Örülök, hogy hasznosnak találtad :thumbup
Most ismét előtérbe kerültek a prepper dolgok picikét, ezért lesznek hamarosan írások AAA elemmel/akkuval üzemelőfejlámpákról is egyébként, csak mivel épp egyéb "bajaim" is vannak, ezért nem vagyok most túlságosan elengedve pénzügyileg. Szóval elemmel (is) üzemelő lámpa tesztek lesznek idén, ha nem cikk, akkor poszt formájában, ezeket ide is le fogom írni természetesen. Mivel a lítium akku töltése ha nincs áram elég macera, az alkáli elemek pedig már simán elállnak 10 évet is ha "normális" gyártótól származnak, ezért erőltetni fogom ezt a vonalat is AA és AAA elemmel működő rúd és fejlámpákkal.
Egyébként lehet velük "élni", de azért a lítium akkus lámpákat míg minden adott nem szabad figyelmen kívül hagyni.
Jelenleg az alábbi párossal túráztam éjszaka:
Black Diamond ReVolt 350 fejlámpa (sajnos nem tudok én sem olcsó és kedvezményt adó beszerzési forrásról) +
Fenix E20 v2.0 (kuponnal -10% elérhető) rúdlámpa párossal.
Tapasztalatom szerint a fejlámpa egészen korrekten működik, teljesen más kategória, mint a piacos/kínai boltos verziók. Bátran állítom, hogy ez a fejlámpa már alkalmas biztonságos közlekedésre nehéz terepen is, márpedig ezzel kapcsolatban igencsak szkeptikus voltam. Amit még szeretnék beszerezni AAA elemes/lítium akkus fejlámpát a "nagyobb" teszthez, hogy a kb. 20e Ft-os kategóriában AAA elemmel is üzemelő, de akkus fejlámpákból mit érdemes választani:
Petzl Actik Core és
Nitecore UT27. Szándékosan erre a 3 darabra szűkítettem le a kört: Petzl-ből ez tudja a közel 100 méteres távolságot nyújtani ebben az árban és ezzel a kettős áramforrással megspékelve, a Nitecore palettáján pedig ez az újdonság kecsegtet nagyon jó paraméterekkel. Ledlenser nincs ebben az árban, a Fenix fejlámpája pedig elég alacsony hatótávval rendelkezik, mást pedig nem nagyon találtam ami elérhető lenne bárki számára ezeken kívül. Szóval a fejlámpákból ezeket tervezem, és valószínűleg meg is fogom őket tartani a saját (családi) felszerelésembe.
A rúdlámpa kérdés picit nehézkesebb, már írtam a
Maglite Mini Pro+-ról, vele még nem voltam kint ezzel a fejlámpával, illetve a
Nitecore MT22A van még nekem 2x AA elemes lámpából, amit meg is tartottam, vele szintén nem próbáltam ki az elemes fejlámpa párosítást. Nehéz a helyzet, mert a kínálat radikálisan lecsökkent ebben a kategóriában, de án azt látom, hogy az 1x AA elemes lámpák jelentősen rövidebb üzemidő mellett tudnak sokkal kisebb hatótávot is, míg a 2x AA elemes piac beszűkült, nem nagyon van mit venni, ami szerintem megbízható lenne.