És mi történt vele pontosan? Mi igaz a dologból? És tényleg a "társai" csicskáztatták? :(
Printable View
És mi történt vele pontosan? Mi igaz a dologból? És tényleg a "társai" csicskáztatták? :(
Hát nemtudom mostanában nem találkoztam vele. Nemvolt egy visszahuzódó gyerek. De nem tudom hogy tudott ilyet csinálni. Valamin nagyon besokalhatott...
Én régen olyan horrortörténeteket hallottam ilyen esetekrõl, hogy bármit el tudok képzelni. :(
Egy javaslat az országgyûlésnek. Végre!
http://www.youtube.com/watch?v=ccIeui270Po
"milyen erõszakos cselekmények történnek már a magyar iskolákban is"
Eddig is történtek erõszakos cselekmények, csak média nem adott róla hírt. :rolleyes:
Elég ha csak erre gondolunk.
http://propeller.hu/itthon/1434819-a...honapot-kapott
Vagy ez még nem volt elég erõszakos?
Vagy az a videó amin a sportoló gyereket verték? Vagy amelyiken azt a lányt verték meg? Én emlékszem mindegyikre.
Országos felmérés, közvetlen a diákoktól. Ez is egy kiváló ötlet.
Kimondják hogy a hivatalos statisztikák nem tükrözik a valóságot. Pontosan, ezt is ki kell mondani.
A mûsorvezetõnek nem tetszik az hogy rendõr lenne az iskolában? Erre én meg azt mondom, hogy ott ahol erõszak van, a hely ami tele van 10-18 éves bûnözõkkel, ott igen is legyen rendõr. A tanároktól már elvették a fizikai fenyítés lehetõségét, akkor marad a rendõr, nem? Ki más tarthatja fenn a rendet, ha nem õ?
Nem kell hogy egyenruhát hordjon, de legyen tekintélye és legyen lehetõsége is arra hogy lépjen ha baj van. Bilincs, elõállítás, pofon is akár. Legyen olyan akihez a diákok is bizalommal fordulhatnak.
Visszagondolva az iskolai éveimre, engem nem zavart volna ha a sok bandázó bûzözõt szemmel tartotta volna egy rendõr. Titeket zavart volna ha ott lett volna egy az iskola folyosóján?
Ez a lány egy -látszólag fogyatékos- fiút kezd ütni a buszon, húzza a haját, veri a fejét. Senki nem tesz semmit, csak egy fiú szól rá, hogy hagyja már abba és hogy ne bántsa a másikat. Folytatja a verést, még akkor is, mikor az áldozata próbálja eltakarni az arcát és védené a fejét az ütésektõl. Aztán egyszer csak megáll, elkapja a támadóját, hátulról kezdi folytogatni és lefogja. Ekkor persze már nem nézte mindenki tétlenül, a lány testvére -aki addig nem csinált semmit- nekitámad az áldozatnak, aki csak önvédelembõl fogta le azt aki elõtte ütötte a fejét.
Itt van az esetrõl a videó felvétel:
http://www.worldstarhiphop.com/video...Rc0eR5PKAXB3h8
Olvastam egy fantasztikus könyvet régebben. A címét nem írom le, nem lényeges. A sztoriban volt egy régi ír-kelta tündérszellem, akivel annak idején a rossz gyerekeket ijesztegették. A sztori pillanatában pedig egy sorozatgyilkos után nyomoztak, aki gyerekeket is ölt. A cselekmény folyamán viszonylag hamar kiderült, hogy a gyilkosságokat ez a lény követi el, mert a feladata, hogy a bûnözõ gyerekeket levadássza. Írástechnikailag viszonylag katartikus hatást kellett volna kiváltania ennek a csavarnak, de én mégis arra gondoltam, bármilyen kegyetlenül is hangzik, hogy ide is kéne minden városba egy ilyen...
Nem régi eset.
15 éves gyereket hónapokig zaklattak az iskolában. Egy napon gondolt egyet és az iPodjával felvette ahogy piszkálták és megalázták. A felvétellel bement az igazgatóhoz, hogy bántottak, itt a bizonyíték. Mindenki azt gondolhatná hogy az igazgató intézkedett a gyerek javára, de nem. Intézkedett, kihívta a rendõrséget az áldozatra! Azok meg le is tartóztatták, mert hogy rejtett hangfelvételt készíteni az nem legális. :duhos: A zaklatókkal szemben fel sem merült hogy õket is elõ kéne állítani. Egy ideig szó volt róla, hogy lecsukják az áldozatot egy jó idõre. A hatóságok csak most ejtették a vádakat.
Mégis kihez fordulhat így a zaklatás áldozata? Ha mondja, nem hiszik el neki. Ha bizonyítékot visz róla, akkor õt tartóztatják le érte.
http://www.youtube.com/watch?v=KKsUpJ8f-4M
http://www.wtae.com/news/south-fayet...lying/25507510
Õsszeverte minimum négy évvel fiatalabb osztálytársát egy zalai fiatal
"Vádat emelt az ügyészség egy 19 éves fiú ellen, aki idén februárban – szóváltás nélkül – megverte osztálytársát. A diák garázdaság és testi sértés miatt állhat hamarosan bíróság elé – közölte a Zala Megyei Fõügyészség hétfõn.
Az eset a zalaegerszegi Deák-Széchenyi Szakképzõ Iskola 9/E. osztálytermében történt, még tanítás elõtt. A 19 éves tanuló odalépett társához, majd többször megütötte, megrúgta. Még azután sem hagyta békén, hogy kiszemeltje a földre került sõt, fojtogatta is. Osztálytársának sikerült felállnia, ezután dulakodni kezdtek, szét kellett választani õket.
A bántalmazott diák koponya- és arczúzódást, valamint nyaki gerincrándulást szenvedett, de szerencsére sérülései nem voltak súlyosak. Az ügyészség szerint azonban a fiatal kihívóan közösségellenes, erõszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen." (Hír24 nyomán)
Nem tudom milyen az a gerincrándulás, de szerintem 8 napon túl is érezni fogja. Legalább testi sértés miatt is felelõsségre vonják, nem csak garázdaság miatt, aminek a mai világban már örülni kell. :rolleyes:
Ilyenkor azért eszembe jut, hogy a mai gyerekeknek nincsenek barátai? Mi mindig 4-6-8 fõs véd és dac szövetségben voltunk. Voltak ilyen "kihívóan közösségellenes" balf@szok annak idején is, de tudtuk a helyén kezelni õket. Pl. elkaptam a nyakát felraktam a falra, hogy nem ért le a lába, azután mindjárt visszábbvett..... A másik (aki rendkívüli kick-box mesternek hitte magát) a csajokkal mocskoskodott, aztán mikor szóvá tettem, megpróbált fejbe rúgni... Nos, mikor bevágtam a bokorba, nem tudtam hogy egy fatönk van a bokor közepén.... :D
Régen is ez volt. Én egy esetet kivéve mindig egyedül voltam a bajban. Mikor segítettek a barátok, az elég jó volt, de a többi eset mind nagy csalódás. :nemnem: