Akik a dögkútból esznek õk pont az én gondolatomat támasztják alá. Én olvastam róla hogy hogy csinálják, 2x jó alaposan lefõzik a húst. Nem nyersen eszik! :)
Printable View
A trichinella elsõsorban az izomszövetben élõsködõ apró féreg, a petéi is ott vannak. A levágott állatoknál az állatorvos a szövetekbõl vett minták alapján ellenõrzi a fertõzöttséget. Ez azonban nem teljesen egzakt eredményt produkál, nem 100%-os a kimutatás biztonsága. Az elfogyasztott nyers húsbúl a vékonybélben kelnek ki a lárvák. A vékonybélnek van egy kb. 40 cm hosszú szakasza, amit a kikelt lárvák "felismernek". Ez a traktus alkalmas arra, hogy a lárvák átrágják magukat a bélfalon, azt követõen a véráramba kerülve elvitetik magukat az izomszövet irányába. A megfelelõ helyen kirágják magukat a véredénybõl és megtelepszenek az izomban. Ezt a folyamatot zavarja meg az alkohol, ugyanis az hatással van a kikelt lárvákra (is). Koordinációs problémáik támadnak, így nem ismerik fel a számukra létfontosságú bélszakaszt. Mire magukhoz térnek, a lehetõségük már nincs meg a kakiból való kiszabadulásra.
:thumbup
Naaa, ha eddig nem szoktam rá a páleszra akkor majd most ezután .. :D
Mad Max hozzászólásokat átmozgattam a Mad Max topicba.
A pemmikan az pontosan micsoda is? Van valakinek tapasztalata vele?
A Fecskék és Fruskákban mindig az ettek! :)
4 hirdetést a hirdetõ kérésére töröltem.
Szent Patrik napi ír gulyás (féleség). Eléggé gulyásos, van benne sós fõtt hús, fõtt krumpli, répa, a különbség az, hogy a hús nem volt felvágva mint a gulyásban és ehhez volt káposzta is. És ennek nem volt leve. :)
http://i.imgur.com/dLgQSU3.jpg
Nem is hiszitek mennyire GYÓCCER a jó kis házi pálinka. Gyakorlatilag mindenre jó (elméletileg kevésbé... :) ).
Ha magad fõzöd, akkor tudod mi van benne, magának senki se csinál szart...
Egyszer olvastam, hogy amit te fõzöl, még ha elsõre is, az biztos jobb a boltinál. Nem hittem el az elsõ fõzésig...pedig IGAZ! :thumbup