Altalaban az ilyen utolag gyartott dolgoknal az mellekes. Marmint az eszkoz gyartoja szamamra
Printable View
Altalaban az ilyen utolag gyartott dolgoknal az mellekes. Marmint az eszkoz gyartoja szamamra
Lassú, de nem hiszem hogy a benzinhiányon kívül bármi más megállítaná. :D
https://www.youtube.com/watch?v=nVOaDfGOPGs
Az lenne a kérdésem, hogy prepper szempontból van értelme Quadot, illetve ATV-t venni?
Ebben a dilemmában vagyok mostanság. Mert hát, a terepjáró képessége kiváló, ott is elmegy ahol az autó nem, és
jobban pakolható mint egy terepmotor.
Viszont hangos, és feltûnõ. Könnyen kiszúrják az embert ezzel, és épp olyan könnyen le is szednek róla a rossz fiúk!
Nektek mi errõl a véleményetek?
Attól függ merre laksz, tanyavilágban van értelme, talán kis faluban is. A szomszédomnak van egy batár nagy quad-ja, azzal szokott járnia tavasztól õszig. Persze hangja annak is van, ha jön akkor mindig hallom pont úgy, mint mikor kocsi jön vagy kisteherautó.
Vannak akik építgetnek elektromos motorokat, quad lenne az igazi, de azt kevesebben. Csendes és napelemmel is tankolhatod :)
A lista végére nekem is odakerül.
https://www.youtube.com/watch?v=aLzUOfnaiKM
Szerintem van.
Nekem nagy álmom hogy legyen egy polarisom de ez álom marad.
Kalasnyikov motorbicikli
http://player.hu/tech-3/kalasnyikov-motorbicikli/
Nem semmi...
...osztályozzuk a prepper célra használható jármûveket
- Légi jármûvek:
Kiemelkedõen magas bekerülési ár,kiemelkedõen magas szervizigény,speciális üzemanyag,speciális pótalkatrészek,kiemelkedõ sérülékenység,használatához nagy tapasztalat,költséges tanfolyam,viszonylag nagy távolság megtétele,nem függ az út minõségétõl,korlátozott leszálló képesség(pl helikopter erdõben nem tud leszállni)
-Földi jármûvek
Traktorok: magas bekerülési érték,viszonylag sok van,az alkatrész fosztogatással megoldható,szervizelése(különösen a korszerûeknél) nagy tudást igényel,vezetése némi tapasztalatot igényel,magas üzemanyag fogyasztás,nagy vonó képesség,korlátozott használhatóság(erdõben,nagy szintkülönbségeknél,árkokon,szûk sziklás helyeken nem jó)
Terepjárók:Elérhetõ a megvásárlása,vezetése nem igényel extra tudást,szervizelése kizárólag szakmûhelyben,alkatrész fosztogatással megoldható(sok az azonos tipus),élhetõ üzemanyag fogyasztás,korlátozott használhatóság,vonó,teherhordó képessége megfelelõ
Quadok:Elérhetõ a megvásárlása,vezetése nem igényel extra tudást,szervizelése hozzáértéssel bárhol,alkatrész pótlása nagyon nehéz,élhetõ üzemanyag fogyasztás,korlátozott használhatóság,vonó,teherhordó képessége kevés,korlátozott használhatóság
Kétkerekû motoros jármûvek: Elérhetõ ár,alkatrész a tömeg robogóknál pótolható,a többinél a kis szám miatt bajos,a drágább típusok szervizelése szakértelmet igényel,az egyszerûbbeké szinte semmit,terep függõ vezetési gyakorlat szükséges,üzemanyag fogyasztása kitûnõ,vonó,teherhordó képessége erõsen korlátozott,használata korlátozott(bár szûk helyeken jobb mint a négykerekû jármûvek)
Bicajok:
Nem igényel a vezetése szaktudást,megvásárlása bagatel,üzemanyagot nem fogyaszt,bárki meg tudja javítani,sok alkatrész mindenfelé,leszállva róla mindenhol elmegy ahol egy gyalogos(kivéve hegymászás..persze föl -le lehet engedni)jól elrejthetõ,hangtalan,nem kívánatos célpont,vonó képessége semmi,teherhordó képessége erõsen korlátozott,
Állatok:
Nem túl drága beszerzés,de mivel élõlények,tartásuk gondozásuk speciális ismereteket igényel,magas meghibásodási lehetõség,az életciklusaik szerint korlátozott használat,kis sebesség(lovaknál nagyobb,a teher hordó képesség rovására,üzemanyag évszak függõ(rossz idõre be kell tárolni,bár fosztogatással ez is megoldható),"javításuk" nagy szaktudást igényel,kocsival kordéllyal viszonylag magas teherhordó képesség,de elvész a használhatóság,terepjáró képesség,szólóban vezetve,erdõben hegyvidékeken is elmegy(képzéssel úsztatható is)
Ember:
Ingyen van,lassú,kis teherhordó képesség,az életciklusai miatt korlátozott használat,magas meghibásodási lehetõségek,"javítása"nagy szaktudást igényel,érzékeny az üzemanyagra,terepjáró képessége korlátlan(eszközök használatával(kötél,csónak,tutaj),úszni tud.
A leírásod ("használati eset (use case)") alapján nem venném meg, nem látok valós igényt mögötte. Akkor sem tanácsolom a megvételét, ha nem akarod saját magad szervizelni, az ehhez szükséges infrastruktúrát kiépíteni.
Ha konkrétabban leírnád, mire szeretnéd használni, akkor jobb tanácsokat tudnánk adni.
Személy szerint pont az általad felsorolt indokok miatt nem venném meg: zajos, (szerintem) kevésbé univerzális, mint egy gépkocsi és nem nyújt semmiféle védelmet a környezettel szemben.
Volt már rá nem egy példa, hogy mennyire egyszerû is leszedni motorról/quadról a vezetõt, sunyi móddon egy acélhuzallal. Szóval még "fegyver" sem kell a mutatványhoz. Ellenben rohadt mozgékony, tényleg durva hol el lehet vele menni, jó játék a mindennapok során. Mindezektõl függetlenül otthonra fenntartani nekem sem kellene. Ahhoz túl drága játék. Egy 50-es moci erre pont megfelel. Erre jutottam magamban.