Úgy érzem sokan azért menekülnek az önellátás felé, mert nem akarnak a rendszer részei lenni.
De ugyanúgy a rendszer részei. Nem a matrixon kívül élnek. Nem, õk is a matrix részei, csak õk a barátságos programok. Ugyebár. Nem-nem morfeusz és neo, sokkal inkább orákulum és kulcskészítõ.
Ugyanis ha veszek egy tanyát, a területet a jelen felsõbb erõk értelmében tulajdonképpen csak bérelem az államtól, ha meg is vásárolom, csak a bérleti jogát veszem át. De nem az enyém. Törvények szabályozzák mit tehetek ott meg, és mit nem, engedélyt kell midnenre kérnem, szabályokat kell betartanom. ezeket a szabályokat kijátszani elég fárasztó, betartani is.
Persze van rá esély, hogy csinálsz valamit, engedély nélkül építész, stb, és senki sem szól, vagy furatsz kutat bányakapitánysági engedély nélkül és nincs gond, de a tb fizetést pl nem lehet megúszni, jármû után adózni kell, üzemanyag után szintén adó, elõállítani meg illegális, a terményedet nem lehet eladni, mióta elõjött pl a hús-zárjegy, azóta visszatért a "fekete vágás" idõszaka. Szóval az önellátás illuzió, a függetlenség nem valósítható meg így. Sokan azért menekülnek az önellátás felé, mert úgy érzik kihasználja õket a rendszer. Pedig egyébként nem, ellát minket, csak a rendszer korrupt és gyenge.
Sokan pedig azért prepperkednek szerintem, mert valójában nem a zombi apokalipszisre készülnek. (kivéve néhány mélyen tisztelt tagot, aki komolyan veszi ezt a témát!) hanem azért, mert egyszerûen csak a holnapra, a jövõ hétre, vagy a munkájuk elvesztésére készülnek fel.
Mit gondoltok?
Valóban el lehet élni az önellátás és szabadság ILLUZIÓJÁBAN, de ez nem jelent valódi függetlenséget. Valódi függetlenséget az jelentene, ha egy kis földdarabot kõbaltával és íjakkal meg tudnál magadnak védeni, és ott azt tehetnél amit csak akarsz. Persze rögtön fellépnének ellened a hatóságok.
Nekem például tartozásom van a rendszer felé, de rájöttem, az elõl, nincs hova menekülnöm. Idõvel meg fognak találni, soha nem lehet vagyonom, mert elveszik tõlem. Bújkálnom kell. Ha ezt választom. Vagy választhatom a félszabad rabszolgaságot, megfizetem a tartozásom, kiszolgálom a feljebbvalóimat a piramisban és talán néhány lépcsõt tudok felfelé mozdulni benne. Bár szerintem csak a középsõ rétegeiben szabad a mozgás, a legalján és a legtetején, nehezebb.
A mindent látó szem már mûködik, és nem csak a bûnözõknek nincs menekvése, hanem a lázadó rabszolgáknak sem. (plebs)
De tegyük hozzá, hogy ez magyarország. Gazdagabb országokban természetesen vagy gyarmatokon dolgoztatják a rabszolgákat, vagy a saját rabszolgáikat is jó sorban tartják. Mint egy kedves háziállatot.
És a fentiek után érdekelne, hogy ha a tanyasi bácsi tényleg csak egy program. Akkor morfeuszék hogyan léptek ki ténylegesen a matrixból?