Az még nem de láncing volt már rajtam meg lemezvért. :DIdézet:
Nyáron volt már rajtad megpakolva? Ha elesel milyen gyorsan tudsz felállni ha rajtad van?
Printable View
Az még nem de láncing volt már rajtam meg lemezvért. :DIdézet:
Nyáron volt már rajtad megpakolva? Ha elesel milyen gyorsan tudsz felállni ha rajtad van?
A golyóálló mellényt és a láncinget kéne kombinálni és akkor kapsz egy dög nehéz felsõ páncélt rambóharcra. Ellenáll jobban a szúró eszközöknek és a 9mm-es lövedéket is jobban megfogja.
Gondolom erre is gondolt már valaki. Érdekes kombináció, de a BOB-ot ne vedd még a hátadra plusz súlynak. Házvédelemre/õrjáratozásra megteszi.
Edzésre jó, fõleg kocogásnál...
Az olimpiai bajnok Balczó András öttusázó egykoron Barzó féle téglával (kerámia betét!) megrakott hátizsákot, csuklójára meg a bokájára ólom karkötõket kötött erdei futáshoz. Csak a jó kondi kedvéért.
itt egy tulelo melleny amit egy civil pilota tervezett maganak alaszkai repuleshez. amit fontos megjegyezni a mellennyel kapcsolatban, hogy a pilota 2 napra tervez. szerinte ennyi ido kell, hogy megtalaljak ha lezuhan. ezt hozta ossze:
https://www.youtube.com/watch?v=wc_z...dex=27&list=WL
Kicsit kísérleteztem.
Kitettem egy darab sima 0.5mm-es lemezt egy bálára és elkezdtem kárt tenni benne.
Igyekeztem merõlegesen eltalálni.
Az eredmény:
40 fontos íj gyakorló vesszõvel 8-10m-rõl nem viszi át néha lyukad, de csak fél centit megy bele.
4,5mm légpuska nem üti át.
Bicska kiskés meg sem karcolja.
Ha kicsit laposabban éri, akkor meg le is csúszik.
Tehát adott esetben akár még érdemes is lehet belõle trikóvértet csinálni. Bár az 1-es lemez azért jobb :)
Töröltem néhány hozzászólást, mert nem igazán tudom, de lehet hogy szabályellenes volt itt valami.
Visszakanyarodva a topichoz, sok róla a beszélgetés, de csinált már valaki valamilyen páncélzatot? Ez a lemezes nem hangzik rosszul, szerintem egy olcsó airsoft mellénybe simán bele lehetne tenni. Azoknál a súly az lényeges, de egy fél centis lemezt elõl és hátul szerintem megbírna. Mennyi a lemez súlya? Az átlag méret úgy 25x35 cm-es lap, van kicsit kisebb és kicsit nagyobb is. Az oldalsó lapok meg kb 15 centisek. Persze gondolom hogy ezt még ki lehetne egészíteni leharcolt használt zubbonyba varrt alumínium lapokkal, amik ugyan nem túl erõsek, de nagyon könnyûek és késes vágás/szúrás, meg ütés ellen védenének. És persze olcsón kihozható lenne annak aki szeret barkácsolni.
Nem akar valaki egy ilyen projectet fényképekkel/videóval dokumentálva keresztül vinni? Elég érdekes lenne. :)
Trikóvértnek azt mondom mikor ~20-25cm magas megfelelõen széles lapokat a test ívére hajtod, a szélét visszahajtva kissé ívesre kalapálod, aztán a belsejére 0,5-1cm szivacsot ragasztasz, majd az ezeket két db háromujjnyi széles a válladtól a derekadig elöl hátul lelógó hevederhez szögecseled. Aztán tehetsz még két ívelt darabot a vállad tetejére. Aztán az oldaladon is összefogod az elejét meg a hátulját egy-egy állítható csattal. Nem leszel tõle tank, még 1-1,5mm-es lemezbõl sem, de sok mindentõl megvédhet fillérekbõl.....
itten van e:
https://www.youtube.com/watch?v=jJbPpkWklPw
shadow177:
amit leirtal az olyasmi lehet mint a romai legiosok lemezpancelja, ha nekik mukodott akkor olyan sz@r nem lehetett.