hová a nagy sietség ezzel a lánctalpas rettenettel? :D
Printable View
hová a nagy sietség ezzel a lánctalpas rettenettel? :D
A drótokat hol találom az elsõ és a hátsó lámpának? Van egy drót és egy dugasz a végén a lámpának, de hiába nézem a motoron, mert azon viszont nincs semmi amivel össze lehetne csatlakoztatni.
Most csak én nem találom, vagy egyáltalán nincs neki kábel és dugó? :confused: És ha nincs rajta akkor olyankor mi a teendõ?
Motorokon/robogókon van amikor van egy ú.n. világító kör. Ha jól emlékszem volt egy poszt amikor azt írtad, hogy csak egyik elsõ fényszóró világít? Vagy az az asszony robogója volt?
Ha van olyan lámpád ami csak akkor világít, ha jár a motor, akkor annak a kábeleit kell végigbogarászni és ott rálépni valahogy ügyesen.
Ha nincs, akkor szakfórum, vagy keress helyben olyat, aki vágja a jármûvillamosságot.
Terep gépekre nem szoktak világítást készíteni. Ha a motoron ki van alakítva a helye, talán szerencséd lesz.
Muszáj lesz, ugyanis anélkül nem használhatom utakon, az a törvény, tehát felesleges lenne az is hogy megvettem. Találtam néhány videót, meg leírást, de de azok vagy arról szólnak hogy telenyomják indexekkel, kapcsolókkal, vagy arról hogy nincs akku és úgy trükköznek lámpákkal. Nálam indexre nincs szükség, kapcsolókra se, és van akku is.
Igen, de az megoldódott. Annál csak akkor világít a nagy fényszóró, ha be van indítva a motor, akkor nem ha csak rá van adva a gyújtás.Idézet:
Vagy az az asszony robogója volt?
ezen van bármi világítás? Vagy a világon semmi?
Semmi.
De át szokás alakítani, sok államban még autópályára is fel lehet vinni, csak rendszám kell rá, lehet kapni lámpákat, kifejezetten ilyen típusokra. Csak rá kellene jönnöm hogy mi a helyzet a drótokkal, meg hogy ha nincs drót akkor hogy lesz.
Az a gond hogy kockaként gondolkodom és computer logikával állok hozzá. Számítógépben vagy drót van, vagy hely és csatlakozó új drótnak, kábelnek, mindennek ami kell. Motorban nem nagyon kellene logikát keresnem. Mivel sok helyen megadják ezeknek a motoroknak a rendszámot, így ésszerû lenne hogy eleve úgy építsék meg õket hogy legyen csatlakozó elsõ és hátsó lámpának, meg persze indexnek is. Mégsem teszik. (Legalábbis az enyémen nem látok semmit.)
Meg a másik, hogy Európában ebbõl a motorból gyártanak lámpás kivitelben is. Most mi a magyarázat arra, hogy az USA-ban lámpás-indexes verziót nem lehet kapni?
Persze én már azon el vagyok akadva, hogy miért nincs ebbõl automata váltós is. Fõleg hogy RENGETEG ember keres a Neten automata váltós crossmotort. Amire nagy a kereslet, azt miért nem gyártja senki? Kapitalista világ törvénye, hogy ha valamire van kereslet és legálisan elõállítható, akkor az le legyen gyártva, meg legyen termelve, elõ legyen állítva. :hogymi:
Megyek és kihasználom a piaci rést :D
Vagy elõ van készítve a lámpára, vagy nem. Ha nem találsz semmi erre utaló nyomot, akkor nincs és kész.
Lehet nagyon prosztó megoldás és várjuk meg, hogy valaki hozzáfûzze, hogy van-e valami komoly baj vele, de ez jutott eszembe:
Veszel néhány méter drótot, egy biztosítékot, és egy kapcsolót (majdnem mindegy milyen).
akkumulátortól a lámpáig elviszel egy drótpárt elõre és hátra, majd az akku közelében kialakítod az áramkört, úgy, hogy a lámpák párhuzamosan legyenek, de az akkuval sorba legyen biztosíték és kapcsoló.
Nagyon geddon megoldás, ha csak szigetelõ szalagot használsz a szigeteléshez és a kötések fixálásához :D
A "drót" az mondjuk legyen ilyen:
https://www.arwill.hu/forras/kep/vez...5051-11196.jpg
és ne ilyen:
http://www.mixvill.hu/images/product...MMfal_kep1.png
vagy ilyen meg pláne ne legyen XD
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...8jVYE1DfIkhBFg
Mondjuk én ilyenben elég igénytelen vagyok, a robogómon olyan megoldások vannak, hogy csak na, de biztonságos, és megy.
Árulnak mindenféle drót-készletet, meg tele van a Youtube megoldásokkal. Még arra gondoltam hogy felmegyek majd a KínaiMotorosok fórumára, ha máshol nem, akkor ott biztosan találok majd olyat aki profi a helyzetet illetõen. :)
Most töltöttem fel. Videó (és sok fotó) a motoromról.
A neve: Piroska
Apollo Agb-36 250cc Dirt Bike - Video and photo gallery
https://www.youtube.com/watch?v=MYyw1_KxbxQ