Doom: az a pokróc az lópokróc ? :confused:
Printable View
Doom: az a pokróc az lópokróc ? :confused:
értem, köszönöm szépen
Szerintem vadászni mindennel nehéz csak van ami megkönnyíti egy kicsit (vagy nagyon)de minden a helyzet függvénye. Mert könnyen lehet, hogy olyan szituációba kerül az ember, amikor a legprofibban összerakott csapdával sem megy sokra, mert a környezet nem kedvez a csapdázásnak. Viszont egy még oly kezdetleges íjjal is, mint amit én csináltam, nagyobb eséllyel juthat élelemhez. Minden a fennálló helyzet és a kínálkozó lehetõségek függvénye. Nem ragaszkodom én foggal-körömmel az íjhoz, ha a helyzet úgy kívánja tudok csapdát is készíteni. Azzal a lehetõséggel kell élni ami nagyobb sikerrel kecsegtet, az íjkészítés is csak egy a sokból. Hiszen ha van az embernél megbízható kötél készíthet akár parittyát, bólát vagy más szükség fegyvert/vadászeszközt is.
Bizony, a gyakorlatnál nincs jobb mester. Igen a vágóélel is megoldható lett volna a szikraindítás. Csakhogy én (talán) túlzottan is rajongok a késeimért, ezért ez a megoldás felért volna egy szentségtöréssel. :haha: Akkor már inkább egy kis morgolódás meg utólagos átalakítás. Persze éles helyzetben nem lett volna túl sok választásom, de hát ezért vittem el kipróbálni, hogy kiderüljenek a erõsségek és a rejtõzõ hibák. Amik aztán orvosolhatóak. :thumbup
Nem csak 0.10-es damil van, lehet kapni vastagabbat is.
A damil egyáltalán nem jó idegnek, mert nyúlik. Annál még a bálamadzag is jobb.
Már amelyik...
.....FIGYELMEZTETÉS......éppen a délutáni szunyókálásból ébredeztünk,kimentem a konyhába egy kávét fõzni,a bejárati ajtónál éreztem pici füst szagot...biztos a szomszéd odaégette.....hallom a szirénázást..kinézek az ablakon,a ház elé állnak be...két tûzoltó kocsi,mentõ,rendõrség....a ku.va anyját, a fele se tréfa.....kinyitom az ajtót,dõl a füst,a kutya már menekülne a lépcsõ felé(õk tudják mit kell tenni,az ösztöneik nincsenek hülyeségekkel elnyomva..),visszahozom....hál Istennek össze van készítve egy kisebb csomag (a túlélõ csomagok topicba fent van) és a hétvégén terveztem,hogy kipakolom...most már nem fogom....bele dobtam gyorsan a csomagba az iratokat,kocsi kulcsot, forgalmit és úgy papucsba ,ölembe a kutya,gyerünk,....akkor már az okosabb szomszédok,ölükben a gyerekkel mentek lefelé a füstben...leértünk és rendeztük a sorainkat.....hál az Istennek csak a szemét gyulladt meg....a döbbenet,hogy sokan az ablakból nézelõdtek...ha nagy a tûz a felsõbb emeletiek csak a létrás kocsival jönnek le vagy megfulladnak......megtárgyaltuk a szomszédokkal az esetet....szóba került hová készülök(a hátizsákra gondoltak)..mondtam ,mi van benne.....és tört a jég..."hát ez jó ötlet, mi is összerakunk egyet".....mint írtam figyelmeztetés,hogy megtörténhet és meg is történik,nincs kivételezett személy...elégedett vagyok..a reakció idõnk másodpercekben mérhetõ és REAGÁLTUNK IS.....ez a legfontosabb...mert minek a túlélõ csomag ha nem tudja,meri,akarja valaki használni...most csak kis baj volt...de kijutottunk....amit leszûrtem tanulságként...a viszonylag nagy Bob helyett jobb egy kis pánik hátizsákcsomag és egy nagyobb akár sporttáska,a kicsiben a legfontosabbak,a sporttáskába a bõvebb cucc...a kis hátizsákkal úgy,hogy a kezem foglalt volt egy perc sem kellett,hogy kijussunk,egy nagy hátizsák már útban lett volna....próbára tett minket a Jóisten,örülök,hogy felkészülten talált minket....