Itt-ott nõ már a telken, szándékosan nem kaszáltam le õket, hogy majd csak jó lesz valahova :).
Nekem jobban is ízlik mint a nagy tüskétlen szeder.
Printable View
A gledicia akkor fa, ha hagyod megnõni. Vágva sövény lesz belõle és nagyon sok helyen meg lehet találni, elsõsorban temetõk, elhanyagolt erdõk szélén. A másik hasznos sövényfa a lócitrom/narancseper, ebbõl milliószám ültettek régen farmhatárnak az USÁban, tüskés, erõs, jó tûzi és használati fa, indiánok íjkészítésre is használták.
Mindkét fajtát ki kell tenni a téli hidegnek, a lócitromot rohasztani is egész télen, utána tavasszal vethetõk.
Ez a mai napom: rendeltem egy konyvet Dirt-cheap survival retreat cimmel, voltam loni, fegyvert takaritottam, s most ejfelkor meg van 6 woodpigeon-om, csak a mellehust fogom kiszedni. Igaz, a gyogyo 2 hetes szemetszallitas az gaz, mert ma vittek el, belevagok 6 felgalambot, s csak 14 napig rohad benne a nagy melegben, mire nagykegyesen elviszik. S ezert meg en fizetek...
Leltározok... :)
Vadcitrom akciós :)
http://www.dmkert.hu/akcios_sovenyno...s_soveny_akcio
Meg Te is. A bogyója C vitamin dús és szerintem nyugodtan ehetõ. Felénk van belõle ültetvény, és õsszel rendszeresen szedik a termését. Konzervgyárnak adják el, szörpöt és lekvárt készítenek belõle almával.
Egyesek szerint a benne lévõ hatóanyagok miatt mérgezõ lehet. Így sokan mérgezõnek tartják. Szerintem ez is olyan mint a barackmag meg a mandula. Nem csak ezt kell enni, és akkor elmegy. Lehet, hogy a konzervgyár is ezért hígítja almával.
Melyik fajtát javasoljátok?