Nálunk vas megyében a tavasszal max. 17 vagy 19 fertõzött volt ha jól emlékszem, most 151.
Nincs távoktatás, nincs idõsáv, nem álltak le a munkahelyek, minden bolt nyitva, határok nyitva és mégsem halnak halomra az emberek...
Printable View
Nálunk vas megyében a tavasszal max. 17 vagy 19 fertõzött volt ha jól emlékszem, most 151.
Nincs távoktatás, nincs idõsáv, nem álltak le a munkahelyek, minden bolt nyitva, határok nyitva és mégsem halnak halomra az emberek...
Öles betûkkel virít az újabb cím:
Bill Gates: visszaesést okoz a koronavírus
Még jó, hogy mondják, mert én eddig abban voltam, hogy fellendülést okozott a fél ország leállítása. Most komolyan, ez miért jó az indexnek? Ezt tolják körülbelül tavaly október vagy mióta, amikor még csak az elsõ kínai hírek szállingóztak. A szisztematikus pánikkeltés miért fontos ott a budapesti szerkesztõségben? Mit profitálnak belõle? Vagy egyszerûen ilyen a természetük?
Érdemes meglesni a Zállatorvos ezen videóját, amiben szépen levezeti, hogy miért nem jó orrba-szájba tesztelni mindenkit, a lényegnél kezdõdik: KATT
Csatolmány 8846
A forrás: https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/...Mj-ljeY4Wz896g
Ekkora a járvány
Még pontosabban azt kell elhinnünk hogy a többi halálok szabadságra ment.
A statisztikákat tekintve növekszik a fertõzöttek száma egész Európában. Kivéve a svédeknél, ahol nem vezettek be korlátozásokat. :hogymi: Valahogy ebbõl nincs hírverés a sajtóban/médiában. Sem a kormánypártiban, sem a kormány-ellenesben.
Én a saját környezetemben azt tapasztalom, hogy akik tuják magukról, hogy veszélyeztetettek, azok jobban vigyáznak magukra. Ha boltba megyek elég sok idõs emberen kesztyût látok, vagy használják a kirakott kézfertõtlenítõt. Pont tegnap voltam fogorvosnál, a széket lefertõtlenítették (ráfújtak valami folyadék a karfára, aztán letörölték), az asszisztens maszkot, a doki plexit viselt. A családban hazaérkezés után mindenkinek a szappanos kézmosás az elsõ. Utána fogdossuk a távirányítót, stb. Persze nem 100%-os, de sokat számít. Tömegközlekedést nem használjuk, helyette brigával megyünk a suliba. Ha elromlik az idõ, akkor majd kocsival. Ha nem is mindenki tartja be a szabályokat, a többség igen, és így nem csak a COVID hanem más vírusok és bacik is nehezebben terjednek. Talán emiatt is kevesebb a halálozás a tavalyihoz képest.
A svédeknél nem volt hivatalos korlátozás, de azt nem tiltották, hogy maszkot viseljenek, kezet mossanak, szóval egyénileg a svédek is védekeztek, biztos vagyok benne. Ha holnap itthon eltörölnék a korlátozást, sokan (fõleg a veszélyeztetettek) nem dobnák el a maszkot. Az egész védekezésnek a kulcsa az egyén megfelelõ hozzáállása, nem pedig a hatósági intézkedések (aminek a betartását csak szúrópróbaszerûen tudják ellenõrizni). Szvsz.