nem,ha szárazon van
Printable View
nem,ha szárazon van
Szerintem a gyártó/forgalmazó is megteszi (vagy fagyasztás, vagy vegyszer) hiszen neki is tárolnia kell érékesítés elõtt és nem hiszem hogy bevállalná a zsizsikesedés kockázatát. Ártani nem árt, ha be fér a fagyasztódba. Bár szerintem az egy hét nem indokolt. Egy nap alatt átfagy az egész és a zsizsiknek annyi. (-18°C-on) Vagy valakinek van más tapasztalata?
És ha áttöltöd 5l-es csavaros tetejû befõttesüvegbe, amit lezárás elõtt CO2-vel töltesz fel?
A Szegedi Konzerv fõzelékein gondolkodom.
Ezek is drágultak, viszont:
- még elfogadható az áruk
- vannak 800 grammos kiszerelések, amik gazdaságosabbak
- sok fajta, tehát a változatosság is megoldható velük
- 2023/2024-ig hivatalosan is elállnak
- jó az ízük, jól lehet velük lakni
A Tescóban 3 fajtát találtam, amikben elég sok a kalória: 560, 580, és 636. Három, három és fél konzervvel (reggeli, ebéd, vacsora) még a 2000 kalória is meglenne. Mindháromban van hús is. Persze lehet hozzájuk enni zöldség/gyümölcs konzervet ill. befõttet, és akkor máris kevesebb fõzelék kell.
Nem kell fõzni, nem kell hûteni, és egy 400 grammos adag egy rezsón kényelmesen megmelegíthetõ. Úgyhogy szerintem most ebbõl fogok feltankolni. Lehet, hogy nem egy Forpro, de hát volt is itt ilyen topik régebben: Olcsóbb dologból többet, vagy drágábból kevesebbet?
Nekem vannak itthon sokáig elálló Forpro kaják is, de úgy gondolom, hogy prepper szempontból inkább olcsóbb eledelbõl többet. Ha a boltokban üresek a polcok, vagy egymást tapossák az emberek, akkor nem azt nézed, hogy neked bio kaja van-e a spájzban, hanem azt, hogy mennyi ideig tudod megoldani belõle a súlyodhoz és aktivitásodhoz szükséges napi kalóriát. Attól függetlenül magyar termék, nincs benne ízfokozó, szóval nem egy ócska dolog. (Amúgy olvastam arról, hogy a jóga és a meditáció igazából fontosabb, mint az étel minõsége. Tehát ha valaki azon a téren rendben van, és egyébként az egészségi állapota miatt nem kell tartania valamilyen speciális diétát, akkor nem feltétlenül elsõrendû, hogy elit biokajával legyen feltöltve a konyha. Persze ezzel nem muszáj egyetérteni.)
Lencsefozelek kolbasszal kifejezetten finom DE zoldborsos hus eléggé határeset, pinceporkoltot meg ki kellett dobjam annyira szar ize volt, a zöldek (glutenmentes) is nagyon nagyon max veszhelyzetben tudnam elkepzelni… vagy cserélni
Kösz a tippeket! Bõven a legtöbb kalória (636) a sárgaborsó fõzelékben van házikolbásszal. Vigyázat: csak a házikolbász feliratúban, tehát amire csak kolbászt írtak, abban jóval kevesebb az energia.
Itt jobb áron lehet kapni õket, mondjuk ezt a házikalbászos fõzeléket nem árulják. Egyébként Pest megye, Bács-Kiskun, Tolna, Fejér megye, és néhány budapesti kerület az, ahova szállítanak, 20 ezer Ft felett ingyen.
A Tescóban meg 649 a sárgaborsó. Az sem a legjobb ár, mert ha veszek 20 konzervet, és napi 2000 kalóriával számolok, akkor egy embernek kicentizve elég egy hétre, de már 13 ezer Ft.
Nálam a favorit a lidlis pacalpörkölt csülökhússal. Hidegen, melegen, reggelire, bármikor.