Na, ez kiváló hír, gratula :thumbup Viszont az rejtély, mi kerülhet annyiba egy Norton-fejen :confused: Esõvízgyûjtés?
Printable View
Na, ez kiváló hír, gratula :thumbup Viszont az rejtély, mi kerülhet annyiba egy Norton-fejen :confused: Esõvízgyûjtés?
Azt mondta a mesterember hogy több fajta kút van és a miénk olyan ami csak nehezen és drágán fejleszthetõ ilyen irányba. Magyarázott egy csomót hogy ennyire szûk, meg olyan csövek, milyen mélyre, milyen fajta pumpa, de én már akkor hümmögtem mikor megemlítette az elején a 3000 dollár minimumot. :haha: Inkább beszerzem azt a pár száz dolláros napelemet és ha rájövök hogy hogy kell beüzemelni, akkor áramszünet esetén is lesz mûködõ szivattyúnk. :) Az nem lenne rossz. Persze ez csak egy terv a jövõre.
Mit csinálsz akkor, ha megint tönkremegy a szivattyú? ;)
Akkor már lesz sokkal több vizem itthon. És másodszorra már tudjuk hogy kiket kell hívni. 1 hónapig elvoltunk úgy, hogy rendeltünk egy ivóvizet. Napi 1 literrel elvoltunk ketten. Néha esetleg elfogyott másfél, de az ritkán történt. Kézmosás, mosakodás, WC-nek, ott volt a hó, aztán a friss víz az árokból. Ami inkább olyan mint egy gyors folyású patak. :) Szóval annyira nem volt ez nagy probléma. Ha esetleg nem lett volna ma megjavítva, átmentünk volna a szomszédhoz néhány hátizsákkal és hoztunk volna tõle vizet. 1 újabb hónapig meglettünk volna annyival. Szóval ha újra elmenne a víz, akkor nem kell pánikolni. Ja és rendelek néhány komolyabb víztároló akármit is. Vannak 20-25 literes víztároló akármik. Olyanból rendelek néhányat és a többivel együtt az már elég komoly tartalék lesz. :thumbup
Hogy a mester elzárta a szivárgást a ház alatt, most van víz a konyhában. Tehát az se csõtörés, ami jó hír. Viszont nem a csapból jön a víz, hanem az alatta lévõ szekrényben van egy csõ és abból. A csövet be kellene dugni ott valahová, épp csak nincs bevezetõ nyílás sehol. Ha megtalálnánk, akkor a konyha vízellátása is meg lenne oldva és tudna ott az asszony mosogatni. (Most a fürdõszobában kell neki.) És ha az meglenne akkor már csak egy problémás vízvezeték lenne a házban, az õ fürdõszobájának a lefolyójánál. :)
Zsuzsi macskánk órákon át figyelt a konyhában, rögtön láttam hogy valami nincs rendben. Már ismerem hogy ilyenkor mi a történet. Szóval ketten füleltünk, és utána én is hallottam valamit. Rágcsálást a konyhaszekrényben. Halkan odasettenkedtem és villámgyorsan felrántottam a konyhaszekrény ajtaját. És ott volt az egér. Úgy megijedt hogy lerúgta az egyik üres capuccino-s dobozt. Megnéztem egy másikat közelebbrõl, az egér teljesen körberágta a tetejét.
Mert az asszony ette volna a nagy zacskó chips-et amit tegnap vett, de észrevette hogy az egér annak is kirágta az alját.
Ráállítottam az ügyre Zsuzsi macskát, õ szokta az egereket sarokba szorítani, a másik macskánk meg odamegy és kitöri az egerek nyakát.
Ha jól számolom ez lesz az 5. a sorban.
http://i.imgur.com/13TV0DF.jpg
Hasznos a macska a háznál, fõleg vidéken. Nálunk mosómedve volt, mindig szétszedték a kukát, de amióta kutya van, nincs gond velük. Bár egerunk nekünk is van néha.
Tegnapelõtt egész nap adószámolás, nyomtatványtöltés, ilyenek. Jó sokat kell fizetnem megint.
Következõ nap rossz hírek a boltról, fejfájás, kis betegeskedés.
Ma még egy rakás rossz hír, bementem a városba biciklivel, megnézni a postán a postafiókomat, de semmi nem volt benne, szóval felesleges volt.
Mikor jönnek a jó napok? :(
Persze annyival lehetne rosszabb, ha itt is hófúvás lenne.
Még sokkal több adópapír. Megint hogy fizessek be 4000 dollárt, meg sok büntetést. Nagy nehezen sikerült utolérni valami hivatalos személyt, õ csak annyit mondott, hogy "ó, látom mi a baj, csak egy egyszerû hiba, ezt kinyomtatni, azt kinyomtatni, beküldeni, semmi gond". Persze, csak még sokkal bonyolultabb most már minden, meg a folyamatos fenyegetések miatt tiszta stresszben élünk. Látják az egyértelmû hibát, miért nem intézkedtek? Vagy miért vártak 2 évet mire egyáltalán szóltak hogy valami rosszul van kitöltve? 2 teljes évet vártak! Komolyan.
Most nyomtattam ki vagy 25 oldalt, csak hogy tisztázzam az ügyet. :huuu: Minden kitöltve, minden fizetve, mégis ennyi gond van. Nehéz az élet.
Én mint liberális. Ez vicces! :haha: (Elég idétlenek voltak a kérdések és volt ami kérdésben voltak példák, de a példákra is különbözõ dolgokat válaszoltam volna.)
Volt olyan kérdés hogy mindenkit ugyanúgy kezelni, egyenlõen. Igen, de volt a példák közt olyan is, hogy "világnézet". Vannak akik mindenféle õrült világnézeteket hangoztatnak, azokat miért kezelném úgy mint a többi embert? Aki erõszakot hirdet, azt nem fogom úgy kezelni mint az aki békepárti. Szóval fura egy teszt. :)
Ha valaki meg akarja csinálni és tud angolul, akkor itt van hozzá a link: https://8values.github.io/
http://i.imgur.com/1A2WyZ2.jpg