Biszfenol A. Valóban rákkeltõ. Zsír és a hõ segíti a kioldódását.
Printable View
Saját téli spájzolás.
https://i.imgur.com/y8bMPOR.jpg
10 kg tejpor
24 kg kakaópor (kb)
pár zacskó keksz
8 kb (kb) doboz tészta
10 kg rizs (kb)
30 adag sajtostészta
30 adag Ramen zacskós tészta
50 füstölt hal konzerv (kb)
más olajoshal, paradicsomos hal, stb 30 (kb)
egyéb vegyes konzervek 100 db (kb)
14 kg tésztás csirke konzerv
200 db (kb) tonhalkonzerv
120 db (kb) krumplikonzerv
20 kg (kb) zabpehely
10 kg tejbegríz (a képen csak fele annyi van, de ma érkezett egy újabb rendelés)
6 napra elég dobozos téasztaalap a tonhalhoz (nincs a képen)
Persze még van ez az, de nem készítettem fotót mindenről. :)
Szép készlet:thumbup
Durva tél lehet felétek... ;) :)
Tavaly decemberben vettem héjas földimogyorót, kimérve, egy 'szokásos' vékony mûanyagzacskóban a Penny Market zöldség-gyümölcs részlegénél, jó pár marékkal. (Azt hiszem, Argentínából származik.) Néhány tucat szem megmaradt ugyanabban a nyitott zacskóban, és ez csak úgy be volt dobva a BOL egyik tárolószekrényébe, ami alapvetõen hûvös helyiségben van, de a fûtési idõszakban néha fûtve van, amikor oda tudok menni, most pl. több mint 2 hétig ott vagyok.
Nos, a magok határozottan puhábbakká és kesernyésebbé váltak 1 év elteltével, de simán fogyaszthatóak. Még. Nyilván nem professzionális/optimális környezetben voltak tárolva. Olajos magvakkal tehát óvatosabban kell bánni, bár a saját termésû dióval vannak nagyon jó tapasztalataim. IS. (= néha belefut az ember avas dióba, hiába tárolja jól.)
Találtam itthon egy üvegnyi dióbelet, amit felöntöttem mézzel.
Kb. 4. éve pihent a cucc, most fedeztem fel, szerintem igen finom, jól átjárta a méz és a dió egymást...
Ilyen tartósítással szerintetek kb. meddig állna el pl. a dió, mogyoró?
Ha jó minõségû, nem hõkezelt MÉZET használsz és alacsony víztartalmú cuccot (pl. dió, aszalt gyümölcs) raksz bele, akkor egy örök életig eláll.
Pontosan nem tudom, mitõl indul be a növényi zsírok avasodása az olajos magvakban, de mivel a méz egy antibakteriális, elvileg tökéletesen oxigénmentes burkot képez a magok körül, így valószínûleg jó megoldás. Más kérdés, hogy így azért igencsak korlátozott mennyiségben lehet eltárolni pl. a bõséges diótermést, már ameddig még terem az újabb károsítók miatt, ráadásul nem egészen ugyanaz a végeredmény, én pl. nem mindig mézes dióra gondolok, amikor dióízre vágyom.
mérték a vödör, tárolási mód az asztal alatt :haha:
(ha vlaki érti az utalást)