Koszonjuk a munkadat
Printable View
Koszonjuk a munkadat
Már kezdtem aggódni. Köszi, csak így tovább! :thumbup
:thumbup
Remélem a hét második felében lesz időm, és akkor visszahozom majd a Chat funkciót.
Új chat feltelepítve. Mindenkinél működik?
Az előbb hozzáadtam a tetszikelés-diszlájkolás dolgot. Ez utóbbi eltávolítható, ha esetleg összebalhézna rajta a fórumtagság. :haha:
Azt hittem bonyolultabb lesz, de kevesebb mint fél óra alatt meglett. Remélem működik majd rendesen.
Lekapcsoltam a diszlájkolást, csak tetszikelni lehet. Úgyse használta senki a lepontozást, így csak a helyet foglalta és zavaró volt.
Az egyik tagot folyamatosan kilépteti a fórum. Van másnak ilyen gondja? Van más is akit a fórum pár perc elteltével kiléptet?
Nem tapasztaltam eddig ilyesmit.
Még amikor szórakozik is az internetkapcsolatom, akkor sem szokott ilyen történni nálam.
Javaslom hogy próbáljon meg egy másik böngészõvel vagy eszközzel bejelentkezni ide, hogy meglássa akkor is ez lesz-e a helyzet.
Lehet hogy a böngészõvel, annak egy beállításával, az egyik kiegészítõjével, egy háttérben futó másik programmal, netán vírusvédelmi szoftverrel lesz a gond.
Ha korábban nem jelentkezett nála a hiba, akkor a rendszert érdemes lehet visszaállítani egy korábbi mentési pontra.
Ha vírusról/kártékony programról van szó, akkor ez a megoldás nem feltétlenül mûködik, mert a megfertõzhette akár a visszaállítási fájlokat is.
Egy teljes körû vírus/nemkívánatos szoftver keresést is érdemes lefuttatni, ha az elõbbiek nem oldják meg a gondot.
Már meglett a probléma, elvileg ki kell pipálni az "Emlékezzen rám"-ot a belépésnél és akkor nem léptet ki a fórum.
Már csak 1 hónap van a fórum újabb költözéséig.
Aki adakozna az szóljon! Tudjátok, itt lehet: http://magyarprepperforum.net/donati...akozas_MPF.htm
Hamarosan megkezdem a munkát az átálláshoz, új tárhely, új domain név, stb. Nagy munka lesz megint, de csak így oldható meg anyagilag. A következõ napokban elkezdek majd dolgozni a fórum áthelyezésén, biztonsági frissítésekkel, add-onokkal (a chat és a likolás) és egyebekkel.
Nagy a munka, remélhetõleg sikerülni fog. Az adatbázist lementettem, szóval amit ez után írtok, az lehet hogy nem lesz a másik helyen.
De ha ma sikerül áttenni, akkor nem lesz gond az átállással.
Nagyon lassan haladok. 80-100 kb/s -el töltöm le és fel a másfél GB-os adatbázist. :huuu:
Harcolok az adatbázis dologgal, de egyelõre nem mûködik. Pedig elvileg jól van beállítva. :hogymi: Lehet hogy ebbõl alvás lesz és utána folytatom...
Database Error... PHP beállítva, domain beállítva, minden stimmel az SQL-el is, de mégis hibát jelez. Gõzöm sincs mi lehet a baja. Holnap tovább próbálkozom.
Megvan a probléma, csak adminjogokat kellett adnom az adatbázishoz. Anélkül hiába volt jó minden beállítás...
A fórum magyar idõ szerint hajnalban költözik. Addig még lehet írni, az egész adatbázist letöltöm hajnalban és megy majd a másik helyre. :beer:
Az új hely olcsóbb, de kicsit lassabb. Ráadásul nem is olyan nagyon olcsó, mert most látom hogy a tárhelyet 3 évre vettem, de a domain-t évente újra kell venni. Tehát aki tud adakozni az tegye, a fórum köszönettel vesz minden adományt, legyen az 10 vagy 20 vagy akárhány dollár. :)
Minden oké lesz az átállással, csak még lesz vele egy fél napos munkám...
A fórum gyors, épp csak a reklámok nem akarnak megjelenni, se a chat, se a "tetszikelés". Gõzöm sincs hogy miért, de azt majd megoldom késõbb. Egyelõre örülök hogy a többi mûködik.
A fórum néha gyors, néha belassul. A hozzászólásszerkesztés nálam pl. nem mûködik, mert ha ráklikkelek, akkor egyszerûen semmi szöveg nincs ott. Az új hozzászólásoknál kiírja hogy "elhagyod az oldalt? ha igen akkor lehet hogy elveszik amit beírtál".
Ebbõl kifolyólag szerintem csinálok egy "tiszta feltelepítést" a fórumnak, nem lesz benne semmilyen mod és add-on, egyelõre. Azzal valószínûleg meg tudok majd oldani egy-két dolgot. Ha az után is gond lesz, akkor beleásom majd magam a témába és kiderítem hogy mi lehet a gond. Több napos munka lesz, de - ahogy szoktam - majd megoldom.
Köszönjük!!
Jól mûködik! Nem semmi munka lehetett, gratula!
Gondolom egyszer-egyszer még majd jönnek elõ hibák, de ahogy látom, sikeresen költöztettél :)
Nálad jó? Hm. Nálam szenved, de majd megtalálom rá a megoldást.
Tervezek egy tiszta-feltelepítést. Aztán ha az nem javít meg mindent, akkor beleásom magam és kiderítem hogy mi lehet a gond.
Egyelõre megyeget, a többit megoldom késõbb.
:beer:
Tiszta fájlok feltéve, PHP újabb verziója beállítva, illetve a PHP a régi arculatára konfigurálva.
Úgy tűnik hogy az utólagos szerkesztést sikerült megjavítanom. :thumbup
AJAX automata-frissítés kikapcsolva. A fórum már nem dobálja a pop-up-ot arról hogy elhagyod-e az oldalt.
Mindkét probléma megoldva. Szerintem mostantól okés a fórum.
(Igaz, hiányzik a chat és a lájkolás, de a lényeg a stabil működés, ami most a 2 hiba megoldásával és a PHP magasabb verziójára váltásával és beállításával most már szerintem menni fog.)
Egy ideje, még az elõzõ helyen is nem maradt bejelentkezve hiába pipáztam bejelentkezésnél.
A hiba szerintem Nálad volt/van, nekem tökéletesen ment 3 gépen + telefonon is, sehol nem voltam kilépve. Az új címen is csak egyszer léptem eddig be, azóta benn vagyok, megjegyezte. Nincs valami beállítva a böngészõdben, hogy kikapcsoláskor törölje a sütiket pl.? Mert elvileg abban tárolja az infót, hogy be vagy lépve.
Valami ilyen hiba volt már másnál is, keresd vissza a hozzászólásokat, szerintem megtalálod. Ha jól emlékszem a megoldás valóban valami böngésző-átállítás lett annál a fórumozónál. :)
Észrevettem hogy a szmájliknak csak egy része működik. Majd később ezt a hibát is javítom.
Az legyen a legnagyobb baj, nem hiszem, hogy nagy gondot okoz
A süti tiltást kell kivételeztetni.
Tegnapelõtt bejelentkezve csináltam, még jó hogy kivártam para helyett :D
BragBOL õszintén nem tudom mirõl beszélsz :D
Lehet ennek valamilyen jelentõssége számomra?
Az előző hozzászólásában írta hogy mindig kiléptette a böngészője a fórumból. Most pedig azt írta rá, hogy a süti-engedélyezés volt a megoldás. :)
A smiley-k megjavítva.
A fejléc (banner, logó) csak nálam nem jelenik meg?
Az AD-blockod be van kapcsolva? Ha igen, az lehet baja. Amúgy a reklám az egyáltalán nem jelenik meg egyelőre, és még nem jöttem rá hogy miért nem. :hogymi:
Be van, de a régi oldalon látszik pedig üres a fehérlistám, de mintha egy darabig itt is jó volt, csak ma vagy tegnap tûnhetett el.
Nálam ott van fent, úgyhogy elvileg működnie kellene.