Uh: ne vegyetek az ikeában anyagot.
A lenda len vászon méterárú két nap alatt elszakadt, amíg az annál vékonyabb pamut vásznat évekig gyûrtük ketten a barátnõmmel!
A LILL függöny viszont jó lehet.
Printable View
Uh: ne vegyetek az ikeában anyagot.
A lenda len vászon méterárú két nap alatt elszakadt, amíg az annál vékonyabb pamut vásznat évekig gyûrtük ketten a barátnõmmel!
A LILL függöny viszont jó lehet.
Nos! Egy varrónõ ismerõsöm megvarrta a LILL függönyt hálónak. A terveim alapján középen körben zipzárral nyitható, a többi ponton körbevarrt, a kötélnek két 3 centis nyílást hagytam a két végén. (ha valakit érdekel a néni elérhetõsége, megbeszélem vele és szívesen megadom) szóval a rovarháló kész, de a zipzárat még nem varrattam rá, jónak tûnik! Remélem strapabíró lesz.
A régi elszakadt anyagot is összeöltötte, nincs vele baj, szépen meg varrta és az anyag is bírja.
Viszont:
Vettem 0,6-os kötelet (az egy fokkal vékonyabb) 160 kg-ra tesztelték. Mivel két ponton lesz felfüggesztve így 320 kg-t is bírhat, így a kötél így is túlméretezett! Vásároltam a kötél mellé két karbínert és négy fémgyûrût is a felfüggesztéshez (gyorsan könnyen oldható, állítható megoldást kerestem) de egyelõre nem tudom hogyan használjam ezeket:
http://theultimatehang.com/wp-conten...nder-rings.jpg
Utóbbinak nincs túl sok értelme ugyanis a gyûrû így nem szorítja a kötelet ezért csomózni kell. Egyébként a gyûrû elvileg hevederhez a legjobb.
http://c3.ugc.bazaarvoice.com/15372-...2961/photo.jpg
Könnyûek amúgy, de vész esetén kihagyhatóak a csomagból.
Kéne még az ágyhoz egy kompressziós tok, hogy kis méretûre össze lehessen húzni a hálóval együtt.
Ígértem képeket az ágyamról.
Most raktam össze (kissé betegen) az új kötélzetet. Ha valahol szerintetek lehetne egyszerûsíteni, szóljatok!
Csatolmány 5995Csatolmány 5996Csatolmány 5997Csatolmány 5998Csatolmány 5999
Két személyes.
Recept:
6 méter 0,6-os 160 kilóra tesztelt kötél (kék-fehér)
4 db gyûrû kötélszorításhoz (hogy gyorsan oldható és állítható legyen)
2 darab karabiner.
körülbelül 3 méter régi heveder, kb 100 kilót bírhat, ezt azért, hogy a fához kötözésnél ne a kötél rojtosodjon. Ezeket nem akartam rövidre venni, mert ha nem éri körül egy nagyobb fa törzsét gondban lehetek. Mivel a felfüggesztés két pontos, a kötelek terhelhetõségét kettõvel fel kell szorozni. Így a 160 kilót bíró kötelem bõven elég 320 kilónyi súlyhoz, bár ekkora súllyal már a vászon nem terhelhetõ. Ezért két személyre elég lett volna fele ilyen vastag kötél is, de azért jobb túlbiztosítva lenni.
Az anyag 150x400- pamut váaszon, sûrû szövésû, könnyû anyag, ha nem nyúzzátok nagyon felszereléssel, zipzáros ruhával nem fog elszakadni.
Aki nem érti miért van szükség a karabinerekre és a gyûrûkre és még nem függõágyazott, jó tudni, hogy elég nagy macera van a kötözéssel, bontással, és fõleg azzal, amikor az ágy megereszkedik (megnyúlik) (ez általában az elsõ egy percben végleges) és után kell állítani. (meg kell húzni) ilyenkor ki kell oldani a csomókat, és újra csomózni megfeszítve, ebben segíthetnek a gyûrûk, ugyanis terhelés alatt kötést képez, terheletlen állapotban pedig állítható.
Illetve nemrégiben készült hozzá egy rovarháló. Errõl csak ebben az állapotban van képem, azóta meg lett varrva.
Rejtõszínekkel gondban leszek.
Csatolmány 6000
És 12 méter távolság is lehet a két pont között, ahol kifeszíted, csak ebben az esetben már 2 méteres magasságban kell rögzíteni. A képen látható számomra általános távolság 8 méter, ami 3-4 méterig csökkenthetõ.
Rovarháló végleges megoldása érdekel azért majd, meg, hogy hogy válik be! :D
Ha jó akkor büszkén vállalom, hogy én adtam az ötletet, ha nem az igazi, akkor tuti nem csinálsz jól valamit :D
Még nincs rávarratva a zipzár, de ha meglesz jövõ héten tesztelem. Viszont mivel oldalt hozzá érhet a hátadhoz, karodhoz, azon simán átszúrnak a szúnyogok szóval lehet kell oda valami távtartó, akár szivacs-csík, vagy nem tudom, nincs ötleted?
A gyûrûket amik a képen látszanak nagyon nem ajánlom, az illesztéseknél eltörtek és szétszakadtak mintha aludrót lett volna :D Bevizsgált alpinista gyûrûket szabad csak használni.
Elvileg ha keresztben/ferdén fekszel akkor egy kis részen a lábad, meg a fejed-vállad "támasztja ki" a hálót.
Lehet, hogy szivacs, polifoam, vagy csak egy pulcsi odarakása is megoldja a helyzetet simán de alapból nem szoktak miatta aggódni a népek, bár lehet, hogy azért mert a ripstopot nem szúrja át a szúnyog? :D
Lehet, majd kiderül, mindenesetre ez a LILL függöny jó, lehet érdemes belõle egy pót darabot is venni amíg még van.
Megfestéséhez rejtõszínre mit javasolnál? Ugye mûszálas, azt nem nagyon fogják a ruhafestékek, esetleg kívülrõl lehetne leködölni (nagyon messzirõl lefújni finoman) egy acryl lakkal? Csak azt tapasztaltam, hogy bizonyos lakkok a melegben hajlamosak megolvadni és tapadni, így összeragadhat a háló, a szaga nem lényeg mert hamar elillanna.