Az ATV is a nevéd adja, meg címük is van. Nem tudom, lehet hogy igazat írnak, lehet hogy nem. (Én csak kételkedek, mint mindig.)
Printable View
Az ATV is a nevéd adja, meg címük is van. Nem tudom, lehet hogy igazat írnak, lehet hogy nem. (Én csak kételkedek, mint mindig.)
Oké, nem tudom ki, csak azt mondom hogy nem hallottam róluk és sok cikküknél nincs forrásmegjelölés. Persze attól még lehet igaz amiket írnak.
Egy kérdés: mi az a szám, ami normálisnak mondható?
Gondolom hogy a sípolásnál már normál felettinek mondható. Igazam van?
A leírásnál: "Background radiation is 30 CPM. Near the ocean it's 150 CPM."
Valahol azt olvastam hogy 1-10mSv között van a természetes háttársugárzás, átlag 2,4mSv.
Nem tudom mi az átváltás a 2 mértékegység között :(.
nem igazodom ki rajta:
https://allegedlyapparent.wordpress....diation_units/
Mi az a megemelkedett sugárzás, mikor káros az emberi szervezetre?
Idézet:
Magyarországon évente 2,4 mSv (millisievert = a sugárzás nagyságára jellemzõ mértékegység) sugárzás éri a lakosságot természetes forrásokból, ehhez lehet viszonyítani az esetleges többlet sugárterhelést.
0,00009 mSv 1 évig élni 80 km-re egy normálisan mûködõ atomreaktortól
0,00009 mSv 1 db banán elfogyasztása
0,0001 mSv 1 évig élni 80 km-re egy széntüzelésû erõmûtõl
0,0003 mSv Egy kézröntgen felvétel
0,001 mSv Képcsöves monitor használata 1 éven át
0,001 mSv Egy napi külsõ forrásból eredõ természetes sugárterhelés Magyarországon
0,002 mSv Egy napi természetes eredetû sugárterhelés Magyarországon
0,008 mSv Egy mellkas-átvilágítás
0,02 mSv Egy tengerentúli repülõút
0,05 mSv Egy mammográfiás felvétel
3 mSv Egy évi természetes eredetû sugárterhelés Magyarországon
2,4 mSv Egy mellkasi tomográf (CT) felvétel
5,8 mSv Az évi dóziskorlát a sugárveszélyes helyen dolgozók esetén
20 mSv A legkisebb dózis, amely már egyértelmûen növeli a rákbetegség kockázatát
100 mSv A baleseti mentésben résztvevõk számára megengedett legnagyobb dózis
250 nSv A legkisebb dózis, amely már közvetlen egészségügyi hatásokat okozhat
400 mSv A legkisebb dózis, amely már közvetlen egészségügyi hatásokat okozhat
Huhh, a keleti fele megvan szórva rendesen atomerõmûvel...
http://www.radiationnetwork.com/USA.jpgIdézet:
Alert Level = 3 consecutive minutes of lesser of 100 CPM or 2.5 times a Station's baseline
Itt a radioaktív hó - mi jöhet még?
Ez igen...Idézet:
A normál radioaktivitás dupláját mérték az USA-ban a frissen hullott hó környezetében a napokban, ami felerõsítette azokat a feltételezéseket, hogy a fukusimai atomerõmûbõl kiszabadult szennyezés szelek szárnyán újra és újra átkel a Csendes-óceán felett.
Idézet:
a radioaktív szennyezést tartalmazó tárolómedencék repedéseit takarékosságból idõnként ragasztószalaggal és dróthálókkal igyekszenek elzárni
Talán nem ér ide hozzánk.
Ez kemény.
Fukusima: rákos lett a mentésben részt vevõ 51 amerikai haditengerész
"A katonák beperelték az atomerõmûvet üzemeltetõ céget, mert az nem tájékoztatta õket megfelelõen a sugárzás mértékérõl.
A Fukusima Daiicsi erõmûben négy reaktorblokk károsodott a földrengés és szökõár miatt. A Ronald Reagen nevû repülõgép-anyahajó fedélzetén 51 amerikai haditengerész szolgált, akiket a sugárszennyezett területre vezényeltek, hogy segítsenek az áldozatoknak.
A katonák megbetegedtek, van köztük hasnyálmirigy- és hererákos, van, akinek tumora vagy leukémiája van. A katonák úgy gondolják, hogy a japán akció során betegedtek meg. "Nekünk folyamatosan azt mondták, hogy minden rendben van, csak ne menjünk a radioaktív felhõbe, viszont a szél azt mindenfelé szétfújta" - mondta a Fox Newsnak az egyik katona, aki társaival együtt kártérítési pert indított az atomerõmûvet üzemeltetõ Tepco ellen, mert folyamatosan kisebbítették a problémát." (Fox News - Origó - Blikk)