Akkor inkább elektromosat vegyek mint kezit? Mert ha jól értelmezem akkor azt mondod hígy mind2 Ben kell követ cserélni de az elektromosban olcsóbb?
Printable View
Akkor inkább elektromosat vegyek mint kezit? Mert ha jól értelmezem akkor azt mondod hígy mind2 Ben kell követ cserélni de az elektromosban olcsóbb?
És szerinted a régi mák daráló nem jó erre a célra?
Csak hogy tisztázzuk arra gondolsz mint amiben úgymond az a forgó spirális daráló van és ha igen akkor az teljesenegorli nem maradnak nagyobb darabok??
Mindegyiknek megvan az elõnye meg a hátránya. Neked kell eldönteni, hogy melyiket szeretnéd.
Az elektromos nagyjából akkora, mint egy turmixgép, van benne egy (kettõ) erõs túlzással tenyérnyinek nevezhetõ kõ. Persze mivel elektromotor hajtja, a sebessége kiegyenlíti a méretbeli hátrányt. Viszont áram kell hozzá, ami pénzbe kerül. Ja, és k.rva hangos amúgy :)
A kézi nagyobb, nehézkesebb a kezelése, lassabb is, viszont méreténél fogva tartósabb, és a mûködtetése csak annyi pénzbe kerül, amennyi kaját megeszel a szükséges plusz kalóriához :)
Nézd meg mindkettõt, aztán el tudod dönteni, hogy te melyiket szeretnéd. A kõcsere ne legyen elsõdleges szempont, mert mint mondtam, 5+ évben simán lehet gondolkodni ezekkel.
A mákdarálót még nem próbáltam ilyesmire, de egyrészt a nevében is benne van, hogy daráló, azaz valószínûleg nem képes túl finom lisztet adni, másrészt a mák viszonylag puha olajos mag, a darálását szerintem nem szabad egy lapon említeni a kemény gabonaszemek õrlésével. De mint mondtam, még nem próbáltam, szóval lehet, hogy mûködik.
Én is így gondolom ezért kérdeztem hogy szerinte nem daralja e durva szemcsékre. Kiprobalnam csak kéne így hirtelen egy marék búza :)
Volt egy cikk valahol a fórumon , egy autó csomagtér átalakításról , sokrekeszes tárolóssá ? Törölve lett ?
Szerintem az nem cikk, hanem blog volt. Ez volt az? http://magyarprepperforum.org/blog.php?85-A-L-Ias