Nagyon kapkod, nem szép a forma. A guggolást a vége felé neki sem kellene erõltetni.
Printable View
Gondolom a minusz 20fokban pucéran nehéz volt koncentrálni :D
Na megjött tegnap a kettlebellem, le is gyilkoltam magam rendesen! Kiment a fejembõl, mennyire kemény mozgásforma, pedig fele annyit sem csináltam, mint régen edzéseken.
Matt, tudsz valami jó edzéstervet? Te hányszor csinálod egy héten, és milyen hosszúak az edzéseid?
Én most hétfõ-szerda-péntekre gondoltam, tegnapi úgy nézett ki, hogy 3 kör: 50 swing, 25-25 felrántás, és 25-25 szakítás. Szettek között nem terveztem pihenõt, végül 10-15 mp lett belõle, a körök közt meg 3 perc volt.
Jobban elfáradtam ezalatt a 15-20p alatt mint az utóbbi idõben bármikor, mégis kevésnek éreztem kicsit. Neten azt írják mások, hogy 40p-1 órákat edzenek, máshol meg azt, hogy 30percnél ne legyen hosszabb egy edzés. :confused:
A Kezdd el a kettlebellt! c. könyvben van egy nagyon jó edzésterv, kb. 2 évig azt követtem. Itt is vannak edzéstervek: http://www.kettlebelledzes.hu/edzestervek . Kérdés hogy mi a célod az edzéssel, ahhoz lehet alakítani. Én heti 2-4x edzek, 15 és 60 perc között. Emellett edzek saját testsúllyal, külön harcmûvészethez is gyakorlok, vannak spéci eszközök is amiket használok (wrist roller, gumidarab tépéshez, haskerék).
Vannak Pavelnek videói is (Enter the kettlebell, The russian kettlebell challenge), érdemes megnézni.
Te jó ég, hány napod van pluszba egy hétre?
Ez sokmindentõl függ. Alkarra (wrist rollerrel) és nyakra (birkózóhidak) heti egyszer edzek, 2-3x nyújtok 10-20 percet. Haskereket, tépéshez gumit, farönköket meg egyéb "strongmanes" dolgokat ritkábban csinálok, fõleg mikor elõjön ez a heppem. Vagy ha pl. találok fölösleges vasat, akkor elhajlítom. :haha:
A mai bell edzésem így nézett ki: 400 db egykezes swing 16kg-ossal kevesebb mint 40 perc alatt. Ehhez majd még jönnek birkózóhidak meg speckó nyújtás. Ha úgy érzem, heti 2-3 napot is pihenek, viszont olyan nap hogy semmit nem gyakorlok, nincs. Minden nap vannak harcmûvészeti gyakorlatok és saját súlyos gyakorlatok.
Kettlebellben van egy swinges, kemény nap, ekkor állóképességre és gyors erõre edzek, ez volt a mai. Van egy nyomós, húzós, fekvenyomós nap, ekkor speciálisan olyan gyakorlatokat csinálok, amik harcmûvészethez kellenek (erõsítés). Meg van egy laza nap, ahol TGU-kat, néhány swinget meg néhány nagyobb nyomást csinálok nagyobb súllyal; esetleg kisebb súlyokkal javítom a technikákat. Nameg mobilitási gyakorlatokat csinálok, nyújtok egy keveset.
Köszi, leszedtem az említett könyvet, neki látok. Közben találtam egy ilyen alap tervet, hogy RKC deep six workout, ezt fogom ma kipróbálni.
Matt: elismerésem, nekem elolvasni is sokáig tartott, nemhogy végigcsinálni... Irigyellek!
Köszi, de nem csináltam végig. :) Más dolgok kerültek elõtérbe, így pl. szakítani már nem szoktam, ezért is hagytam abba ezt a programot.
MaRee! A deep six az jó, bár nem árt elõtte átnézni hogy hogy is mennek a gyakorlatok technikailag.
Találtam egy jó videót a kettlebell alapokról:
http://www.youtube.com/watch?v=l5qB0nILpko