Ez igen, nagyon jó ár érte! Gratula!
Printable View
Ez igen, nagyon jó ár érte! Gratula!
Elemet csereltem az alkameraimban. Csatolmány 1660
Csatolmány 1662
készülnek a szárított narancskarikák:thumbup
100 láb paracord érkezett ma..5.5 dolcsiért.. 5 ajándék csatot adtak mellé..ajánlom õket..egy vastagságban adják, de 50 színvariációból lehet választani.
én az 5ösbõl rendeltem
http://www.aliexpress.com/snapshot/313032780.html
Jó kis kirándulás volt ma
Csatolmány 1671Csatolmány 1673
Csatolmány 1679Csatolmány 1680Csatolmány 1681Csatolmány 1682
Bake rolls-házilagCsatolmány 1684
foghagymás:thumbup
Megérkezett a térkép. :cool: Részletes, új, ingyen. :thumbup
Autóstérkép. Itt az állami közlekedési minisztérium szállítmányozási részlegének a weboldalán van egy kis nyomtatvány. Kitöltöttem hogy kell 1 darab, beleírtam a postafiókcímem és már küldték is.
De az autópálya megállókban, turistaközpontokban is mind ingyen adják a térképeket. Kocsikázol a világ végén, megállsz valahol, fogsz egy térképet és viszed. :)
Pffff...... :duhos: Na igen , itt Mo-on egy átlag autós térkép 3500 Ft , túristatérkép 2000Ft , utm térképek aranyáron mennek , 700 ft-1100Ft / oldal , és akkor még nagyításfüggõ is a dolog , és erre rájön a szállítás , ha nem mész be a boltba ....
Megállókban , benzinkúton , túristaközpontokban 2-3-szoros szorzóval mindez ... :duhos: Hová " fejlõdünk " még ? :mad:
Elhiszem, elõször én is alig hittem a szememnek, hogy ingyen osztogatják mindenütt. Nem voltam én az ilyesmihez hozzászokva. :hogymi: De így van ez a valódi garanciával, az áruvisszaváltással, meg sok más dologgal is. Otthon az elsõ nap elromlik az elektromos cikk, nem veszik vissza. Itt el se kell hogy romoljon, megveszed, kibontod, nem tetszik, visszaviszed, szó nélkül visszaadják a pénzt, nem kérdezik meg hogy miért vitted vissza, esetleg csak azért, hogy ha nem mûködik, el ne adják véletlenül másnak. Más a hozzáállás.
Azon gondolkoztam hogy beszerzek még majd néhány térképet más államokból is, ha már úgyse kell érte fizetni. Majd még meggondolom. :)
Ha mást nem, a szomszédosokról érdemes lehet, azok vannak a legközelebb és nyilván oda jutsz el elõször, ha elindulsz. Na jó, kivéve repülõ...
Amúgy én a városról elég sok keresés után találtam, asszem 1000ft-ért, de alig lehet kapni már.
nonszensz , hogy egy térkép annyiba kerüljön, de félek lesz ez még rosszabb is...:hogymi:
Itt van , nézd meg , mekkora területet fed le egy szelvény .
http://www.topomap.hu/webshop/index.php?menu=2&kid=26
Ha valahol kinyomtattatom , az mennyi lehet szerintetek oldalanként ?
Laci:szerintem olcsobban kijönnél, ha kinyomtatnád. persze ez csak az én véleményem.
itt találtam nyomtatós oldalt(bövebben nem néztem utána, hogy pesten vagy, valahol máshol)
http://www.copyguru.hu/nyomtatas.php
Csatolmány 1698
elkészült a kis fözõ!:thumbup
A 26 literes kis hátizsákomat feltuningoltam egy kicsit és felkészítettem a "zombi apokalipszisre"...kapott elõre két molle zsebet,egy pipa lámpát a váll hevederre,kialakítottam a bozótvágó helyét a derék pánt szivacsa alatt,hogy ne nyomjon és egy mozdulattal elõ lehessen venni,kapott egy molle zsebet e derék heveder is,egy vízhatlan kompressziós zsák pluszba a hálózsákra(most már garantáltan nem ázik fel ha leteszem),bepakoltam a szokásos három ,négy napos cuccot,most ponyvával,nem sátorral.
Csatolmány 1701Csatolmány 1702Csatolmány 1703Csatolmány 1704
Csatolmány 1714
BIC öngyújtó:thumbup
tegnap rávettem a nejem hogy varrjon nekem személyre szabott EDC táskát. most tervezgetem és rakosgatom a cuccaimat hogy mi legyen benne és hogy legyen elrendezve illetve keresem a megfelelõ anyagot. bár amikor szét akartam vágni az egyik bovli táskáját sikított így keresgélek tovább :haha:
Remélem jól sikerül majd az EDC-d! :) Nem is értem, miért síkított a feleséged, amikor ilyen hátsó szándékkal közelítetted meg a táskáját! :) :)
A "hátsó szándékot" általában díjazzák a nõk, de hogy a táskából kivágni ??? :eek:
Hamarabb engednék a hátukból a bürkét!
áááá nem hasznát táskák csak ugye Ö a rombolást látja egyelõre. már méregetek rakosgatok ha lassan is de lesz belõle valami és legalább személyre szabott lesz mérete és az elrendezése is. a hátsó szándékaimat meg már ismeri :haha:
Beszereztem egy-két elsõsegélycuccot:
-géz, kötszer kiló számra
-speckó csipesz
-bõrvarró készletbõl is párat
-speckó sebösszerántó tapasz
-fulladásgátló
-gumikesztyûk
-szike
Emelett 4 db gázálarcot 12 szûrõvel, nem azért kell ennyi mert készülnék vegyitámadásra csak ingyen volt úgyhogy hoztam.
Ma beszereztem 20 üveg mézet, 10 virág és 10 akác.
Rendes magántermelõtõl, ismerem, biztos hogy nincs minden szarral feljavítva.
Egyrszt tartalék, másrész kisérletet végzek, hogy mennyi ideig tartható el így.
2-2 adagot kiporcióztam kisebb adagba, fél év után 1-2 havonta felbontok egyet, és letesztelem.
Ezt megmondhatom én is. Örökre. A méz nem romlandó. :)Idézet:
hogy mennyi ideig tartható el így
A múltkor 3000 éves mézet találtak, tökéletesen ehetõ volt.
akkor jó :D
Én is gondoltam rá, de csak egyet tettem a készletbe. Szemben lakik a méhész, mindig van neki, ha érzek valamit, majd átmegyek pár kilóért.
Sokakat zavar hogy pl. az akácméz hamar kristályosodik, de én meg kimondottam szeretem, könnyebb kanalazni és a kenyérrõl sem folyik le :).
ha kikristályosodik, akkor meleg vizbe kell tenni, és visszafolyósodik. De én is jobban szeretem ha kristályos. :D
Akinek az akácméze kikristályosodik, azt átverték.
A szakirodalom szerint két mézféle marad kb. 30 évig folyós, a tupelofa és az akácfa virágából készült. A tupelofa amerikában él, nálunk csak néhány van arborétumokban.
Kis falumban az akácméz kilója 2300-2500 Ft/kg, a virágmézé (selyemfû, dohány, vegyes virág, repceméz, a tarlóvirágméz, pohánkaméz, stb.) csak 1400-1600 Ft/kg.
mea culpa, belegondolva mifelénk nincs sok akác, szóval biztos hogy nem 100% akác, ezért elõferdordulhat kikristályosodás benne, mivelt kevert méz.
Nem azért írtam, hogy okoskodjak, de itt mi mindig megírjuk egymásnak az átverõs ügyeket is. Sajnos gyakran van ilyen... Egyébként a virágméz is nagyon finom! :thumbup
Tudtad, hogy az ókori Egyiptomban a mézbõl sört is fõztek?
Rákerestem, akác is kristályosodik, csak késõbb...
Az akác akár 1-2 évig is folyékony maradhat, a napraforgó már egy hónap után kõkemény. A kristályosodás a méz tápértékét, energia tartalmát nem befolyásolja. A gondot a kiolvasztás jelentheti. A hirtelen hõhatás ronthatja a méz összetevõinek értékét. Csak lassan, meleg vízben érdemes olvasztani.
Van ahol direkt "beoltják" a mézet kristályos mézzel. Ilyenkor gyakori keverés mellett apró szemû kristályokból álló méz jön létre. Ezt "krém méz" néven árulják. Könnyen kenhetõ, nem folyik le a kenyérrõl, nem folyik szét.
Nekem hihetetlen szerencsém volt most az elmúlt egy hétben:
-szereztem 1000ft-ért meg 1-2 szívességért cserébe 2db viharlámpát, petróleumosat. Majd fogok kérdezni, mivel lehetne kitakarítani õket, meg újrafesteni, mert régiek, de ahogy elnéztem, különösebb bajuk nincs.
-vettem egy elemmel/akkuval mûködõ jóféle zseblámpát. Állítólag eredeti police, hát nem tudom, mert nem találtam neten, de aluvázasnak meg cree-ledesnek tûnik, szigetelésnek gumigyûrû, és boltból, számlával van. Nagyon jó fényt ad, és csak 750(!)Ft-ba fájt. Az oldalkocsi másnap visszaküldött, vegyek neki is egyet :D.
Képek lesznek, ha idõm engedi, sajnos mostanában abból nincs.