Antibiotikumok a túléléshez
Sziasztok! Már egy ideje foglalkoztat a téma és azért ebben a topikban indítottam, mert kifejezetten a katasztrófára való felkészülés keretei között szeretnék maradni (tehát nem outdoor tevékenységek, vagy a mindennapi egészség megõrzésérõl van szó). A forrás: http://urbansurvivalsite.com/the-9-b...l-antibiotics/
Az álláspontom az, hogy ha netán 1-2 vagy akár több hónapig is "túl kell élni" az erre felkészített helyen (az én esetemben a pince), akkor élelem és alap felszereléseken kívül szükség lehet gyógyszerekre és konkrétan antibiotikumokra is. Még véletlenül sem akarom az antibiotikumok mindennapi használatát belekeverni a dologba, csakis túlélési helyzetekrõl szeretnék beszélni! Egyébként antibiotikum ellenes vagyok a mindennapokban, azonban tisztában vagyok vele, hogy valószínûleg már nem élnék ha életem során nem kaptam volna párszor antibiotikum kúrát. Tehát csak végszükség esetére vetném be, de lássuk be, ha biztosra akarsz menni egy fertõzés, vagy bakteriális megbetegedés esetén akkor a legjobb esélyeid antibiotikum kúra esetén vannak. És ekkor rögtön több kérdés is felmerül, amit szeretnék megbeszélni veletek.
1. Milyen antibiotikum legyen a szekrényben szükség esetére?
2. Milyen forrásból szerezzem azt be?
3. Mennyi kell?
4. A mennyiséggel összefüggésben, mi a helyzet a lejárati idõvel?
A linkelt cikkben konkrétan 9 különféle antibiotikumot ajánl, mindegyik beszerezhetõ a netrõl ilyen-olyan forrásból.
Foglalkozott már a dologgal valaki?