Van, hogy a megoldás az orrunk elõtt van, de ami a leginkább kézenfekvõ pont arra nem gondolunk. Ezért is jó egy fórum, ahol többen is gondolkozhatnak ugyan azon a dolgon, több szem többet lát, ahogy a közmondás is tartja :)
Printable View
Van, hogy a megoldás az orrunk elõtt van, de ami a leginkább kézenfekvõ pont arra nem gondolunk. Ezért is jó egy fórum, ahol többen is gondolkozhatnak ugyan azon a dolgon, több szem többet lát, ahogy a közmondás is tartja :)
Legújabb cikkemben a kínai Brinyte T18 Artemis vadász elemlámpáról írtam. Prepper szempontból érdekes lehet, hogy van hozzá infra fényû (nem látható hullámhosszban sugárzó) betét is, amivel a biztonsági kameráknak az éjszakai világítását fel lehet brutálisan turbózni, vagy pl. éjjellátóknak a képességeit is fel lehet javítani. Kb. 30 méterre lévõ falat spot fényre világítva elvakította a kamerát, flood fényre állítva pedig nappali világosságot varázsolt a kamera képen keresztül.
Munkára, szereléshez (sütõ suvickolás, vizes aknában berhelés, autószerelés stb.) szeretnék egy normális gyártótól származó fejlámpát. Legyen jó minõségû, cserélhetõ akkuval, max. 20e Ft-ig. Az Olight Perunt néztem elsõre, mert nagyon elégedett vagyok az S2 Batonommal (már 5 éve szolgál rendületlenül, néha igencsak mostoha körülmények között) és ugyanolyan méretû aksit használ, viszont árban bõven felette van a lélektani határnak. A Nitecore HA23 nagyon jónak tûnik, az ára nagyon meggyõzõ, a Nitecore is szimpatikus (van tõlük töltõm, az is szuper). Esetleg van más ötletetek?
Sajnos már abból is láttam töröttet (annak is a kerete tört el, mint régebben az NU szériának), ezért nem javasolnám azt a típust. Ha 20e Ft a határ akkor picikét toldd meg, 26e Ft (-10% blog kupon) a HC65 és nem lesz szükséged másik fejlámpára, mindent is tud amire szükséged lehet, ráadásul van benne akku is. A postázás ingyenes náluk, arra sem kell költened :)
WestBam!
Tudnál ajánlani valami asztali, tábori akksis lámpát, amit tudok powerbankrõl tölteni?
Nem kell nagy fény, asztalt vagy sátor belsejét lehessen mellette látni. Akkumulátoros kivitel érdekelne, amit powerbankról vagy egybõl napelemrõl tudok tölteni.
Köszi elõre is
Ó, a kedvenc témám, már csak pár kérdésem van:
- mennyire szeretnéd powerbankról táplálni használat közben?
- mennyi zsetont vagy hajlandó belelapátolni?
- mennyire hosszú távra tervezel vele?
- van-e lítium-ion akkutöltõd?
Nem túl sok lámpásról írtam még, amikrõl igen azokat itt találod ebben a kategóriában: KATT
Most vettem két hete egy Ledlenser ML6-os kempinglámpát. Igazából tudtam, hogy mit veszek, mert egy srácnál ezt már láttam mûködés közben és beleszerelmesedtem. Nos azt kell mondjam eddig ez a legjobb amit láttam, ráadásul ebben van beépített töltés (mikro USB), cserélhetõ de gyárilag is tisztességes kapacitású 18650 akku (3400mAh), mûködik powerbankként is ha kell (én ilyet nem szoktam használni, csak teszt alatt kipróbálom).
Ami negatívuma van az árán kívül (amiben tudok segíteni, hogy javuljon), hogy töltés közben nem képes mûködni, tehát powerbankról nem tud világítani és töltõdni. A fénye lenyûgözõ, nem vakít, ez a mikroprizma cucc amit írnak az baromi jól ki van találva.
Ami még érdekes lehet (ha még valahonnan beszerezhetõ) az a Fenix CL30R lámpás 3 darab 18650 akkuval elég tisztességes üzemidõket tud. Ezt sajnos már nem igazán fogom tudni kipróbálni (mert kifutott).
Abban még kicsit bízom, hogy egy 21700 akkus, vagy 2-3x 18650 akkus növelt fényáramú Ledlenser ML* piacra kerül. Látatlanban mondom, hogy azt meg fogom venni vészeseti lámpának, ha még jobb üzemidõket fog produkálni, de ezt is szeretem nagyon.
Nem kell egyszerre tölteni és használni
Nincs kötött keretem
Hosszú távra tervezek
Van litium-ion töltõm
Tetszik a Ledlenser ML6, de jó lenne ha 18650-es akkuról mûködne, mert azt használok fej illetve zseblámpához is. Keresek még kicsit, de lehet ez a lámpa lesz a befutó.
Az ML6 18650 akkuról mûködik ;) Adnak is hozzá mint írtam egy 3400mAh kapacitásút.
A héten egy nagyon új elemlámpáról, a Ledlenser P7R Core modellrõl írtam. Igazából egész jó kis elemlámpa lenne, ha nem akkora elvárásokkal fogtam volna a teszthez, amikben a gyártó is hibás. Illetve azért az árazása sem túl óvatos, ebbe nem is lehet belekötni, cserébe valós 7 év garanciát nyújtanak a termékre, és állítólag nagyon jó a gari, nem csak papíron létezik. Alapvetõen egy teljesen korrekt lámpa, de csodát sajnos ez sem nyújtott, pedig vártam én a szép szélesen terített flood fényt, aztán a világ végére elvilágító spot-ot is, csak az sajnos kimaradt, akárcsak az övtok, ami ebbe az árba szerintem igencsak kellene.
Ezen a héten egy olcsóbb kategóriás fejlámpáról, a Sofirn SP40 modellrõl írtam.
Prepper fejlámpának nem javaslom. Ha valaki prepper célra venne fejlámpát az megbízható gyártó minõségi termékét válassza, valamint érdemes azon is töprengeni, hogy csak akkuval üzemeljen-e, vagy esetleg elemmel is...