Sajnos ez az ut nem volt megoldhato kamionnal. Repterre mentunk, es nem biztos, hogy talaltunk volna oda abban az idoben fuvart. Nahat mindegy most mar, ez van.
Printable View
Sajnos ez az ut nem volt megoldhato kamionnal. Repterre mentunk, es nem biztos, hogy talaltunk volna oda abban az idoben fuvart. Nahat mindegy most mar, ez van.
Szia,
Elvi valasz: ha minden 1000. ember belehal, akkor az nagyon rossz oltas, de 200 emberen tesztelve lehet, hogy semmi nem latszik belole.
Ezzel egyutt is az amit az oroszok tesznek, messze nem olyan rossz, mint amit hazudtak (marmint azt hazudtak, hogy a 2. fazis megkezdese elott engedelyeztek az oltast, mikozben lathatoan a valosagban a bejelentes utan megcsinaltak a 2. fazist, es meg ennek elvegzese utan sem tekinintik engedelyezett oltasnak).
Mas1.: a normal menetrend az sok ev, a nyugati orszagok most ezt megprobaljak lenyomni ugy, hogy a teljes kifejlesztes kb. 1 ev, ezen belul az emberi teszt kb fel ev (szerintem ez egy jo kompromisszum).
Bel
Lehet hülyeséget írok, de szerintem a hosszú távú mellékhatások semmilyen módszerrel nem vizsgálhatóak, semmilyen készítménynél. Ha 20 éve beadtak valakinek egy oltást, a 20 évvel késõbbi egészségi állapotát egyetlen orvos sem fogja tudni összefüggésbe hozni a két évtizeddel korábbi oltással/gyógyszerrel/koksszal/akármivel.
Apám ismerõse influenza oltás után került súlyos állapotban kórházba. Ez már régebben volt, de máig nem jött teljesen helyre. Orvostól orvosig ment, de senki sem tudott világos választ adni, hogy mégis mi történt vele az oltástól, és mitõl vannak a mai napig panaszai. Pedig rögtön az oltás után kórházba került, aztán még így sem értik a dokik, hogy mi van. Nem ám még, hogy 20 év elteltével bármit bármivel is összefüggésbe tudnának hozni.
A papír mindent elbír, az elméletek is jó játékok, de sajnos az orvostudománynak a gyakorlatban sokszor fingja nincsen a miértekrõl.
Például én 2009-ben beadattam az influenza és a malacinfluenza oltást is. 2014-ben fülcsengés jelentkezett, ami máig is tart. Voltam vele fül-orr-gégésznél és neurológusnál. Ha közöltem volna velük, hogy járjunk már utána, nincs-e összefüggés a sertésinfluenza oltással, szerintem adtak volna beutalót a pszichiátriára is.
sertésinfluenza oltás??? malac vagy?:confused:
Ifjú voltam és bohó. :)
Most már mindegy, 11 éve volt. Ha eddig nem lett tõle gond, akkor remélhetõleg már nem is lesz.
Szia,
Az egyes esetekben persze nehez talalni osszefuggeseket, de a statisztika mukodik, es ha 20 evvel egy oltas utan azt latjak, hogy valamiben jelentosen tobbet betegednek meg azok, akik kaptak az oltast, mint azok, akik nem, akkor egybol ott az osszefugges.
Pl. semmi ertelmes okot nem tudnak arra mondani, hogy egy _bakterium_ ellenes oltas hogyan vedene egy _virus_ ellen, megis ugy tunik, hogy akik BCG oltast kaptak, azok jelentosen kisebb valoszinuseggel kapjak el a koronavirust, mint akik nem.
Az "adatbanyaszatnak" pont ez a lenyege: nem kell magyarazat, nem kell indok, egyszeruen az adatokbol kovetkeznek tenyek.
Bel
Olyan furcsa azért így. Ülnek a hallgatók maszkban az egyetemen. Mindenkin maszk a buszon, színházban, moziban, hivatalokban, boltokban.
Közben a távolságot senki nem tartja sehol, az lehetetlen a mindennapi életben.
A kézmosás is egy vicc. Percenként megfogunk egy kilincset, kukát, postai levelet, futár által hozott csomagot, készpénzt, bankautomatát. Az emberek ugyanúgy rendelik az ételt, a csomagokat, a legtöbben ugyanúgy kézfogással köszöntik egymást. Ha csörög a mobil/vonalas, akkor felvétel elõtt nem nyomunk fertõtlenítõt magunkra, és várjuk meg a behatási idõt. Csak felvesszük a telefont a "koszos" kezünkkel, és a szánkhoz meg a fülünkhöz tesszük. Ugyanazzal a kézzel nyomjuk a tévéirányítót, tabletet, billentyûzetet, laptopot, fogjuk az autó/motor/bicikli kormányát. Kesztyû sehol senkin, az emberek mindent összefogdoznak a boltokban. Fogorvosnál sincs minden páciens után átsikálva a szék. Satöbbi, akármeddig lehet sorolni.
Egyedül ezt a maszkozást tartják be az emberek valamennyire. De nem tudom, hogy ez önmagában mennyit ér. De legalább látványos és félelmetes. És vajon a maszkozás már így marad? Vagy ha lesz oltás, akkor majd lassan kikopik? De ha sokan nem oltatják be magukat, akkor ugyanúgy kelleni fog a maszk, nem?
Az index beizzította a rakétakat: "Magyarországon tombol a járvány, csak Franciaországban terjed gyorsabban"
A link szövege még ezt is fokozza: "Magyarországon Európához képest brutálisan tombol" a vírus. Ha most brutálisan tombol a járvány, akkor mégsem erõsebb a halálozási aránya az influenzáénal? Sõt, alacsonyabb?
És egyáltalán hogyan derül ki, hogy ennyien vírusosak? Nem hiszem, hogy csak úgy tesztelgetnék az embereket. Anyám nemrég lázas volt, veszélyeztetett korosztály. Felhívtuk a háziorvost, aki pedig komolyan veszi a koronavírust. Mégsem volt semmi teszt, csak mondta, hogy szóljunk vissza, ha rosszabbodna. Szerencsére nem rosszabbodott, csak azon az egy napon volt láz.
De akkor honnan tudják, hogy "brutálisan tombol" a járvány?