A hagyományos trafós gyújtást,röpsúlyos elosztóval bántaja az EMP?
Printable View
A hagyományos trafós gyújtást,röpsúlyos elosztóval bántaja az EMP?
Szerintem nem bántja. Mert az EMP hatására keletkezõ feszültség a gyújtógyertyán keresztül ki tud sülni, és nem égeti át a tekercs szigetelését.
van valami mód ezt tesztelni?
Ha tippelnem kellene, a robogóm gyújtása nem bírja ki, de az MZ-ben sem lennék biztos
Nem tudtam, hogy melyik topic-ba lenne jó, a humorba vagy ide.
https://totalbike.hu/sebessegoltara/...meg_a_haborut/
Ezek nyerték meg a háborút?
http://bennyhillthis.com/?v=FZEHlDJXFRc
Potyogtak a könnyeim a nevetéstõl!
És még azt hittem hogy én vagyok balf..sz motoron. De a videót nézve az már biztos hogy a Brit Hadsereg szintjét azért én is megütöm.
:haha:
Sziasztok!
Én egy ideje agyalgatok ezen.
A fõ kérdés persze, hogy mire kell felkészülni. Mindenki másra....mindenre! 😎
Gyerekkoromban sokat utazgatunk családilag lakókocsival. Imádtam.
Egy komplett kis lakást húztunk magunk után, ahol minden megvolt 1-2 hétre.
A lakóautó akkor csak álom volt, de biztos, hogy az még praktikusabb.
Persze egy lakóautó nem túl biztonságos (bár mi biztonságos?).
A felépítmény egy kalapáccsal "kinyitható". És persze nagyon figyelemfelkeltõ.
Egyszer szükségem volt egy fuvarosra/áruszállítóra, hogy elhoztak 300 kilométerrõl pár dolgot. Persze ez egy vagyonba került volna, ezért én a smucig, inkább béleltem egy Fiat Ducato-t. Hosszított, magasított. Egy igazi batár volt. Kicsit tartottam tõle, mert még soha nem vezettem ilyet.
Kellemesen csalódtam. Aki egy személyautóval gyakorlottan tud menni, annak ez sem lehet gond. Persze a tolatáshoz gyakorolni kell(lene), de a lényeg, hogy élvezetes nagyon.
(Ja, amúgy volt benne, vagy 600.000 kilométer, de ennek ellenére nagyon jól ment. => Tehát tartósra tervezeték)
És a lényeg: Google: Campervan
Masszív, dobozos felépítmény és benne kialakított lakás.
-zuhanyzó
-wc
-konyha (hûtõvel)
-étkezõ
-háló (4 hely tuti, de akár több is lehet)
-12voltos világítás hálózat
-a tetejére mehet a napelem
-fûtött (gázzal, árammal, de akár egy kandallót is be lehet építeni, csak egy lyuk kell a kéménynek)
Vélemény?
Csak egy példa: http://airevalleycampers.co.uk/vehic...ome-campervan/
Szia
A lakóautó tényleg jó ötlet, de szerintem nagyon korlátozott a mozgástered.
(csak kiépített úton boldogulsz)
Én valami ilyesmivel szimpatizálok:
www.youtube.com/watch?v=1FDb0HiHILs"
Szia(sztok)!
Igen, igen. Ez a japán kis csoda nagyon jó, bár én európában inkább a klasszikus VW T3 Syncro-t javasolnám.
(Hatalmas kedvencem!)
Prepper jármûnek jobb, amihez egyszerûbb alkatrészt találni és ugye könnyebben is szerelhetõ és elmegy a rossz gázolajjal vagy sütõolajjal is.
Viszont mindig az a kérdés, hogy ki, mire készül. Én hamarabb el tudok képzelni egy háborús helyzetet mint egy Mad-Max világot. Talán (remélhetõleg) a zombivírus sem jön el egyhamar. 😱😀
Az általam javasolt dobozos kisteherbõl akár házilag átalakított lakás talán arra a legalkalmasabb, hogy ha nincs miért maradni, akkor át lehet költözni akár egy másik országba vagy bárhova.
Egy idegen országban senki sem fog segíteni, így viszont lesz fedél a fejed felett és egy kályhával télen sem fagysz meg.
Dobozos -> acél -> egy szintig védhetõ is.
Amúgy ezekben is van 4x4, bár jeletõs felfüggesztés átalakítás nélkül azért egy rossz földút a max.
Viszont ami meg nem gyári, az elromláskor macerásan javítható.
Mindenki mást keres, nekem ezek vannak a fejemben. 😎😎