Éjjel keresgéltem egy kicsit, találtam néhány videót és fórumon beszélgetést. Próbálok minél több dolgot elolvasni. :)
Printable View
Ezért. :)
https://www.youtube.com/watch?v=FH1_ATlPkVA
Állítottam a benzin-adagolón. Elõször engedtem rajta, de a több benzinnél el se indult. Aztán visszahúztam és még szûkebbre vettem. Rögtön beindult és izmos hangja lett, ráadásul lehet húzni neki a gázt mert nem áll le tõle.
A kuplung behúzásánál leáll, VISZONT nagyon úgy néz ki hogy jó irányban keresgélek és csak azon kell ott állítanom. Ha eltalálom, akkor talán nem csak a hangja lesz szép, hanem a váltással se lesz majd probléma.
1 adag benzin, és 14,7 adag levegõ kell a motor ideális, normális járásához. Ez kis mértékbe átléphetõ de nagyobba már gondot okozhat. Ezért írtam hogy jó tudni mit állítunk.:-)
Óvatos leszek. :) Ha nagyon nem jönne össze, akkor átmegyek a szomszédba és õk lehet hogy be tudnák állítani. Állandóan bütykölnek valamit, hol munkagépet, hol autót, hol hajómotort.
Oldalszender nem maradt lent! Néha képes az is leállítani a motort. Biztonsági funkció.
Feltöltöttem az aksit, raktam volna vissza, a csavar szépen beesett ott egy mûanyag akármibe. Ami úgy tûnik hogy azért van ott hogy beessen oda a csavar és ne lehessen kiszedni. :( Most agyalhatok hogy mi legyen.
Helyzetjelentés.
Kivittem a motort, vagy 40x próbálkoztam. Közben baxkuráltam a benzin-fojtást, a gázt és a kuplungot. Jelenleg elértem annyit, hogy ma 2x is sikerült váltani vele. Mikor sikerül, akkor érzõdik hogy azon a ponton már nem áll le és lehet neki húzni a gázt.
2 észrevétel.
- Az egyik, hogy ha beindítom, egyre inkább felpörög a motor, holott csak folyamatosan járnia kellene.
- A másik, hogy ha elindulok, akkor ha el is engedem a gázt, a motor mégis húz elõre. Ez elég WTF, szóval nem igazán értem hogy miért és hogy min kellene állítanom hogy ez ne történjen. (Valakinek van ötlete?) Persze meg lehet állni fékkel, aztán motor lekapcsol, de az úgy nem valódi megoldás, a motornak ha nem húzzuk a gázt, akkor ne menjen sehová. Ez azért elég alap.
Indításnál és menetben is érzõdik rajta hogy kellene neki egy finomhangolás.
Ugyanakkor az hogy ma kétszer is sikerült vele váltani és 2 kört mehettem vele, ez így elég komoly elõrelépés. Mikor megindul, akkor máris nem tûnik annyira nehéznek és veszedelmesnek. Gyakorlás után süvíthetnék vele, meg elég egyértelmû hogy egyesben is tud olyan sebességet elérni amennyire szükségem lenne.
https://www.youtube.com/watch?v=Yc8d9I9uLMM
Szia,
"ha beindítom, egyre inkább felpörög a motor ... ha elindulok, akkor ha el is engedem a gázt, a motor mégis húz elõre."
Vagy az alapjarat magas, vagy a szivato tul "eros" allasban van (vagyis a hasznalthoz kepest eleg lenne 3/4 annyira huzni).
Ez azert bonyolult dolog, mert lehet, hogy telen pont az kell, amire most van allitva. Es ha uzemmeleg lesz, akkor mar az is tul sok, ami inditas utan kozvetlenul pont jo.
Bel
A szívatót lekapcsoltam, arra nincs szükség. Ha holnap jó idõ lesz megint kimegyek vele, kicsit visszábbcsavarok a benzinfolytón, ez majd segít az alapjáraton. De nem sokat tekerek vissza belõle, mert hogy 2x sikeresen elindultam vele, az meg már valamit sejtet. :)