Mondom én, most ezt tolják. Már az index is a horvát nyaralást reklámozza. Miközben õk maguk írják:
"A maszkban nyilatkozó politikusok és utasok, a fehér kezeslábasban dolgozó vonatfertõtlenítõ munkás látványa mutatja, hogy még nincs vége a járványnak. Sõt, csütörtökön 81 fertõzött volt, a járvány tetõpontján voltak ennyien."
Errõl beszélt Berényi Ervin is, akit korábban idéztem. Hogy nem most kell külföldre nyaralni menni.
Ez tényleg komoly...? Most szüntették meg a veszélyhelyzetet, Magyarország nagyon jól jött ki a vírusból. Örülhetne mindenki, hogy luk van a fenekén. És akkor most meg majd ezt kell olvasni naponta, hogy a sok lófa** jóska megy Horvátországba? Persze az indexesek is strandoltak.
Az emberek fordítva vannak bekötve? Tehát ha van bármilyen tetszõleges esemény, és "A" lépést kellene megtenni, akkor a többség automatikusan az "A" lépés ellenkezõjét teszi? De ennyire sok ember hogyan találja meg mindig ilyen célirányosan, hogy mi a legrosszabb lépés? Ha ennyire ostobák, akkor az sem menne nekik, hogy ilyen összehangoltan és hatékonyan töketlenkedjenek minden helyzetben. Röhögjetek ki, de szerintem igenis van "háttérhatalom" valamilyen formában, és a tudatmanipuláció akár magasabb szinten lehet, mint gondolnánk.
Persze ez csak az én sejtésem, véleményem. Szerintem legalábbis nincs olyan, hogy bármilyen helyzetben egységesen idióták legyenek az emberek. Gondolok itt tényleg akármire, például a mostani amerikai eseményekre, ahol mindenki mintha valami tömegneurózisba került volna. Vagy ne menjenek ki az idõsek az utcára, akkor kizárólag idõsek lesznek kinn. Vagy ne bízzuk az unokát a nagyszülõkre a járványhelyzetben, akkor az hótziher, hogy nyolcvannégy helyrõl fogod hallani, hogy lepasszoltuk a gyereket a nagyinál.
Vagy, hogy ennyire jól jöttünk ki a járványból, akkor gyorsan kezdjük el adagolni a horvát nyaralást, és tessék: pár nap alatt annyi ott az új fertõzött, mint a járvány tetõpontján. Nem jött össze az elsõ hullám, súlyosabbat terveztek? És akkor most megpróbálkoznak egy másodikkal? Tényleg már ilyenek jutnak az eszembe. Hát ha egy csöpp eszem van, akkor egyszerûen meg se fordul a fejemben, hogy pár nappal a veszélyhelyzet megszüntetése után, amikor ugyanúgy nincs vakcina, önszántamból, élvezkedésbõl külföldre menjek, strandoljak a mások által összehugyozott vízben stb.