Eredeti hozzászóló
lewy77
Tárolás. Azt hiszem rá fogok állni a vákumcsomagolásra. Viszonylag olcsók a vákumfóiák ahhoz, hogy mindent külön csomagoljak, szerintem megéri pld.: szárazbab, lencse, borsó, tészták, liszt, keksz. Biztos dob rajta pár évet. Megtanultam kovászos kenyeret sütni, csak azt esszük. Négy éves "kovidos" lisztből kiszitáltam a bogarakat, nem volt dohos, szép kenyér lett belőle.
Termékek. Általában akkor veszem, ha akciós. Nagyjából ugyanaz mint mindenkinél, persze amiket normál körülmények közt is fogyasztunk. Bob-ban van MRE meg NRG. Minden ősszel van befőzés : lecsó, paradicsomlé, paradicsomszósz, delikát, lekvárok, gyümölcsbefőttek, savanyúságok, savanyúkáposzta. Kamrában: sonka, szalonna, pincében: zöldségek egész télre. Jó-jó ott tartom a bort meg a páleszt is meg az ivóvizet. Ezt így láttam a szüleimtől, nem prepperek voltak, csak előrelátók. Fagyasztóban hús, zöldségek, Jägermeister. Ja és igaza van bel-nek 3 éves szalonna ok, tavalyi húsvéti főttsonka nem változott. Jut eszembe: fűszerek vákumolva, na ezt még nem próbáltam, hátha jobban tartja az aromákat (mint a vákumolt kávé).