Ural? Jó cucc.
Printable View
Ural? Jó cucc.
Ez nem ural ez Kraz 255, 12 literes V8-as motorral.
\
A nagy orosz gépálat.
A motorja JAMZ-238, 14866 cm3 (nem mintha lényeges volna), V8-as szívómotor. 240 lóerõ, ha nincs leszabályozva. Azt hiszem Cimmins licensz. Sok jármûbe használják. Még a BTR lövészpáncélosok egy része is ezzel fut.
Az egész gép egyszerû mint a faék. Semmi elektronika. Félvezetõ legfeljebb a generátor körül lehet, máshol nem. A hatalmas tömeg, ballonos terepgumik, a 4 diferenciálmû, az öt kardántengely megdobják a fogyasztást. Akár 100 liter/100 km fölé is mehet. Fõleg terepen.
Kereke 1,3 m átmérõjû, nem ismer akadályt. Nem csak ezért szerettük, hanem azért, mert az összes honvédségi jármû közül ez volt az egyetlen, aminek a fülkéjében végig lehetett feküdni, aludni. Olyan széles a fülke, hogy van hozzá rendszeresített, belsõ kampókra felakasztható függõágy. Amit természetesen sosem adtak ki a raktárból. Ja, és a 200-as sorozat jellegzetessége a rétegelt lemezbõl épült fa fülke, bádoglemez borítással.
Egyszerû technika, megbízható, jó terepjáró, nagy gázlómélység. Jó túléõ jármû lenne, ha nem volna a fogyasztása brutális.
Sajnos nem csak a fogyasztasa, az ara is brutal
Érdekes cucc :)
https://www.youtube.com/watch?v=l8l-KtIiZag
Egy kicsit soknak tûnik nekem 80cm2 egy átlagos vékony vázú és kerekû bicajnak. Na meg a fékek :)
"Dongó motor drága kincs,
Jó ha van, de jobb ha nincs!"
Kivittem a motort és próbálgattam. A probléma talán mégsem velem van, ugyanis elfelejtettem mondani, de a fordulatszám nagyon lent lehet, mivel mélyen pöfög a motor. És nem csak akkor áll le ha váltani akarok, hanem akkor is ha üresben húznám neki a gázt, akár csak egy hangyányit. Ettõl nem kéne leállnia, mivel a minimális "túráztatás" indulás elõtt úgy tudom hogy ajánlott, mivel az melegíti be a motort vagy nem tudom. Az biztos hogy üresben motorfelpörgetésnél nem kéne hogy leálljon.
Ideiglenesen feldobom ezt a videót amit most készítettem. Húznám a gázt, de ha óvatosan csinálom akkor is leáll. Tehát nem váltok, nem nyúlok a kuplunghoz, nem csinálok semmit, csak kicsit húznám a gázt. Minden esetben lefullad.
https://www.youtube.com/watch?v=u_pzGWFp4To
Bár sok fórumon beszélgetnek ilyesmivel kapcsolatban arról hogy karburátor takarítás, eltömõdött létszûrõ, koszos ez, koszos az, mocskos benzinadagoló és ilyesmi, de ez egy teljesen új motor, soha se volt még köze semmilyen koszhoz.
Azt is írják hogy a benzin/levegõ adagolót kell összepasszítani, mert az is lehet gond. Ez talán ésszerûen hangozhat egy nem beállított új motornál.
Találtam valamit egy oldalon, az új kínai motorokról amik össze vannak rakva és elsõ indításnál esetleges problémaként említik a gáz-lefulladás dolgot.
Azt mondják hogy a karburátoron lévõ rugós csavaron kell állítani. Óramutató járásával csavarás csökkenti az üzemanyag folyását, az ellentétes pedig több benzint adagol. Holnap szerintem ezzel fogom tölteni az idõt.Idézet:
My dirt bike bogs out when I give it gas
Adjust the screw with the spring on the side of the carburetor. Clockwise to reduce gas flow and counterclockwise to allow more gas follow. This problem often occurs because your carburetor is flooding.
Give time for it to warm up.
If none of these steps work then you must replace your carburetor.
Meg itt van még ez az a beállításokról. Ezekhez nem nyúlnék, csak ha a másik dolog nem jön be.
Idézet:
How do I adjust the carburetor?
The brass color screw located below on the side of the carburetor, next to the choke lever is for the fuel and air mixture. Start by turning this screw (clockwise) until it stops. Don't turn it in tight, just until it stops. Next, turn the screw out two full turns (counter-clockwise). This is the factory setting. You should be able to start and operate the dirt bike with this setting. Once you have it running, you can adjust it. Never turn the screw more than 1/8 of a turn at a time. Turning it in too much will cause the motor to run lean at full speed and may burn a piston. Also, running too lean will cause a loss of low end power. Once you get the mixture set you can adjust the idle, it should be low enough that the engine doesn't vibrate. Finally make sure you have the choke lever down completely after the dirt bike is started and warmed up.
There is also a main jet adjustment screw dead center on the top of the carburetor. This is frequently set at 1 full turn out. If this is not adjusted correctly, your dirt bike may not run, or run very poorly. Once again, turn screw all the way in (clockwise) and then out (counter-clockwise) 360 degrees (1 full turn).