Akkor lassan felteszem a téligumikat. :)
Printable View
Akkor lassan felteszem a téligumikat. :)
Fehér Karácsony... milyen szép is volt, már nem is tudom erre felénk mikor volt utoljára. Ha így halad, bevezethetjük az új fogalmat, a fehér Húsvétot.
Rekordhidegre készülnek Észak-Amerikában
Idézet:
Az amerikaiak igyekeznek felkészülni a rekordhidegre. Több államban felszólították az embereket, hogy maradjanak otthon, néhol még az élelmiszerboltok polcai is kiürültek a pánikszerû felvásárlás miatt.
Én is készülök rá. -24-et mondanak holnapra. Szerintem megint fagy közeli lesz a hõmérséklet a hálószobában. :hogymi:
De gondolom téged nem zavar annyira ha kiürülnek pár napra a boltok polcai :)
Ez ugyan nem rekordhideg, de azért érdekes cikk a tengerszint emelkedésérõl:
http://pangea.blog.hu/2014/01/02/mi_...roja_elolvadna
Személyes hozzáfûznivaló: több, a témában valamennyire jártas embertõl hallottam, hogy az igazi baj nem a jégtömeg elolvadása, mert az nagyjából egy légysz.r a falon ahhoz képest, ami az óceáni víztömegek tágulása után történik majd. Hiszen a hõtágulás jóval nagyobb gond, egyszerûen a nagyságrendek miatt. Akkor nem 65 méteres emelkedéssel lehet számolni, hanem optimista becslések szerint is minimum a duplájával. Valamint a magasabb hõmérséklet miatt nagyobb ciklonok alakulnak ki, így a mostani gyerekméretû hurrikánok helyett megérkeznek a 30-40 méteres óriáshullámokkal érkezõ szelek.
Meg szerintem az 5000 év kicsit soknak tûnik...
Elromlott a kályha. Benne lenne átszámítva 1 millió forintban a javíttatás. A hõsugárzónk is elromlott. A másik gond meg, hogy a barátnõm azt mondta, hogy õ "szereti a hideget, utálja a hûtök". :duhos: Úgyhogy emiatt egyelõre még új hõsugárzót se vettem, mert õ nem akarja hogy vegyek. Az eszem megáll rajta. :hogymi:
Akkor már lehet olcsóbb lenne egy új kályha, nem?
Nézd a jó oldalát, amjd építesz a kertvégébe egy iglut :D