Fake ..Ekkora solarcellával minimális 200 mA-t tölthet , 220v-os dugalj rajta ....
Printable View
Fake ..Ekkora solarcellával minimális 200 mA-t tölthet , 220v-os dugalj rajta ....
Nekem az a bajom a képpel, mintha egy amerikai nagyváros lenne, de a konnektor és a dugasz viszont európai.
Hát igen, akkora napelemfelület sokat nem ér. Talán egy vagy két ceruza akku töltésére el tudnám képzelni, de a dugalj egy vicc rajta :).
Van egy kicsi napelemem kb. 30x9cm felület és gyári adat szerint 1,5W.
Még az inverter üresjáratát sem fedezné a teljesítménye...
(600W-os invertert mértem, 6W üresjáratban)
Létezik vajon kicsi(kb 2-4kW) teljesítményû aggregátor diesel kivitelben?
Picit keresgéletem, de az általános a 10kW feletti, csilió Forintért.
Szeretnék majd venni valami kicsi horodzhatót a közeljövõben, és arra gondoltam, ha van egy diesel autóm, akkor ne kellene 2féle üzemanyagot tartani itthon...
Hogyne lenne!
Matrix német aggregátor. OHV motorral (ilyen felül szelepelt motorok vannak a traktorokban is, mert ezeknek nagyobb a teljesítménye a SV motorokéhoz képest), 2,8kW, 45 ropiért.
Ha éppen ez a típus benzines lenne, akkor még ott vannak a Honda, Einhell, Güde, Möller, SwissKraft, Subaru (Robin), Valgarden, Briggs&Stratton, stb.
Ezek 1-7,5kW közötti kis jószágok.
40.000-tõl 200.000-ig átlagosan.
Hírdetési oldalakon ki lehet fogni jó vételeket. Ott keresgélj!
Köszönöm szépen!
Jónak néz ki. :thumbup
Ha találsz dízelt, az engem is érdekelne, mert abból én is csak nagyobb teljesítményûeket találtam. A kisebbek, régiek (1960-1980 közöttiek), de ebbõl adódóan, faék egyszerûek. És nem utolsó sorban sokkal érzéketlenebb az üzemanyagra (simán eldöcög használt étolajjal is).
Ha csak az üzemanyag tárolás praktikumáért szeretnél dízelt, nyugodtan vegyél benzinest és tarts otthon 5 liter benzint, nem éri meg a veszõdést egy dízeles aggregátor felhajtása.
Az Einhell 5kW-osa 200 rugó az Apródon.
A Möller 7,5kW-osa szintén 200 ropi az expresszen.
Az Expert 2,8kW-os dízelje pedig csak egy 50-es a szerszámpiacon.
A Szerszámaneten.hu-n is érdemes szétnézni. Bár ott inkább benzinesek vannak.
Azt mindenesetre jó tudni, hogy finommechanikai termékek üzemeltetéséhez inkább invertereset keressen az, aki ilyen vásárlásán töri a fejét. Ez az a csoport, amit kempingekben használnak a tv, hûtõ, számítógép, stb. áramellátására.
Az expert jó választás lehet a maga 2,8 kW-jával. A másik kettõ túl nagy (és drága és kihasználatlan lenne) személyi használatra. Ezzel viszont el lehet hajtani egy komplett háztartás vészidõszakban és az akkuk feltöltésére is marad kapacitása.
Generátort én csak nagy energiaigényû eszközök idõszakos ellátására használnék (még nem vettem) mint a hegesztõ vagy plazmavágó, de egy 2000 Wattoshoz is kell a minimum 3000 Wattos generátor.
Abból is olyat, amit alkoholüzemre be lehet állítani, mert azt mindig lehet lepárolni, míg olajszármazék lehet szûk keresztmetszet. A Honda GX motorjait át lehet állítani alkoholra.
A háztartást úgy szerelem fel, hogy minél alacsonyabb legyen az energiaigénye, LED égõket használok, s tartósított élelmiszereket tárolok a hûtendõk helyett.