-
PC szervíz
Vettem egy Blu Ray írót. Kb 1 éve még 200 dollár volt, mostanra 70-ért is lehet kapni. Ez az ár már alacsony volt annyira hogy vegyek egyet. Azt hittem hogy ez is olyan mint a DVD, hogy bedobom aztán játssza a filmet, de nem. Csak Power DVD-vel sikerült életre keltenem, de az se volt egyszerû.
Beszereltem a Blu Ray írót, de semmi nem akarta lejátszani a filmeket. A Power DVD se. Egyik lejátszó se írta ki hogy mi baja. A Power DVD-nél kiírta hogy rossz a régiós kód. Megjelölte hogy magyar kód van. Kutatni kezdtem és azt dobta ki a Google hogy mikor elõször teszi bele a gépbe valaki a Blu Ray lejátszót, akkor a rendszer automatikusan kiosztja rá a régió kódot. Régi magyar rendszer van, magyar kódot rakott rá. (Miért nem kérdezni meg a rendszer hogy mi legyen a kódja?) :rolleyes: Nem találtam információt hogy hogy lehet megváltoztatni. Aztán mégis, hogy Power DVD-ben. (Mi értelme van ennek? Egy lemez lejátszó program állítja át a mechanikai DVD lejátszót? Miért nem a Windowsban lehet ezt megcsinálni, a rendszerbeállításoknál?) Elõször nem engedte. Aztán egyszer csak gondolt arra és utána mégis át lehetett állítani. Azóta lejátssza a filmeket.
Az egyik gond, hogy csak Power DVD-ben. Ami lejárós és drága is.
A többi lejátszó azóta se megy vele. (Media Player Classic, VLC player.)
Van valami trükkje annak hogy ezekkel is le lehessen majd játszani a filmeket?
-
Helló!
Személy szerint utálom a bluray-t, nem ad annyival jobb minõséget, mint amennyivel több a macera vele...
Fájlkölcsönadós honlapokon is kerülöm a belõle rippelt formátumokat. Az avi meg az mp4 a gyengéim, azokat szeretem... :D
Videófájlok lejátszásához javaslom a kmplayer nevû progit. Ingyenes, és saját beépített kodekrendszere van, azaz szó szerint az összes létezõ videóformátumot lejátssza, azokat is, amik alapvetõen nem windows platformra készültek (aple, mac, meg a régi, elsõ generációs videósmobilok felvételeit is).
Játszik dvdt, blurayt, valamit a tömörített videófájlokat is, gond nélkül. A menüje rendkívül könnyen kezelhetõ (viszont profi, ezer féle opcióval), bár a legújabb verzió az én ízlésemnek már nagyon csillivilli, én a 3.0-t használom.
-
Eredeti filmjeim vannak, azokból egy pár Blu Ray, meg nem szeretek írni, de már annyi videó nyersanyagom van, hogy utálnám ha 4.5 GB-onként kéne õket lemezre írni. Így rámegy egy lemezre egyszerre 24 GB. Dupla layeresre 50-et lehet írni. Van 4 layeres is, de az enyém azt nem tudja. De szerintem én soha nem is írtam még duplát, DVD-ben se.
A KMplayert majd megnézem. Kell valami, mert ha lejár a Power DVD, akkor biztos nem fizetek érte 100 dollárt. :haha:
-
1 Csatolmány(ok)
Belehet állítani a régió kódot windows-ban. Illetve ez DVD régió, de gondolom Bluray-en is így lehet.
-
Igazad van. Megtaláltam, tényleg mutatja. :beer:
-
A VLC tud Bluray-t is lejátszani. Azzal mi a probléma?
-
Tudna, de valamiért mégse játssza le a lemezeket.
Ezeket írja ki:
Blu-ray error:
This Blu-ray Disc needs a library for AACS decoding, and your system does not have it.
Your input can't be opened:
VLC is unable to open the MRL 'bluray:///J:/'. Check the log for details.
Valahonnan hiányzik egy AACS könyvtár. A LOG-ot próbáltam megnézni, de nem találtam semmit programon belül. (A TOOLS - MESSAGES helyen kell megnézni, de az egy üres lap.)
-
1 Csatolmány(ok)
http://vlc-bluray.whoknowsmy.name/ Ezt találtam, nem hivatalos kiadás, úgyhogy csak óvatosan vele.
A nincs lemezmenü kivan pipálva?
Csatolmány 2560
-
Úgy is próbáltam, úgy se ment.
Közben találtam egy kis beszélgetést. 10 oldalon át szerencsétlenkedik vele mindenki.
http://forum.videolan.org/viewtopic.php?f=14&t=96787
-
Próbáltad már teljesen letörölni a VLC-t és a legújabbat feltenni?