Megint egy- két aranyköpésem:
A természetet legyõzni könnyû,
De a legnagyobb kihívás
A természettel együtt élni!
De ha látszólag le is gyõzöd,
A természet akkor csap le rád,
Mikor már nem is gondolsz rá!
Printable View
Megint egy- két aranyköpésem:
A természetet legyõzni könnyû,
De a legnagyobb kihívás
A természettel együtt élni!
De ha látszólag le is gyõzöd,
A természet akkor csap le rád,
Mikor már nem is gondolsz rá!
Ha végig szeretnénk vinni valamit, de bármit akár kis dolgot akár nagyot még ha ésszerûtlen is és hülyeségnek
hangzik a lényeg hogy mindenáron vigyük véghez és ha lehet a kis dolgokat is, mert ezáltal válik az ember olyanná
aki képes bármit elérni. Az ilyen céltudatos, határozott emebreket nagyon nehéz megállítani, hogy elérjék céljukat,
és ha a határozottság mellé párosul ész is akkor csak erõszakkal lehet õket legyõzni.
Daniui
"A tudás egyetlen forrása a tapasztalat" - A. Einstein
Minden területen és mindenkire igaz. Nekünk preppereknek szerintem maga a törvény. A könyvek, fórumok hasznosak, de csak arra valók, hogy segítsenek képbe kerülni és elindulni egy adott témában.
Mindig szem elõtt tartom ezt a mondást és amilyen hamar csak lehet gyakorlatban kezdek foglalkozni azzal, ami érdekel.
"Ha változást akarsz, akkor Te magad legyél a változás" - Gandhi.
Igyekszem eszerint élni és járni a saját utamat mindenben, hátha jó példával szolgálok másoknak. Sajnos legtöbbször az emberek fejben gyengék ahhoz, hogy változtassanak bármin is a saját életükben:(
Szerintem egy nagyobb volumenû változás csak így képzelhetõ el legyen szó bármirõl. Elkezdi egy-két ember, aki az idézet szerint gondolkodik, aztán egyre inkább ragadós a példa, majd tömegessé válik és egy megváltozott vagy új rendszert hoz létre. Most itt például a kapitalista kizsákmányolásra gondoltam, de bármi másra is érvényes.
Most találtam.
"I ask, sir, what is the militia? It is the whole people, except for a few public officials."
— George Mason
in Debates in Virginia Convention on Ratification of the Constitution, Elliot, Vol. 3, June 16, 1788
"Uram, vajon mi a milícia? Minden ember, kivéve néhány politikust."
-- George Mason (Virginia állam képviselõje az alkotmányozó gyûlésen.)
"Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztos, hogy botokkal és kövekkel." - Albert Einstein
Albert Einstein egyszer elhíresülten megjegyezte:
"A képzelet fontosabb, mint a tudás. A tudás mindarra korlátozódik, amit már tudunk és megértünk, míg a képzelet felöleli az egész világot, és minden ott van, amit valaha meg fogunk ismerni és érteni."
Most találtam. Nagyon igaz.
“When the debate is lost, slander becomes the tool of the loser.” - Socrates
"Mikor valaki elveszít egy vitát, akkor a vesztes rágalmazni/sértegetni kezdi a másik felet." - http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%B3krat%C3%A9sz
"Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable." - John F. Kennedy
"Azok akik a békés forradalmat ellehetetlenítik, azok az erõszakos forradalmat elkerülhetetlenné teszik. - John F. Kennedy
"Két féle módon lehet rabszolgává tenni egy országot. Az egyik a kard. A másik a hitel." - John Adams
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...ad6be98c5967b8