Még nézd meg a kapcsolódobozában, hogy nincs-e ott egy hõvédõ kapcsoló, ami korábban leoldott. Azt most kapcsold vissza és próbáld meg elindítani a rendszert.
Printable View
Még nézd meg a kapcsolódobozában, hogy nincs-e ott egy hõvédõ kapcsoló, ami korábban leoldott. Azt most kapcsold vissza és próbáld meg elindítani a rendszert.
Itt van néhány fénykép a kapcsolókról:
http://amerikaimagyarok.blogspot.com...olo-csere.html
A zöld az ami nagyon ritkán lecsapódik ha például túlterhelésveszély van, de az most nem állítódott el.
Jövõ héten kijön a szakértõ és ránéz a szivattyúra. Ha azzal nincs gond, akkor jön a villanyszerelõ. Az után meg ki kéne hívnunk a vízvezeték szerelõt is, mert van egy törött csõ ahonnan folyik a víz a ház alatt, a konyhában valamiért nincs víz, az asszony fürdõszobájában meg szintén van valami vízvezeték a mosdókagyló alatt, ami szivárog. De ez utóbbi a kis ügy, ezekkel eléldegéltünk eddig is, szóval nem ez a sürgõs. A lényeg hogy legyen víz.
Mivel nem egy város centrumában élsz, ahol a szerelõket baltával kell elhajtani minden nap az ajtód elõl, mert annyira el lennének burjánozva, érdemes felkészülnöd néhány gyors javításra. Tudod, mint pl. a tengeralattjárókon is szokás.
1. Mindig legyen otthon elegendõ géz és epoxi ragasztó. Ezzel a kilyukadt csöveket gyorsan meg tudod javítani úgy, hogy utána szerencsés esetben még évtizedekig bírják. Kistzakaszolod a szivárgó csõszakaszt, szárazra törlöd, majd beteked 2-3 mm vastagon gézzel a sérült rész 1:1 arányú átfedéssel (jobbra-balra). Utána beitatod a feltekert gézt a bekevert epoxi gyantával. Mikor nagyjából megkötött, ismét egy réteg. Ha jelentõs nyomású csõrõl van szó, 3-4 réteget vigyél fel.
2. Legyen tartalék szivattyúd, vagy javító készleted hozzá.
3. 2-3 napos frissítéssel õrizz mindig 30-50 liter vizet. Tározónak ez pl. nagyon jó, gondolom az USA-ban is kapsz hasonlót: https://www.agrowebshop.hu/termek/29...eri_kanna.html
A kapcsolócsere az elsõ ház körüli javításos próbálkozásom. Sikerült ugyan, csak semmi nem változott vele, sajnos.
A csõ a ház alatt van, de igazából nem is tudom hogy hol. Elõször rábízom a szerelõre, de igazad van, a kisebb dolgokat nekem kell majd megoldanom a jövõben.
Tartalék szivattyú helyett a kézi hajtásút kellene mellé beszereltetnünk. Ha kijön a szakember akkor majd ezt is megbeszéljük vele. SHTF-ben áram nélkül nem megy a szivattyú sem.
Sokkal több vizet szeretnék majd tárolni. Van itthon 25 darab 3 literes flakon, amit direkt ezért vettem, de jó lenne néhány profi víztároló hordót is venni. :)
Ezért javasoltam azt a kannát. Van olyanból 100 literes is, de azt már egyedül nehéz mozgatni.
A kézi hajtású (Norton-kút) nem rossz. De amennyibe belekerül, annyiból megvehetsz egy aggregátort is. Ez utóbbin én is gondolkodom, már csak a tûzoltás miatt is.
Az ilyen kutakba (átmérõ>100 mm) elég könnyû speciális vödröt készíteni, amivel lehet belõlük vizet húzni, feltéve, hogy hozzáférhetõ a teteje. Ehhez mondjuk elõbb a szivattyút kell felhúzni elõbb, de annyi baj legyen.
Megint járt itt a kocsijával. Lassan már elég felvétel lesz róla egy videóhoz. :hogymi:
Neked úgy sincs kocsid, rakj ki egy szöges deszkát amikor tudod, hogy nem jön a postás.
Akkor az is rosszul járna, aki tényleg csak megfordulni jön. Vagy ha mondjuk átjön a szomszéd, mert olyan is volt már. A gond, hogy az asszony elkezdett most aggódni és mondja hogy nem akar már boltba menni, mert tart az öregembertõl. Ez azt jelenti hogy innentõl mindig nekem kell majd bevásárolni is. :huuu: Megvan az öreg neve. Megtaláltuk hogy hány éves és hogy hol lakik. A telefonszámnak is utánajártunk. A telefonszám tulajdonosa nem is itt él, hanem vagy 300 km-re. Asszony azt mondja hogy lehet szólni kéne a sheriffnek és megkérdezni hogy tud-e valamit az öregrõl. Lehet hogy igaza van. Ártani nem árthat.
Azért óvatosan, nehogy aztán még Túlélõ kolléga húzza a rövidebbet! :(