Az magyar honvédségi málhazsák? Abba túl sokat nem lehet tenni, mert könnyen nyomja a vállat. A Maxpedition az teljesen jó. Egy darab nagy hátizsák szerintem a legjobb :)
Printable View
Az magyar honvédségi málhazsák? Abba túl sokat nem lehet tenni, mert könnyen nyomja a vállat. A Maxpedition az teljesen jó. Egy darab nagy hátizsák szerintem a legjobb :)
Igen hát nem a legolcsóbb.
De a ez a Wisport márka jónak tünik, Mtrampot meg semmiképp nem akarok de majd még keresgélek.
Én mindig feltúrom az egész Internetet, mikor veszek valamit. Általában mindig találok olcsó helyeket. :)
http://www.maxpedition.com/store/pc/...KPACK-p110.htm
Maxpedition falcon 2
igen az eredeti pánt nem valami "kényelmes"
Pont ez az ami nekem is nagyon tetszik :D
Ha simán csak BOB-ot szeretnél, akkor meg is felelne (annak ellenére, hogy egy kicsit lehetne nagyobb).
De látom, hogy nagyon sok cuccot cipelsz, amiket inkább egy nagy tatyóban lenne kényelmes vinni.
A helyzet az, hogy én is 2-3 tatyóval mászkálok. Egyszer kétszer voltam egy nagy merevítõs túrazsákkal és az egyedül volt olyan nehéz, mint a másik 3 együtt. Valahogy nem terhelt meg annyira és kényelmesen is tudtam vele mozogni :)
Hosszútávon nagyon nem jó kézben cipelni a cuccokat, még egy könnyû dolgot sem, egyszer a kezedre szükség lehet és sokszor szükség is van akár ha csak arra gondolsz hogy nem kell letenned a cuccodat hogy igyál, egyél, stb. vagy akármit elõveszel a zsebedbõl nem zavar, de ezer példa lehet. Másik ok hogy hosszú menet alatt iszonyat kényelmetlen valamit a kézben vinni, tapasztalatból mondom, meg én személy szerint szeretem ha a kezem mindig szabad, térképet használok, kést veszek elõ, zseblámpát veszek elõ, fejlámpát kapcsolom be, telefont használok, stb. és mindezért nem kell megállnom vagy rosszabb más kezébe adnom a cuccot menet közben, mert a másikat nem hátráltatjuk ok nélkül.
A magyar málhával ölni is lehet akkora..fõleg, ha a tetején ott figyel a rohambili:)
...teljesen jó amit írtál...mondjuk nekem még van egy rossz szokásom is,mindig pihentetem a kezem a D-gyûrûben lévõ hevederbe...akinek pici gyereke van,azt fel kell venni,kell a két kéz,mondjuk én úgy is szoktam málházni,hogy a sátrat keresztbe elõre veszem a mellemen, a hevederekbe....bob-nak az 55 literes hátizsák elég..tessék kukázni...
Csak kivancsisagbol,ti milyen fegyvert vinnétek magatokkal baj esetén? maroklõfegyver vagy karabély? ha csak egyet lehet.
AK, vagy AR-15. Az AK egyszerûbb és sok lõszerem van hozzá. Az AR-t átalakíthatom hogy 22lr-t lõjön és jobb eséllyel kapható hozzá mind 223/556 és 22lr is. A maroklõ rejthetõ és könnyû, de kihagynám. Közelre jó lehet, de kisebb tárkapacitás, rövidebb lõtáv és nem is annyira egyszerû a kezelésük, könnyebben elakadnak. (Már nálam, saját tapasztalat. Az AK nem fog elakadni és az AR-nél se volt olyan problémám.)
Mindenképpen karabély, vagy bármilyen hosszú fegyver. A maroklõfegyverek jók épületen belüli önvédelemre, illetve ha rejtve kell hordani, esetleg tartalék fegyvernek, de elsõdleges fegyvernek valamilyen rohamkarabély vagy sörétes puska.
Ha teljesen szabadon választhatnék, akkor egy Hk G-36-ost, nato területen 5.56mm-es, a keleti blokk országaiban 7.62-es verzióban.
Esetleg egy módosított AK-47 távcsõ és szerelék sínnel.
Másik jó választás lehet egy AA12 -es.
Maroklõfegyvernek egy Beretta 92, hangtompítóval, megtenné úgyis a 9x19 parabellum a leggyakoribb pisztolylõszer.
Az a baj nem tudhatod milyen lesz a gebasz, mennyire figyelik majd akár a hadsereg, akár a banditák, akár a civilek hogy fegyver van nálad, érted lehet hogy a rendvédelmi szervek rámennek hogy elvegyék a civilektõl a fegyvereket oké akkor nem érdemes az utcán AK-val mászkálni, de ha mégis muszáj ilyenkor a rejthetõség szóba jön. És ha már 100-150 méterre el tudsz lõni azzal már el lehet boldogulni. Persze egy olyan opció sem útolsó hogy egy optikai irányzékos nagy hatótávolságú mondjuk puskát válasszon az ember, még ha nagyobb tárkapacitással rendelkezik és neadj isten félautómata-autómata akkor is inkább támadó fegyver lesz, persze ez megint csak függ attól hogy mennyien vagytok, hogyan kell felépíteni a védelmet milyen stratégiát, taktikát kell kiépíteni de ha abból indulunk ki hogy kevesen lesztek inkább érdemes autómata közelharci fegyverekkel operálni amik ha muszáj 150-250 méteres távokat még le tudnak küzdeni. És sejtésem szerint ha itt gebasz lesz a hadsereg és más rendvédelmi szervek gyorsan elfoglalják helyeiket az utcákon azaz ellenõrzések lehetnek egy ideig, ha meg azt választod hogy csatlakozol valamelyik félkatonai szervezethez ott megint csak nem lényeges a fegyver elrejtése, de egy ilyen szervezethez a csatlakozás még nem életbiztosítás, így nem biztos hogy megéri csatlakozni.
Sok minden befolyásolja hogy milyen fegyver a legoptimálisabb, de szerintem abban megegyezhetünk, hogy ez a fegyver mindenképpen legyen autómata, nagy tárkapacitásu, könnyû lõszerhozzáféréssel, és minimum 100-150 méteres célzott lõtávval. A rejthetõség már egy plusz igény, amit szerintem fontos, de ez is helyzetfüggõ... Nehéz a döntés.
Ha bármi választható, akkor egy glock17/19 + karabélyátalakító készlet. Szvsz. csak az a fegyver ér valamit, ami mindig nálad lehet (pl. pisztoly, ha mész valahova csereberélni / dolgozol valamin akkor is nálad lehet ), és egy puska hatótávját nyílt háború kivételével szinte sose lehet kihasználni (ha megtámadnak nem fogják kilométerekrõl fanfárral jelezni).
En egy Ruger 10/22 Takedown-t vinnek. Kicsi, megbizhato, pontos, konnyu elrejteni.
a városi túlélõkészletek ferrarija 4 delikvens részére...és most csak 340 dolcsi
Se ruha se hálózsák, de gyalásó az van..Meg ha ez az egész bemegy abba a backpackba megeszem a gyalásóm
Az összetevõk listája miatt linkelem be
http://www.amazon.com/Urban-Survival...ds=72+hour+kit
Valami téranomália lehet a dologban! Belül nagyobb, mint a TARDIS. :)
Azt viszont nem értem, mért kell négy ember cuccát egyben tartani. Mindenki vigyen mindenbõl egy kicsit, és adott esetben nem veszik el minden egyszerre. Egyébként meg akkor lehet még vinni pl. bozótvágót, csúzlit, vasfûrészlapot, gázspray-t, sátorlapot, tartalék zoknit, kotont, tampont, kábelkötegelõt, szigetelõszalagot, csak hogy néhány kelléket említsek.....
egy kis érdekesség.
Joel Lambert az Embervadászok sorozat szereplõje mutatja ba a fölszerelését.
http://www.youtube.com/watch?v=BK8nhfbGTz8#t=49
http://www.gearshout.net/obzor-odezh...chast-pervaya/
Múlt héten megjött a zsák a zsebekkel, most hétvégén készült el az új BOBom.
A zsák a mindenki által ismert nagy bergen, egy sima és egy medic oldalzsebbel
Tartalma:
A nagy belsõ rekeszben:
Csatolmány 2468
-hálózsák (ilyenkor jó idõben tesco gazdaságos)
-polár takaró ( tokjában párnaként vagy hosszában félbehajtva plusz derékaljként is használható)
-1 centis polifoam alu hõvisszaverõ réteggel
-váltásruhák: 2 pár zokni, 2 alsónadrág, egy póló (õsz vége felé bekerül egy polár nadrág, pulóver és sapka is)
-egyszerû kínai sátor
-2 db francia idegenlégiós egynapos kajacsomag
-vízálló müanyag doboz, benne:
Csatolmány 2470
-msr sweetwater víztisztító és tartozékai
-kis vízálló müanyag doboz, benne: két öngyújtó, vatta vízálló csomagolásban tûzgyújtáshoz, vízálló túlélõgyufa
-2 csomag zsebkendõ
-nyolc doboz hagyományos gyufa
-eredeti usa kulacs
-belsõ rendszerezésre honvédségi gázálarctáska (nincs a képen)
-másfél liter palackos víz
A zsák tetejében lévõ zsebekben:
Csatolmány 2469
-ragasztószalag
-39/49m tájoló
-hõvisszaverõ fólia
-ledes fejlámpa
-két kis csomag szotyi
-nagyon erõs fókuszálható kézi led lámpa
-5 db tartalék elem vízálló csomagolásban
-méhészsapka szerû szunyoghálós fejvédõ
-dinamós led lámpa, usb kimenettel töltõnek is használható
-fiskars élezõ
-fogkefe és fogkrém
-hagyományos magyar kanálgép
Elülsõ kis zsebben:
Csatolmány 2471
-egy tekercs wc papír
-egyszerû elsõsegély csomag
Oldalzsebekben
Csatolmány 2472
-nato gyalásó
-bergen yoke heveder
-két tekercs wc papír (nincs a képen)
-horgászkészlet+100 m damil
-vízálló túlélõgyufa
-benzinkúti promóciós multifogó szerû képzõdmény (konkrétan a fogón kívül semmi nem használható belõle)
-magnéziumos tûzgyújtó
-kis olló
-mora craftline topQ kés (ezt a zsák mellett tartom, induláskor a derékpántra kerülne)
-egyedi élezõ berendezés (ez egy sima kaszakõ, és attól egyedi, hogy flexel félbevágtam)
-gyorskötözõ két méretben
-eredeti bw svájcibicska
-kínai behajtható fûrész
-befõttes gumik
-30m paracord
-kukászsákok és lezárható zacskók
-obi szike 2 db pótpengével
-esbit konzervmelegítõ
-fiskars x3 bozótvágó (zsákra kívülrõl felrakva)
Jó kis leírás, köszi hogy megosztottad velünk!
Kérdeznék párat:
- a polifoam elfér fektetve vagy csak állítva?
- nem írtál vizet, csak a kulacsban viszel, vagy van külön valahol?
- kaja csak egy adag mre és a szotyi van, vagy csak nem írtál mennyiséget?
- mennyire lehet "jól" rendszerezni? Mármint könnyen hozzáférhetõ minden, vagy van amiért sokat kell pakolni?
A polifoam állítva van. Víz van az egyik képem egy másfeles palack is, valamiért kihagytam a listából, javítom.
Kajacsomag 2 van, javítom. Illetve tervezem a környéken pvc csõbe készletek elásását.
A legtöbb dolog könnyen elérhetõ, a nagy rekeszben a váltásruha és a vízszûrõ, víz van legfelül, sokat pakolászni csak azokért kell, amit úgyis csak a táborban használnék (hálózsák, sátor, polifoam, takaró). Illetve a leírásból kihagytam, mivel ezt nem a zsákban tartom, hogy ne gyûrõdjön, de vinném a honvédségi esõkabátom is.
Oké, köszi!
..nagyon jóóóó....gratula..mennyi a súlya?
Gratula! Szép munka! Lehetne kérni egy képet a bepakolt zsákról is? Különösen érdekel, mert én is a Bergen rendszere mellett tettem le a voksom.
Ui: Tetszik a háttér is, de ugye nem te voltál aki elvitte az orrom elõl a Légiós Militaryból a DDPM sátorlapot, mert akkor "Grrrrrrr...." neked! :) ;)
Menetkészen ~18 kg, a téli felszereléssel 20 körül
Én nem ott vettem, de tényleg egy olyan sátorlap:D
Kép:Csatolmány 2501
Kép minõségét nézzétek el, telefonnal fényképezek
Elkezdtem rendezgetni a csomagomat,persze nem azért,hogy készen tároljam,hanem csak mégis milyen nehéz, mi fér el és mi nem,még nem végleges a cucc mert pár dolgot még bekell szereznem de nagyjából ezek lesznek benne ha menni kell,csak egy két dolgot kiszorok mert túl nehéz lenne.
Csatolmány 2696
Az a szürke-fekete bögre milyen gyártmány/típus?
...a decába láttam ilyet.....
Oké, köszi, megvan!
Esbit Trockenbrennstoff-Kochset aluminium fõzõkészlet
Csatolmány 2701
itt vettem:
http://www.nomadsport.eu/termek-1261...m-fozokeszlet/
Akkor a másik csak nagyon hasonló volt, igaz csak a bögrét néztem. Köszi a választ!