Ezt direkt csináltad? Úgy nézett ki :)
Az elsõ féket inkább ne piszkáld!
Printable View
Ezt direkt csináltad? Úgy nézett ki :)
Az elsõ féket inkább ne piszkáld!
Persze, direkt törtem majdnem a bokám. Viccelsz? :haha: Lement a bõr a könyökömrõl is, meg a jobb lábamnál, a cipõ felett. Meg a sípcsontomról nagyon, ami látszik is a képen. :)
Mikor csúszott az elsõ kerék, akkor behúztam az elsõ féket. Hiba volt. Mostantól csak a hátsót használom.
Ha ez így nézne ki, akkor nem raknának a motorokra elsõ féket. Csak meg kell tanulni használni. Az a nem mindegy, hogy tanítja-e valaki (ha igen hogyan), meg, hogy mennyi idõsen tanulod.
Az lenne az ésszerû döntés. Még biciklivel is inkább a hátsót használtam, mert buktam párszor az elsõ fék miatt még Mountainbike-al is. Tekertem, elpattant az elsõ fék drótja, a fékpofák visszacsaptak és be a küllõk közé én meg elõre repültem és pofára estem. A küllõk jól elhajlottak.Idézet:
Ha ez így nézne ki, akkor nem raknának a motorokra elsõ féket.
De a motor ügyet magamtól megtanulom, ha összerakni sikerült akkor a többi is sikerülni fog.
A legutóbbi tesztútról van felvétel, szépen süvítettem az erdei csapáson, nem volt gond egy szál se. Az saras, nem kavicsos, úgyhogy nem kellett aggódnom. :)
Pedig motoron többnyire az elsõ féket kell használni.
Amíg nem csúszott meg a kerék a kavicsokon, addig én is így gondoltam. :)
Vasember azt javasolta hogy hagyjam az elsõ féket. Akkor most elsõ, vagy hátsó? Ne zavarjatok össze! :haha:
Ha a hátsót húzod akkor meg a segge fog kicsúszni. Lassulásnál hátul nincs akkora terhelés, nincs olyan fékhatás, könnyen blokkol. Gyanítom nincs ABS benne. A kettõt kell meg tanulnod összehangolva használni és finoman adagolni! Olyan mint autón a jobb és bal láb. A ballal nem sokan tudnak finoman fékezni, míg a jobb sokkal "ügyesebb". Ugyan ezt kell csinálnod, csak a kezeddel a motoron :)
Menj minél többet vele, csak a gyakorlással fogod megtanulni/ fog berögzülni minden mozdulat. Én a városi utat még hanyagolnám a helyedben, míg nem tudsz bármikor vészfékezéssel biztonságosan megállni.
Még az is kétséges hogy városban használhatnám, szerintem valószínûleg nem. De úgyis kell rá még lámpa, elsõ és hátsó, most rendelek hátsót és kapcsolót.
Én a konkrét videóra mondtam ahol az elsõ féket akkor húztad amikor már csak rontottál a helyzeten.
Annak idején ha jól emlékszem a Harmatinak nem is volt hátsó fékje a versenymotorján. Ott az elsõ a lényeg.
A te motorodon a hátsót úgy tudod használni mint gyerekkorodban a kontrát a csepel tacskódon. Ha már magabiztosabb vagy akkor szándékosan csúsztathatod a hátulját, hogy ráérezz. Az elsõ szándékos csúsztatásáig szerintem nem fogsz eljutni, de nem is lesz rá szükséged. :)
Rendben, így már világos. :)