Na, akkor a saját. (Illetve az asszonyé.)
TaoTao 50cc ATM 50A1 Gas Scooter Moped
https://www.youtube.com/watch?v=UXeZBx1z9bo
Printable View
Na, akkor a saját. (Illetve az asszonyé.)
TaoTao 50cc ATM 50A1 Gas Scooter Moped
https://www.youtube.com/watch?v=UXeZBx1z9bo
Melyik számotokra a LEGKEVÉSBÉ fontos egy jármûben az alábbiak közül?
- mozgékonyság (elvisz a világ végére is árkon-bokron keresztül, jól manõverezhetõ, stb.)
- teherbírás (masszív szerkezet, elbír egy elefántot is, ütközésnél a másik autó lepattan róla, stb.)
- fenntartás (egy kiadósabb brunyálással keresztülvisz az országon, minden bokorban találsz hozzá alkatrészt, kalapáccsal javítható, stb.)
A választást tessék megindokolni és esetleg megosztani az álom vagy már megszerzett prepper jármûvet :)
Teherbírás, mert annyira azért nem vagyok dagadt. :haha:
A legfontosabb viszont hogy beinduljon és ha húzom a gázt akkor menjen előre. Ma ez alig jött össze. Az út elején oké volt, a ház előtt gyorsan beindult, de a visszafelé út 30 perccel tovább tartott, mert a világért sem volt hajlandó beindulni. Húznom kellett neki a gázt berúgásnál és csak akkor indult be, de úgy is csak rohadtul nehezen vagy a 200. próbálkozásra. Amúgy meg nem túl biztonságos gázt húzni és úgy indítani a mopedet, de nem igazán volt más választásom. Egyszerre húztam a féket is, meg senki nem volt az úton, szóval így mondjuk hogy rendben volt a dolog, de nem örültem a helyzetnek. Talán a hideg miatt nem indult? 0 fok volt, szóval messze még a -15... Mondjuk az út is hó és jég, főleg a mi földutunk, szóval láb oldalt és csak úgy tudtam jönni. Marhára csúszik mindenfelé az egész.
:hogymi:
"Amúgy meg nem túl biztonságos gázt húzni és úgy indítani a mopedet"
szerintem teljesen biztonságos, pedig az enyém rommá van tuningolva, valószínûleg 1 nagyságrenddel dinamikusabb
amúgy azt próbáld, hogyha nagyon nem akar menni, hogy leveszed a gyújtást, nem húzol gázt, hanem csaak rúgod
hõmérséklettõl és robogótúl függõen rárúgsz 7-15 alkalommal, ugyanúgy mintha be akarnád indítani, de gyújtás nélkül
majd rá a gyújtás, húzod a gázt (lehet, hogy nem teljes, csak fél vagy negyed, ezt kitapasztalod) és úgy rúgod
stander nincs rajta? Olyan kitámasztó, amire hátrafele felhúzod és kiemeli a hátsó kereket. Akkor még azért se kell izgulnod, hogy megugrik
Amúgy csúszós úton nagyon komolyakat lehet menteni letett lábbal, igen, van amikor indokolt lógatni, de általában elég akkor levenni a lábtartóról, amikor már csúszik... mindez nálam teljesen üzemszerû mûködésnek fogható fel, bár idén rosszabbul bírom a hideget, mint eddig és itt nem üzemszerû a -15
Próbáltam mindenhogy, de majd kitapasztalom. Az egyetlen ahogy működött az a gáz adás berúgás közben.
Ezt múlt hét hétfőn én is így gondoltam. Aztán kiderült hogy mégis jobb lett volna letett lábban haladni előre. (Lett belőle egy borulós videó mert rajtam volt a sportkamera... majd megosztom.)Idézet:
de általában elég akkor levenni a lábtartóról, amikor már csúszik...
robogóval elesni szintén üzemszerû mûködésnek számít szerintem :haha:
"Próbáltam mindenhogy"
én is így szoktam érezni, de nem... ez nem intuitív, bazi türelem kell rendesen rárúgni 15-ször úgy (mínuszban a Gilerának az kellett), hogy nincs rajta gyújtás, és nem macerálsz semmit. A fentebbi módszer mûködött gyári piaggio blokkos robogónál és tuningos minarelli blokkosnál is
ha félsz, hogy elúsztatod benzinnel, akkor próbálj 5 rúgást, de az enyémeknek kevés szokott lenni
amúgy a hidegindító spray a légszûrõházvba a Joker megoldás, de az elég agresszív, a helyett régebben benzint spriccelgettem flakonból injekciús tûvel, az is jó, csak macerásabb, mint 10-20 rúgás
Nekem a mozgekonysag lenne a legkevesbe fontos. Ha menni kell es vinni amit ossze gyujtottel akkor fontos a teherbiras, illetve ahogy irtad az mar massziv is lenne.
A fenntartas is fontos, hogy konnyen lehessen javitani ut kozben.
En csakis egy teherautoban gondolkodok. Ha fel van keszitve az osszeomlas utanra akkor siman ellenall egy mozgekony jarmu tamadasanak, nem lehet leszoritani illetve ha akadaly tesznek ele azt el lehet tolni vele.
Plusz sok uzemanyagot tudsz magaddal vinni, nem kell allandoan keresni.
Az en kamionom teljes terhelessel fullra feltoltott uzemanyaggal tobb mint 2000 merfoldet megy el.
Brumm...
Múlt hét hétfő:
https://www.youtube.com/watch?v=Y0BxxlrEfKI
Mondjuk épp megállítam, meg amúgyis csak araszolva mentem, szóval nem volt komoly.
Próbált már valamelyikõtök üzemanyag stabilizáló adalékot? Eddig kétfélét (Sta-Bil Storage, Briggs&Stratton Fuel Fit) találtam itthon. Elég drága mindkettõ, kérdés, mennyire hatásos. Konkrét tapasztalatok érdekelnének.
Esetleg lehet valahol etanolmentes benzint kapni magánszemélyként? :confused:
Azt mondják hogy a prémium 100-as benzinek azok elég jól elállnak
Nincs lehetõséged forgatni a készletet?