Nem rossz, de tényleg kicsit kicsike :-/
Én meg nem találtam meg az ideális alapot a BOB-hoz, ami jó lenne az mind drága :cry:
Printable View
Nem rossz, de tényleg kicsit kicsike :-/
Én meg nem találtam meg az ideális alapot a BOB-hoz, ami jó lenne az mind drága :cry:
Bw zsák ?
Jaj! Lesz itt mindjárt, kinek mit jelent a BOB és mekkora az ideális mérete a BOB-nak 2.0! :)
Én a hsz-t olvasva nem a konkrét BW által használt zsákra gondoltam, hanem a BW zsák szerû típusokra.
Személyes véleményem, hogy még egy ideig lehet rágni a gittet verbálisan is a témáról, akár saját példákat említve. De arra ott a net, sok képes és videós bemutató készült már BOB-okról.
Ha csak egyszeri BOB-nak tervezed, gebasz esetén eljutni A-ból B-be, akkor engedhetsz a minõségbõl és az árból, mert nem fogod agyon nyûni. Ha viszont "mindennapi" használatra szánod, akkor nem lehet olyan drága, mert meg fogja szolgálni az árát. Akkor csak gyûjtsd a rávalót és keresd a kiválasztott példány esetleges akcióit! -Szerintem...-
Részemrõl a katonai dolgokat kedvelem jobban, ezek nagy igénybevételre vannak tervezve, szemben a civil vagy hegymászó vagy vadász felszerelésekkel, amelyek drágák és nem is annyira tartósak. Kivétel néhány iszonytató árban levõ csúcstechnológiás mászócucc, amelyek ráadásul élénk színûek hogy messzirõl ki lehessen szúrni egy eltévedt turistát vagy mászót.
Úgyhogy beszereztem a reintexnél egy közepes méretû woodland holland katonai zsákot, két oldalzsebében elfér a katonai kulacs, és egy khakizöld nagy alice packot, amit a közelmúltig az USA hadsereg használt. Keretes, párnázott, sok funkciós, nagy súlyok cipelésére is megfelel. Az alice klipszhez szolgáló sávok megfelelnek a molle-rendszerhez is, úgyhogy mindenfélét rá lehet aggatni.
http://simage1.sportsmansguide.com/a.../6260m2_ts.jpg
De van egy sima eccerû magyar málhazsákom is, ha csak kisebb mászkálásra megyek.
Nekem jelenleg egy M-Tramp zsák van rendszeresítve BOB-ként kiegészítve egy-két Molle zsebbel :)
Ilyen,csak feketében: http://legiosmilitary.hu/index.php/w...20molle-detail
Kb. 3-4 hónapja használom változó intenzitással, eddig teszi a dolgát, nem volt még gáz vele. Egyetlen negatívuma, hogy amikor felveszem néha a vállpánt rögzítõje enged egy kicsit. De a háton már stabilan tart.
Régen én egy iskolatáskával jártam mindenhová. Volt benne mindenféle, víz, csoki, fájdalomcsillapító, pulóver, napszemüveg, bicska, meg még egy csomó minden. A túrazsák sok lommal az túlzás, de szerintem egy közepes méretű iskolatáska az bőven belefér, ha hasznos dolgokkal van tele.
A vicces, hogy szerintem ennyi pénzért nem is drága! :D