Az étolajat kannában gyûjtögetem. Idõnként fûrészporral vagy szénporral keverve dobok belõle egy kicsit a kazánba.
Printable View
Az étolajat kannában gyûjtögetem. Idõnként fûrészporral vagy szénporral keverve dobok belõle egy kicsit a kazánba.
Megvolt az olajmécses készítés és használt étolaj teszt..holnap lesz 1-2 kép is..:thumbup
Grafitos
engem érdekel az olajmécsesed !:thumbup
ok..akkor írok pár sort:beer:
Szóval, fél óra alatt raktam össze a mécsest..mostmár menne 10 perc alatt is.
alkatrészek:
1 ananászkonzerves doboz
1 kanóc..kötél, vagy bármi, csak ne mûanyagból legyen
1 befõttes üveg
Kivágtam a befõttes üveg tetejét, majd áthúztam rajta a kanócot
Csatolmány 1316
A doboz oldalát 2 helyen megvágtam és egy részét a belseje felé behajlítottam, így szélesíteni tudtam a doboz száján és a kupak is kapott 1 kis alátámasztást. betöltöttem egy kis olajat
Csatolmány 1317Csatolmány 1318Csatolmány 1319
A kupak így fejjel lefelé beleszorult a dobozba. Ez már így is ok, de mivel az erkélyen akartam kipróbálni, csináltam hozzá üvegbúrát..megtörtem a befõttesüveg alját, és fejjel lefelé beletekertem saját kupakjába..
Csatolmány 1320
a végeredmény..
Kicsit várni kellett, mire a kanóc átázott, de gyulladt és 5 percig égett, amikor is eloltottam ( amit én elrontottam az volt, hogy egy felmosófej egyik szállát használtam kanócnak, ami szép lassan visszaolvadt és csak kis lánggal égett tovább)
Szóval azért mûködik:)
Csatolmány 1321
Grafitos: köszönöm szépen ..én spárgát fogok használni (álitolag az jó):beer:
Méteres darabokba árulnak "fáklya kanócot". Érdemes betartalékolni belõle, amennyit nem szégyellünk, mert nem drága és tényleg jól adja a lángot.
Másik lehetõség:
Régi házaknál, bontáskor, vagy felújításkor kikerülõ régi redõny heveder (felhúzó) abszolúte pamut, finom, erõs szövésû. Hasonlók vannak a viharlámpákban is.
Most érkezett meg egy elemlámpa Kínából. Feketét rendeltem, de mire ideért, elszürkült. Mindegy, a lényeg hogy mûködjön. Majd késõbb kipróbálom.
Majd készítek róla egy rövid videót, ahogy szoktam. De most jelenleg kb. 12 másik videón is dolgozom. ;) Majd hetente, egyenként feltöltögetek, ahogy szoktam.