Szia,
De, bedolt az egeszsegugy.
Az reszletkerdes, hogy nem a betegek, hanem a miniszter miatt.
Bel
Printable View
Szia,
De, bedolt az egeszsegugy.
Az reszletkerdes, hogy nem a betegek, hanem a miniszter miatt.
Bel
Amúgy teljesen mindegy. A lényeg annyi hogy az élet nem állhat meg, valamennyi fertõzés van és valamennyi halott is volt, van és lesz is. Oltás nincs, ellenszer nincs. Tarts valamennyi távolságot, rajtad van a maszk az is jó, de számlák vannak, dolgozni muszáj, stb. Igazából mit akarna az Index? A beszólás és az építõ jellegû kritika között nagy különbség van, de ha az Index nem mondja hogy mi lenne a helyes, nem ad egy megoldási-tervet, akkor az úgy önmagában csak köpködés, de haszna semmi.
Mondjuk az Indexnél könnyû, otthon ülve megírják a cikkeket, feltöltik és annyi, a fizetést úgyis megkapják. De az emberek többsége nem tudja ezt így megoldani.
Én az ilyen általában cikkeket nem olvasom el, csak a szalagcímet. Ennek is, meg annak is, amelyik azt mondja, hogy ukrajnában vagy hol napi többezer új fertõzöttet regisztrálnak.
Veszélyes az emberek hozzáállása véleményem szerint. Ha nem lenne az, akkor õszintén elítélnék minden negatív cikket, korrektet és pánikkeltõt egyaránt, kritikát és beszólást egyaránt. Így nem megy.
Amit látok az utcán veszélyes, ahogy az ismerõseim viselkednek veszélyes, az ország elsõ embere 19-re lapot húz, az is veszélyes. Egy pánikkeltõ cikk rossz, mert arra kellene fókuszálni, hogy hogyan kerülhetjük el az egyébként emberéleteket követeleõ brutális válságot, nem pedig erre a kattintásvadászatra, ugyanakkor ha egy kicsit csökkenti annak a pokolnak az esélyét ami az olaszoknál volt, hát nem a világ legnagyobb bûne. Láttatok focimeccs közvetítést? Egymás szájában az emberek tömegesen. Hát mi ez? (csak hazánkban, máshol zártkapus)
Két hónap után elõször nincs halálos áldozat Magyarországon, az új fertõzöttek száma 2, összesen 932.
Nem tudom figyelitek-e a napi statisztikákat. Újabb rekord lett, 194ezer fertõzött, egyetlen nap alatt. Több ország is nagyon felpörgött, úgyhogy azt mondanám hogy 1-2 hét múlva a napi halottak száma is emelkedni fog. Most újra az 5ezret verdesi, de lesz ez rosszabb is.
Az USA-t tekintve szerintem a tüntetések és zavargások pörgették fel újra a fertõzést, de mivel többnyire fiatalok vannak az utcán így a halálozási arány egyelõre még nem mutat komoly emelkedést. Persze közben majd szépen megfertõzik a családot, aztán a nagypapát-nagymamát is, és õket berántva majd változik a helyzet. :hogymi:
Meglátjuk...
Igen, már észrevettem én is, hogy újra cikkezgetnek róla. Csak azt nem értem, hogy így mi lesz. Ha mondjuk idõpontot kérünk orvoshoz, akkor kapunk pár hónappal késõbbre. És akkor meg majd nem tudunk elmenni, mert újra korlátozások lesznek, és megint nem rendelnek az orvosok?
Igazából nem látom a stratégiát. Valamit kezdenie kellene a világnak ezzel a vírussal, de egyelõre olyan, mintha kísérleti egerek lennénk. Megnézzük, hogy ha tömegesen kiengedjük õket, akkor mennyien fertõzõdnek meg. És ha sokan? Akkor megoldás lesz az újabb karantén? Hogy bezárnak a rendelések, nem lehet eljutni orvoshoz, adott esetben nem tudsz gyógyszert kiváltani, stb. Ez egy agyrém.
Még a járványhelyzet elején láttam ilyen táblát fb-n, hogy "zombikra számítottam, a koronavírus gáz". :) Nyilván zombik se gyüjjenek, de meg kell hagyni, hogy ez a vírus meg marhára idegesítõ. Ellehetetleníti a tervezhetõséget, fogászat, szülészetek, munka, stb. És közben meg nem tudod, hogy van-e egyáltalán, vagy nincs. Már írtam, itt, ahol én élek, nem volt semmi. Rokonom a kórházban dolgozik, és ott se. És nem egy kis faluról beszélek. Szerintem többszörösen gáz volt, hogy emberek emiatt nem tudtak eljutni az orvosukhoz, meg elfogytak dolgok a gyógyszertárakban stb.
Ja meg az jutott eszembe, hogy egyáltalán le tudnák-e még egyszer nyomni a lakosság torkán a bezárást. Szerintem ha itt megint elkezdenék, hogy akkor iskolák becsuknak, mindenki otthon marad, az emberek nagy része leszarná az óvintézkedéseket. (Sõt, sokan így is tettek rá, aztán mégse lett semmi gond.)
Láthatóan egyáltalán nincs vége, sõt!
Lehet a második hullám közelebb van, mint gondoljuk. Érdemes nézegetni a globális napi statisztikákat, mert nem szépek a számok, van, ahol ismét kezdik a korlátozásokat bevezetni. Tartok tõle, hogy a nyári utazgatás ismét belobbantja a globális terjedést. Nálunk több kolléga is tervezgeti, hogy "elszalad" egy "hetecskére" a horvát tengerpartra, mert a határ már nyitva, karanténba sem kell vonulni ha oda megy. Mikor kérdeztem, hogy miért nem marad a seggén de legalább határokon belül akkor meg csak vonogatja a vállát, hogy már betervezte, már ezt várja mióta, bla-bla-bla.
Az emberek felelõtlenek, ami alapvetõen nem lenne baj, mert legalább gyérül az állomány, csak az a baj, hogy nekünk, felelõsségteljes, óvatos embereknek is a nyakukba öntik a ... :duhos:
Szóval én most kiárusítom a vackaim, sok felesleges cucc van amire nincs szükségem, de piacképes. Eladogatom, közben a lakást rakjuk rendbe, ha ismét be leszünk zárva még komfortosabb legyen ittthon. Engem nem zavar míg van melóm és fizetésem, de ha így folytatódik akkor sokkal nagyobb gáz lesz mint ami az elsõ hullámban volt, munkanélküliség terén is.
Barátnõm, is kezdte mondogatni ezt a Horvátországot fel kellett homályosítsam, hogy nemzetközi szinten rekordokat döntöget a napi új fertõzöttek száma, szóval csak örüljön neki, hogy az országban és a környéken jó a helyzet, nem érezzük a bajt.
Nem örült
Bálint gazda is koronavírusos volt
"Bálint György házára kitették a karanténcédula figyelmeztetést – írja a Blikk nyomán a 24.hu. A lap errõl egy fotót is közölt. Arra is emlékeztet, hogy az ország talán legismertebb kertészét tüdõgyulladással kezelték, nem sokkal a halála után pedig a kormány járványügyi honlapján is megjelent, hogy elhunyt egy 100 éves férfi. Az özvegy közeli hozzátartozója a lapnak megerõsítette, Bálint gazda valóban koronavírus-fertõzött volt, a gyászoló asszony ezért most karanténban van. Az özvegyet Bálint György halála után értesítették arról, hogy az utolsó teszt kimutatta a vírust."