-
Csak egyszer jött be az udvarra. Még ha ugyanarról is van szó, most aki éjjel szórakozik az az utcán csinálja. A postaláda megrongálása bûncselekmény, de nagyjából az minden ami illegális. Hogy valaki megáll a ház elõtt éjjente meg ilyenek, az úgy nem törvényellenes. Majd felrakom a többi videót is, csak összevágom. Van néhány a legutóbbi óta. :-/
-
Fogjál egy lécet, üssél át rajta jó pár szöget, és tedd le a kocsibejáródra. (szigorúan a te területeden legyen)
Úgy biztos meg lesz a tettes... Dupla defekttel elmenni nem fog! El lehet vele beszélgetni a magánterület témakörében!
-
Rossz ötlet. Elõször a postás miatt, aztán a szomszéd miatt, meg azok miatt akik csak meg szoktak fordulni a bejárómon, majd pedig amiatt is hogy aki ezt csinálja az be se áll, többnyire csak lelassít, megáll, a ház elõtt az úton. Az egyetlen dolog annyi, hogy dokumentálhatom azt amit az úton csinál. Ha bejönne egyszer a házhoz, akkor már több lehetõségem lenne, de azt már várom is, mert akkor az arcáról is lenne felvétel. Így elég esélytelen, mert ki se száll a kocsijából. Még azt se tudom hogy a múltkori nappal járó fazon ugyanaz-e, mint aki mostanában éjjel szokott jönni.
-
És ha csak éjjel teszed ki a szöges lécet? Mondjuk hajnalban meg felkelsz és visszateszed, hogy a postást ne zavarja. Vagy kifigyeled mikor jön általában, és abban az intervallumban tartod kint a szöges deszkát?
Ötlet:
Ne sima szöget tegyél bele, azt még akár meg is lehet javítani. Fémlemezbõl csinálj olyat, ami kivágja a gumit, mintha pengék állnának ki belõle. A vágott gumi azonnal kuka, azzal nem fog közlekedni többet. Kérdés, hogy mit lép arra, ha defektes lesz a kocsija ott nálad. Mert akkor ha kiszáll és káromkodva közelít feléd, márpedig fog valószínûleg, akkor bizony a tettek mezejére kell lépni.
-
Van hogy éjjel is van aki csak beáll és megfordul. Volt rá már példa többször is. Én nagyon hívnám a rendõröket, de az asszony vitázik rajta, hogy minek azt. :huuu:
-
Tegnap este 10 után is itt járt a kocsi. Most nem lassított le, hanem gyorsan hajtott és a bejárónkra dobott egy újabb flakon folyadékot. Még csak kamerán néztem meg, a felvétel meg van. Mindjárt kimegyek és kiderül hogy most mivel dobáltak meg minket.
Megnéztem, nem kólásüveg, hanem energiaital. És a színébõl ítélve biztos hogy húgy van benne.
-
Ez legjobb esetben is szemetelésnek minõsül. Azt mennyire veszik komolyan?
-
A megrongált postaládát nagyon komolyan veszik, mivel a postaláda állami tulajdonnak minõsül. 3 év letöltendõt is lehet érte kapni. És ez a valaki összekarcolta a postaládánkat.
És nem látszódik a rohadt rendszám, mert túl fényes és a kamera nem látja. (most néztem meg a felvételeket)
-
Idén nem lõttem eddig túl sokat. Ma kimentünk egy kicsit, asszony lõtt 6 méterrõl, 10-ból 8-szor eltalálta az A4-est. Én 9 méterrõl lõttem alakra. 9 centis szórás lett, ami (nekem) nagyszerû. :) A sok gondból kellett ennyi kikapcsolódás.
-
Itt volt a rendõr, beszéltünk vele. Kicsit utánajárt, azt mondta hogy az öreg tényleg szenilis és nem is vezethetne. (Tehát gondolom ha csak ennyi lenne a helyzet, már ezért is bajba kerül.) Az éjszakai felvételen is valószínû hogy õ van. Átadtuk a rendõrnek az összes kamerafelvételt, hagyott itt egy telefonszámot, mondta hogy bármi van hívhatjuk, meg ilyenek. Meg hogy beszélnek majd az öreggel hogy mi van. Nem is 50-es, hanem 80-as éveiben van. Csak fura hogy valakinek így megy el az esze.
Ezt mondta hogy az öregnek ez a baja:
"de·men·tia
a chronic or persistent disorder of the mental processes caused by brain disease or injury and marked by memory disorders, personality changes, and impaired reasoning.
synonyms: mental illness, madness, insanity, derangement, lunacy"