Nem,csak kerülöm a bajt.
Printable View
Ebben igazad van!Nyugodtan és tisztességesen élni..azt is jelenti,hogy mindenki megtalál a tenyerével.Amíg másoknak minden jár addig a dolgozó ember csak fizet,mindenhová csak fizet.Egy ideig bosszantott,hogy sokan a környezetemben kitûnõen elvan a semmit tevéssel és minden jár neki!De nem tudok ellene tenni semmit..így lexarom és kész.
A politika ellen sem tudok tenni semmit,a bûnözés ellen sem tudok tenni semmit,a korrupció ellen sem...
Fölösleges vívásokba nem megyek bele.Elfogadtam,hogy ilyen a világ és elkerülöm a rosszat(engem nem fognak a diszkóba megszurkálni,mert nem járok...nem érdekel a dolog)
Korán fekszünk ,korán 3-4 körül kelünk..szabadnap meg uzsgyi az erdõ...hajnalban jó..még nyugis,nincsen senki...
A világot nem tudom ...és már nem is akarom megváltani...olyan amilyen..
Kiszemezgetem belõle ami nekem jó és örülõk neki!
Az erdõben,a vízparton nem akar senki kirabolni,megölni...minek tenné,nincsen nálam semmi értékes..(kormos edény,rozsdás kések,olcsó balta...+a kutya(aki már elég öreg)...
Nem régen történt egy eset...
Egy hajléktalan bácsi üldögélt a padon egy szutyok kutyával...a kutyák el kezdtek haverkodni és beszédbe elegyedtünk..végül akartam adni neki egy ezrest...nem fogadta el.
Rátette a kezét a kopott bõrszíjas vadászzsákjára és azt mondta"itt a kutyám meg ez..meg van mindenem".
Gyerekek abból az emberbõl földöntúli nyugalom áradt.Egy boldog ember,aki elfogadta önmagát és a világot olyannak amilyen.Békét kötött.
De azért Titeket kicsit csesztetlek....csak ,hogy érezzétek a törõdést! :haha:
Jó stratégia de nem mindig mûxik! Jobb már most megismerni a hiénák gondolkodásmódját és a trükköket.
Mindig azt dumáltam, hogy a régi felszerelés a jó felszerelés. Még álcáz is. Semmi feltûnõt és semmi feltûnést. És még az a fontos fõleg átvitt értelemben amit a kiképzõm Cefi bácsi negyven éve belénk vert: Arra fogj fegyvert akit le is akarsz lõni. Ne keresd a balhét, és csak akkor lépj fel fenyegetõen, ha szükséges.
Munkámból adódik, hogy minden nap, mindenki, át szeretne verni. 13 év után nem nagyon tudnak. Már azon a szinten vagyok, hogy egy általam nem ismert szituban is megmondom, ki kamuzik, és ki mond igazat. Hát még hazai pályán!
Viszont 90 nap bõven elég arra, hogy az ember új bázist alakítson ki, bejáratott dolgokkal, ami fent tudja tartani, és megvédeni a falkámat.
( Én, bár általában vezetõ, irányító vagyok, nem vagyok diktátor. Elismerem, ha valaki valamiben jobb, és abban rá tudom bízni a döntést. Sajnos ezzel néhányan, néha visszaélnek. De még így is sikeresebb a falka mûködése, mintha az erõ dominálna a hozzáértés helyett.)
Alapjában véve nincs szükségem senkire 90 nap után, de nem vagyok droid sem. Ha kér, lehet, hogy kap.
Alaposan végig gondolva a dolgot, annyi minden lehetséges. De aki azt mondja, tuti segítek, és aki azt mondja tuti nem, az még nincs készen.
A lényeg az, hogy Mindig megy a segítségnyújtás, csak...
Tegyük fel a gazember nem feltétlen egy pszichopata állat, (Negan :D )de fosztogat ha kell, és lelkiismeret furdalás nélkül kifoszt bárkit, ha kell valamije, kinyír bárkit, ha bántja, vagy fenyegetést jelent.
-A gazember segít a gazembernek, néha segít a baleknek, de kihasználja a balekot.
-A Balek segít a baleknek, nem segít a gazembernek.
-A balek segít a gazembernek, néha balek lesz a gazemberbõl, néha rábaszik a balek, kihasználja a balekot.
Akárki is, a segítségnyújtás erõsíti a csoportot, mert ha a gazember, nem segít a gazembernek a balekok legyõzik, és vice versa. (és fordítva)
A csoport lehet akár a környéken élõk is, a vásárban levõ csencselõk, nem feltétlen egy zárt közösség.
Itt a lényeg a felismerésen van. Ismerd fel ki az akinek segíts és kinek nem.
Tehát a fórum nevének az kellene legyen Felismered-e mikor segíts mikor nem.
Tehát a kérdés: Ki mi? Mi vagy?
Balek, vagy gazember?
Mirõl ismered fel, kinek segíts? Mikor kell segíts a baleknek, és mikor nem ha gazember vagy.
Ha balek vagy kinek segítesz és kinek nem? Mert ugye a balek sem teljesen hülye. Ha az élete veszélyben van öl, de nem veszi el a kislány maciját, mert kéne egy kispárna.
A
De én a kettõ közül egyiknek se tartom magam. Muszáj hogy balek vagy gazember legyek? :haha:
Minden ember a szituációtól függõen magán viseli mindkét jegyet.Idézet:
Balek, vagy gazember?
Pl. balek,mert éhbérért melózik nap mint nap.Gazember,mert azért egy kis fekete jövedelem azért belefér ugyi?!
Egy esetleges összeomlás,rendkívüli helyzet esetén a szituáció fogja irányítani az embereket.
Persze sarkítottam a kifejezéseket, írhattam volna kevésbé empatikus, meg empatikust is, de igen muszáj, mert ha kevered, az nem középút, hanem kiszámíthatatlanság=megbízhatatlanság azaz egyikhez sem tartozás aminek a vége az egyedüllét, és ügyi itt a többiekhez való viszony segítség nyújtás, kapás a kérdés.