Sziasztok!
Van köztetek olyan aki átélte a betegséget?
Gyûjthetnénk ide személyes tapasztalatokat hogy ki hogyan élte meg. A betegség lefolyásáról, tünetekrõl és ki hogyan óvta meg a családtagjait attól hogy átadja.
Printable View
Sziasztok!
Van köztetek olyan aki átélte a betegséget?
Gyûjthetnénk ide személyes tapasztalatokat hogy ki hogyan élte meg. A betegség lefolyásáról, tünetekrõl és ki hogyan óvta meg a családtagjait attól hogy átadja.
Bennem valami bujkál, de csak reménykedem benne, hogy nem ez, és sikerül a szokásos "hagyományos" megoldásokkal kikúrálnom magam. Ha mégis legyûrne, tesztelnek, és kiderül, hogy covid, akkor visszamenõlegesen is leírok minden részletet.
A szomszédom pozitív lett, de csak annyit vettem észre belõle, hogy nem indul reggel 4:55-kor és nem ba..za be a nagykaput, illetve 2-3 napig csak melegítõben láttam a szokásos munkásnadrág helyett.
Már újra látom mozogni a városban.
(Õ is mondta telefonon, hogy elkapta, illetve a fõnöke is.)
Valamelyik nap majd megkérdezem, hogy mit tapasztalt...
A kovi leírása nálam kb. 80%-ban fedi az allergiás tüneteimet...
Így nem foglalkozom vele. :D
Kicsit megijedtem, mert nálunk sok a gyorsteszt szerint pozitív és az olyan ember aki egyik napról a másikra vagy mûszak közben rosszul lesz.
Igaz a kettõ között nincs összefüggés, aki pozitív volt nem voltak tüneteik, akik betegek lettek meg negatívok voltak 2-3 nappal elõtte.
Csütörtök délután azt vettem észre, hogy nem érzem az illatokat, ízeket. Más bajom nem volt, de ezt is ennek a betegségnek a tünetéhez szokták sorolni, és való igaz, nem emlékszem hogy valaha is lett volna ilyen nekem. Folyamatosan szaglásztam, mikor jön már vissza, ill. paráztam hogy mikor leszek esetleg rosszabbul. Vasárnap délután tûnt fel hogy érzek már valamit és hétfõ délután tovább erõsödtek az illatok, ízek. Már minden a régi, megnyugodtam. Holnap este gyorsteszt, kíváncsi vagyok mit mutat majd.
Semmi más tünetem nem volt, még csak náthás sem voltam. Talán annyi, hogy mintha nedves lett volna belül az orrom, hidegebbnek éreztem a levegõt vele, de ezt is csak akkor éreztem ha figyeltem rá.
Itthon folyamatos kézmosás, a lakásban is maszkban mászkálok és külön szobában alszom, hogy a család ne kapja el ha esetleg az vagyok.
Szerencsére jó lehet az immunrendszerem mert nem vagyok egy beteges típus, ritkán kapok el valamit, akkor is enyhék tünetek meg hamar túl is vagyok rajta.
Azért most egy kis plusz védelem: D vitamin, C vitamin és pálinka védõital napi 1x :D
Jelentem úgy tûnik túl fogom élni a covidot.
Orvosi segítséget nem kértem, egyrészt mert nem tudnak segíteni, másrészt nem óhajtottam fizikailag konfrontálódni a vírustálibokkal.
Tünetek: visszatérõ 38°C, 90% szaglásvesztés, 40% ízlésvesztés, a lázas állapotra jellemzõ elesettség, hurutos köhögés, orrfolyás, kézviszketés.
Kezelés: fekvés, C vitamin, D vitamin, Lázra Algopyrin
Az ízlésem, szaglásom visszajött, (bár a sz@rszagot nem érzem) a lázam lement, orrfolyás, hurutos köhögés mérséklõdött.
Folyt. köv.
Jobbulást.
Jobbulást kívánok shadow177!
Végül csak most hétfõn volt tesztem, negatív. Nem kellemes ez az orrban turkálós :(
A terjedését nem értem...
Többfelõl hallottam hogy a családban volt beteg erõs tünetekkel és családtagok mégsem kapták el.
Olyan betegekrõl is akik szinte sehova sem mentek mégis megfertõzõdtek.
(Õ is mesél a tüneteirõl, lefolyásról, úgy tudom ott sem kapta el az asszony: https://www.youtube.com/watch?v=Ryh5wAKgIyk )
Szia,
Jobbulast!
Bel
Gyors gyógyulást! Az már jó, hogy szépen enyhültek a tünetek.