-
A képen nem az én motorom van, de majd valamikor lesz róla sok kép meg videó is. Akkor jó hogy megkérdeztem, holnap rádobom ezt az alkatrészt is.
Az összeszerelõs kis füzet igen hiányos. Pár lap az egész, néhány angol szóval. Ez az alkatrész meg sehol nincs feltüntetve benne.
Majd ha felkelek tökölök vele, de most sötét van hozzá, de a lényeg hogy megvan hogy mi az alkatrész.
Az asszony robogójának a kormánya eléggé lötyög, pedig úgy szereltük fel ahogy a videóban volt. Tegnap beraktuk a kereket, nem volt egyszerû, mert a fék és a tárcsa nehezen megy össze. Az enyémnél is szenvedtünk vele. Viszont a végén csak sikerült.
Kell töltõ az akkuhoz, meg kell benzin. Hétfõn beszerezzük. Meg az enyémnek az "off road vehicle" engedélyt.
-
http://i.imgur.com/RAK4ORD.jpg
Ha így rakom be, akkor a lánc egy kis része nincs rajta teljesen. Ha fordítva, akkor meg nem forog a gumi. Egyelõre nem igazán van ötletem. Ráadásul a lánc elég feszes enélkül is.
-
A lánc alatt fusson és forogjon. A lényeg, hogy ne tudjon a lánc beleverni a vázba ha kileng. Mondjuk ha ugratsz. :)
-
Akkor ezt még állítgatnom kell, mert ez nem igazán forog, csak ha erõltetem. Megpróbálom majd még egyszer fordítva beszerelni.
-
Ok, feltöltöttem savval, mindent letakarítottam szódabikarbónával. Csak néhány csepp volt, de az a jó ha minden tiszta. Pezsgett rajta. Aztán ráraktam a töltõre amit vettem. Azt írta hogy néhány óra kell neki.
-
Alig 2 óra elég volt neki. Hozzáértem, szikrázott veszettül. Be is szereltem.
Azon még agyalhatok hogy mit fogok csinálni az üléssel. Mert vagy ülés van felcsavarozva, vagy fel van téve a hátsó sárvédõ. Ha a kettõ együtt fenn van, akkor oda csavar nem megy be. Egyszerûen képtelenség hogy odaférjen.
(Persze elõkaphatnám a kalapácsot és addig üthetném míg oda nem férne valami csoda folytán, de kétlem hogy az lenne a helyes módszer.)
-
Ami még nem tetszik az az, hogy az asszony robogójának a kormánya túlságosan laza. Fordul vele a kerék, de mintha lenne egy kis üresjárat a kormány fordításakor.
-
Arrol kepet esetleg tudsz felrakni? Hatha lesz megoldas...
-
Ok, holnap lövök néhány képet a problémás részekrõl. :)
-
Raktam bele egy kis olajat, elindul és pöfög. Az elején kellett neki egy kis alapjárat és pörgetés, de most már pöccre indul. Kicsit késõbb szórakozok még vele, de vagy 35 fok van kint és még alsógatyába is meg lehet fõni, nem hogy felöltözve, sisakban meg ilyenek. Kicsit várok míg lehûl a levegõ.
-
Jó felidegesített. Megnéztem egy csomó videót a váltásról, de bizony hiába próbáltam vagy 70-szer, mert mindig lefulladt. Egyszer sikerült 10 métert mennem vele, de akkor is lefulladt.
Indul, azzal gond nincs. Kuplung be, váltok, üresbõl egyesbe, az megvan. Aztán vége a tudománynak. Lassan engedem, közepesen gyorsan, lefullad. Nem adok gázt, lassan adok gázt lefullad. Közepesen adok gázt, megugrik és lefullad.
Az összes motoros fórumon azt írták hogy "nincs automata váltós, meg minek az, aki nem tud manuálisan váltani az hülye, béna, mert nagyon könnyû megtanulni".
Könnyû a francokat. :mad:
Motoros mutatja videóban, hogy ha lefullad, csak újraindítod és mehetsz. Nem éppen. Az enyémet csak üresben lehet beindítani, ha egyesben van, akkor nyomhatom a gombot mint süket a csengõt, mert semmi nem történik. Vissza kell váltani üresbe, majd úgy elindítani. Majd váltani egyesbe és rögtön lefulladni...
-
Lassan engeded a kuplungot, amikor elkezd zárni a kuplung, adsz kis gázt, hogy ne fulladjon le és meg bírja indítani az álló jármûvet (ez kritikus pont, fõleg, ha nem egy erõgép), engeded fel a kart lassan, megindul, nem engeded fel ijedtedben, mire szinkronba jön a motor fordulata a sebességeddel addigra felengedted és mész.
Hiba ha túl gyorsan engeded fel mert a motor nem bírja megindítani a tömeget és a forgó motort "lefogod", és hiba az is ha folyamatosan csúsztatod mert hamarabb tönkremegy a kuplung.
Még jó, hogy nem egy durvább motorral kezded a pályafutásod, mert most a földön ülnél, bután néznél a motor meg elõtted heverne a porban.
Ha nagyon nem megy pedig úgy érzed, hogy mindent jól csinálsz, akkor a karbin kell állítani, valami sok vagy kevés és terhelésre fullad.
Elsõ körben ennyit tudtam okoskodni.