Hát sokat nem lehet rajta elmélkedni. Aki tud álljon át önellátásra, aki nem tud az halmozzon fel ételt. Amúgy már a mainstream média is felkapta a témát, szóval igen, nyíltan beszélnek az élelmiszer válságról.
Printable View
Tudnátok segíteni? Egyszerűen nem találom, hogy melyik topicban említette valaki az 1 évig vagy meddig elálló kenyeret. Pedig nem is olyan régen került szóba, hogy melyik az és hol lehet kapni.
Penny marketben lehet kapni pont ma láttam,340ft/db,más áruházban is van hasonló csak dupla áron.10-11 hónap a szavatossági ideje.Német kenyérféle,célszerű megkóstolni nagyobb tétel vásárlása esetén.Tartok párat a készletben,de én az íze alapján csak éhhalál közeli állapotban fogom kibontani :) de gondolom másnak ízlik mert szokták vásárolni.https://www.foodpanda.hu/shop/lgp9/p...a60dd/products
Ma ettem a 2013-as "lejárt" lisztből készült kenyérből. Nem venni észre hogy nem frissből készült.
Tárolás úgy volt mint a tészta: 60L-es műanyaghordó pincében tárolva.
Csatolmány 9205
A liszt tárolása nagyobb odafigyelést igényel, mivel papírcsomagolásban van, nem úgy mint a tészta. Én bezacskóznám, talán még a fagyasztóba is betenném 24 órára. A munkatársam mesélte, hogy a lisztjében kikeltek valami apró rovarok :(
Egy hétre kell fagyasztóba tenni, 24 óra alatt egyszerűen nem hűl át annyira. A mai élelmiszeripari, mezőgazdasági gázosítószerek csak az élő rovart ölik meg, a petéket nem, márpedig a szántóföldön minden egyes magba belepetéznek. Liszt, búzadara, szárazbab, minden ilyen mehet egy egész hétre a fagyasztóba. Ha van benne hely, akkor maradhat tovább is.
Ezért szokták a prepperek szén dioxiddal tölteni a gabona féléket tároló edényeket.Nehezebb a levegőnél,nem muszáj légmentesen zárni.Nem kell színig pakolni pl. a műanyaghordót,fölülre tenni kell egy mécsest,és engedni a gázt míg a láng ki nem alszik.Utána már nem marad meg semmi közte aminek szüksége van oxigénre(bogár,gomba,rágcsáló stb.)