Ide jöhetnek ezek az okos kis megoldásos dolgok.
Itt a budipapírtekercs kartonjának néhány lehetséges felhasználási módja. :)
http://www.tudnivalok.eu/osszegyujto...asznalja-oket/
Printable View
Ide jöhetnek ezek az okos kis megoldásos dolgok.
Itt a budipapírtekercs kartonjának néhány lehetséges felhasználási módja. :)
http://www.tudnivalok.eu/osszegyujto...asznalja-oket/
hazi keszitesu gyujtos.
egy ket teamecsest kell felolvasztani valamilyen edenyben. ebbe lehet belemarogatni papir zsepit, tampont, vattakorongot. miutan megszaradt es megkemenyedett kesz is es hasznalhato.
Pet palackból készült légyfogó!
Csatornázásnál visszamaradt pvc csõ végére kupakot ragasztottunk, fúrtunk rá pár lyukat és leásruk fa mellé. Így folyamatosan adagolja a vizet.
Bébiételes üvegekben vannak a csavarok, szegek, alátétek.Csatolmány 7154
Csónak:
https://scontent-lax3-1.xx.fbcdn.net...20&oe=57CD9E42
Flakon ház:
Ennél nem tudom hogy oldották meg. Ha fel van töltve mind vízzel, akkor gondolom hogy van súlya. Esetleg még nem ártana farostlemezzel körberakni. De amúgy jól néz ki. :)
https://scontent-lax3-1.xx.fbcdn.net...fb&oe=57C475D2
...per pillanat egy "városi túlélõ eszköz" fejlesztésén dolgozok....
képek, koncepció?
Ne zsúfold túl az a lényeg. Milyen eszközöket akarsz összemókolni?
Elhúztad a mézesmadzagot, most már írd meg min ügyködsz:eek:
Aki meg 80e-ért vesz kést az nem eszközt vesz hanem mûtárgyat (bálványt) szerintem.
Képzelj el egy "legenda vagyok","Éli könyve "szerû szituációt.Bizonyos dolgokhoz hozzá kell jutni!
Hangsúlyozom ..ABBAN A SZITUÁCIÓBAN! Mielõtt bárki rám sütne valami ocsmányságot!
Kihívásnak tekintem,hogy másfél kilóba/30 centibe bele tudjak sûríteni egy olyan eszközt,ami valóban használható...tesztelni természetesen nem valós körülmények között fogom!:haha:
Képek még nincsenek,csak egy halom szemét,a garázsba,mert nyilván nem akarok rá költeni.
Tehát..pajszer,zártörõ,erõvágó,szekerce,üv egtörõ,üzemanyag tank lyukasztó,macséta és fa/fém fûrész.
Természetesen elnyûhetetlen minõségben. Ami nem lesz....szép!:)
Ezeket olvasva/vizualizálva nem csak felettéb csúnya lesz de irtózatosan nehéz is. Biztosan egybe tudsz ennyi mindent gyúrni?
Pajszert/erõvágót lájkolom, nekem is a listámon. Üvegtörõ az biztosan kell egy pajszer mellett? Macséta kezelhetõ lesz ha egy pajszer súlya is benne lesz? Fémfûrész elég, azzal fát is lehet fûrészelni. Lassabb, de fordítva nem mûködik. Tank lyukasztót még nem láttam de el tudom képzelni milyen lehet. Azt nem krokodik emelõvel mûködtetik? Én kíváncsian várom mi lesz belõle de szerintem pár dolgot ki kell hagynod, hogy valóban használható is legyen.
Ha már említetted a szekercét, tömegre lehet irányadó 80-85 dkg-nál több ne nagyon legyen mert nehézkes lesz.
Ha a két film az alap akkor tudom hogy mi lesz ez. Kutyapáncélba épített rejtett Biblia-tartó zseb. :D
Komolyra fordítva a szót, kíváncsi leszek hogy mit hozol össze. Valami svájci bicska féle készletet? :)
A fejemben és ,a papíron jelenleg,egy olyan szerkezet körvonalazódik ,aminek az alapja,két egymásba csúsztatható ,mindkét végén menetes,csõ áll.Idézet:
Komolyra fordítva a szót, kíváncsi leszek hogy mit hozol össze. Valami svájci bicska féle készletet?
Ezek kihúzva szolgálnak egy viszonylag nagy erõkart,valamint az erõvágó két nyele.Az összes adapter ezekre csatlakoztatható,természetesen hosszú menettel,az igénybe vétel miatt.A vékonyabb csõ egy szûkítõ ,lyukasztó kiegészítõvel az üzemanyag szerzõ cucc.
Az üvegtörõ,csak+funkció,de lehet egy gyémánt vágót is integrálok.
A fûrész kerete,ahová a lapot lehet tenni,a szekerce és a csõvég háromszög alakban.
A pajszervég kialakítása olyan lesz,hogy pont belefér a hengerzár,amit valljuk be nem nehéz eltörni.
Az szomszédom egyik lakatos,kizárta magát és kért egy fogót.Tudtam adni egy picike vízpumpa fogót neki+ egy kis csavarhúzót,egy perc alatt otthon volt.Csak néztem...ilyen egyszerû.
A vágó/kés nem nagy lesz ,egy 20 centis pengét gondoltam,dróttörõvel,a hátoldalán fa fûrésszel.
Az egész cucc el fog férni,egy bontóból zsákmányolt bõr tokban.
A két csõ már megvan,sikerült két hosszú(35cm) króm/vanádium csõkulcsot újítani(könnyû ,erõs),lehet még fúrok rá lyukakat,a kikönnyítés miatt.
Valami ilyesmire gondolsz: http://kiegeszito-munkat-keres.oktat...balta-kes.html
Hát ennél azért jobbat szeretnék!
Vannak a piacon hasonlók,de mindegyik csak játék és igazából semmire sem jók.
Annyi változás lehet lesz,hogy nem menetes csatlakozó lesz,hanem kapok egy leselejtezett krova készletet.Nem a hagyományos,csatlakozós,hanem biztonsági ,feltolhatós,olyan mint a hidraulika csöveken van.Van hozzá hosszabbító is.Jó lesz,mert így a fejekre kell rászerkeszteni,hegeszteni a szerszámokat.
+ van trabi rugóm is és szereztem egy darab törött scania rugót..abból lesz a szekerce és a pajszer fej....
Sörösdobozból aluzsindely. Szerintem az a sablon zseniális.
https://www.youtube.com/watch?v=twqdITBAGKA
most jon a hideg szezon es gondolkodom egy uj otleten.
van egy jo 3 evszakos halozsakom de mumia szabasu es csak fuggoagyas kempingezeshez hasznalom mert a foldon alvashoz annyira nem jon be nekem mert nem tudok benne mocorogni.
a nyari halozsakom giga nagy es kenyelmes http://www.gooutdoors.co.uk/freedom-...ng-pod-p331835 foldon alvashoz nekem tokeletes mert tudok benne mocorogni. viszont hidegben mar nem hasznalom.
most ezt a halozsakot probalom teliesiteni ugy, hogy ilyen nagy maradjon. nezegettem halozsak beleseket de nem talatam ilyen nagymeretut es a legtobb beles is eleg vekonynak tunt. aztan eszembe jutott a megoldas:)
a 274. hozzaszolasom a bug out shelter topikban amikor egy fleece takarot teszteltem. este 14C fokban kint aludtam a takaroval. most ezt a takarot fogom osszevarni halozsak formajura. eleg nagy igy felbe hajtva is egy jo 10 cm-el szelesebb lesz mint a legtobb halozsak. es melegebb mint barmelyik halozsak beles!
rendeltem erosebb cernat meg tut, ha megjonnek nekiallok es megvarrom. ha kesz lesz majd megmutatom. szeptember vegen pedig tervezem tesztelni.
amit varok tole, hogy a nyari halozsakom, amiben 18 fokig tudok aludni boxerban meg poloban fel tuningolja annyira, hogy 10 fokig tudjak benne aludni extra ruha nelkul.
hidegben pedig az elonye, hogy tagas igy fel tudok oltozni vastagon es bele fogok ferni ugy is a halozsakba. majd tobbet tudok rola mondani ha elkeszult es teszteltem
na elkeszult a nagy remekmu:)
Csatolmány 7462 Csatolmány 7463 Csatolmány 7464
a halozsakkal amihez keszitettem, igazandibol az egy extra nagy sleeping pod, abba csinaltam ezt a nagymeretu halozsak belest amiben foldon alskor is tudok kenyelmesen mocorogni.
a halozsakbelest egy fleece takarobol csinaltam aminek eleg jo a ho tarto kepessege. ez meg a 2 evszakos halozsak egyut remelem hasznalhato lesz olyan 5C ig, vastagon feloltozve akar -1 -2 C ig. de azt majd csak teszteles utan tudom meg.
jovo het szombaton megyek kint aludni, majd kiviszem.
Ezzel a polár béléssel,nyugodtan pihenhetsz tûrõképességedtõl(egyéni hõérzet) függõen nagyon hidegben is.Csak a polár többet fog a testhõn,mint a hálózsák maga...nem kell nagyon felöltözni,elég egy boxer alsó+a poló,jobban melegít mintha beöltözöl!Idézet:
vastagon feloltozve akar -1 -2 C ig. de azt majd csak teszteles utan tudom meg.
Jó koncepció!:beer:
Nagy remenyeket fuzok hozza en is. Majd jovo het szombaton tesztelem, bar meg nincsenek hideg estek. Aztan majd telen is kiviszem. Remelem jo lesz.
tegnap este megtortent a fleece halozsak felavatasa. a hozza fuzott remenyeket bavalltotta es nagyon boldog vagyok vele.
igazandibol nem ugy teszteltem ahogy az elkepzeltem de azert igy se csalodtam benne. erdeti elkepzeles az volt, hogy nadrag polo pulcsi-ba alszok es csak ezt a halozsakot hasznalom.
aztan csak egy boxer also lett belole. a fleece halozsakot beleraktam a 2 evszakos tavaszi-nyari halozsakomba es igy aludtam. este 14C fok, szaraz derus ido.
kimondottan melegem volt a halozsak zipzarjat teljesen ki is nyitottam es a fleece halozsakot csak a honamaljaig huztam fel.
igy elsore nagyon bejott, kivancsi leszek ra telen hidegben is.
fejsze elvedo
akartam elvedot az uj fejszemre de nagyon dragak. a fejsze volt 10 font. a legolcsobb elvedo pedig 19 amit az ebayen lattam. amelyikek tetszettek azok meg 30 font folott voltak. szoval tok nem erte meg. ezert megprobaltam magam csinalni egy elvedot.
nem egy nepmuveszeti remekmu de a celnak megfelel.
Csatolmány 7686
igy csinaltam.
igazabol ezzel volt a legnagyobb szerencsem. volt egy regi ovem (bor-mubor keverek) amit hasznaltam alapanyagnak. a vastag mubor reszre volt belulrol raragasztva egy vekony igazi bor reteg.
Csatolmány 7687
ebbol a vekony borbol keszult a nagyja
Csatolmány 7688
elso lepesnek vagtam egy csikot ami az eredeti ov teljes szelesege es a fejsze elenek a ketszeres hosszusaga.
ebbe a vekony borbe varrtam bele 2 csikot a vastag mubor anyagbol. ugy, hogy a bort felbe hajtva a mubor csikokat a bor anyag belso reszere varrtam, ez lesz kesobb az elvedo.
Csatolmány 7689
a felso kep bal oldalan latszik az elvedo.
a masik pedig a szij ami az elvedot a helyen tartja. eloszor vagtam egy kb 12 cm-es darabot a borbol aztan egy vekony csikot kb 0,5cmx 25cm. utana ezt a vekonyat raragasztottam a szelesebb anyagra.
utana az elvedot raraktam a fejszere aztan ugy ragasztottam ra a tarto szijat.
mikor megszaradt a ragaszto (kb 1 ora) utana vagtam meg egy darab bort amit az elvedovel parhuzamosan attol hatrebb ragasztottam ra a tarto szijra ugy hogy a fejsze fejet felulrol atolelje.
a szijat egy sima gyuruvel lehet megszoritani. a gyurut a muborbol csinaltam. egy ceruza kore hajtottam egy kis csikot amit aztan ossze ragasztottam es ebbe a gyurube fuztem bele a tarto szijat. igy nez ki:
Csatolmány 7690 Csatolmány 7691
es igy lehet az elvedot levenni a fejszerol, csak a tarto szjat kell meglazitani es az egesz elvedot elore es felfel huzva levenni a fejszerol
Csatolmány 7692 Csatolmány 7686
a bort eloszor varrni akartam de nem volt konnyu. ezert ragasztottam ami gyors es egyszeru volt. ehhez gorilla ragasztot hasznaltam, nagyon jo ragaszto!
http://www.ebay.co.uk/itm/GORILLA-GL...t28d3_53kmWJ9A
DIY - Varrókészlet
Diavetítõ fóliából és egy cukorkás dobozból csináltam tartót a varrókészletemnek. Pontosan kimértem minek mekkora hely kell így semmi nem mozog benne. A jól kell kiszerkeszteni hogy a pakkok közötti fal duplán hajtogatva pont megfelelõ magas legyen. A középsõ pakkoknak csináltam oldalfalat amit visszahajtottam az egyik falba egy kis füllel, hogy stabil legyen (a 2. képen jól látszik).
A kész készlet tartalma:
- 1 spurni fogselyem (jó varrni is)
- 1 körömcsipesz
- 2 tekercs drót (2x félméter)
- 3 befõttesgumi
- centi
- 1 katonpapírra feltekerve 5m damil (csapdához és varrásra is jó)
- 2 cérna (egyiket majd erõs bõrvarrócérnára akarom cserélni)
- 4 különbözõ méretû biztostû
- 5 tû (2 varrótû, 1 tompatû (javításhoz), 1 bõrvarrótû, 1 gombostû)
- pár gomb
- 2 kulcskarika
- tûbefûzõ
- mûanyag fogvájó
Mint látszik nem csak varrásra való, hanem sok apró holmit tartok benne aminek nem találtam jobb helyet.
Csatolmány 7695
Néhány mûszakirajz Oroszországból szeretettel...
Csatolmány 7945Csatolmány 7946Csatolmány 7947Csatolmány 7948Csatolmány 7949
ezeket farigcsáltam:
szepek lettek nagyon, az a sotetebb szinu a bal szelen be lett festve vagy olajozva valamivel?
ilyen nagy merokanalakat meg nem csinaltam de most kedvet kaptam hozza, amit fahoz jutok neki is allok.
az en heti termesem:
Csatolmány 7955 Csatolmány 7956
Csatolmány 7957 Csatolmány 7958
Csatolmány 7959 Csatolmány 7960
Azrét neked se kell a szomszédba menni eszközért :thumbup
A sötétebbik cigány meggy,
paraffin olajjal átkentem párszor, de már az elsõ kenés után besötétedett. ezt használom is, ez a kedvencem, saját!!!
a legkisebb az asszonyé gyertyán elvileg, a mintás 2 lukú amibe a 2 kanál van az kõris az csak van - majdnem/kb 3 decis, a másik sima 2 lukú az ajándék egy jó cimbinek, az is gyertyán elvileg.
a kanlak kb akkorák mint amit te fogsz a képen.
a merõ kanál még vissza van, azt csicsásra akarom vagy ahogy sikerül leginkább...
ha kész lesz megmutatom úgyis.
Ezek mind magyal fabol lettek faragva. Nem a legjobb fa de ez volt irtva az erdoben es ebbol szedtem. Lenolajjal lettek lekenve, a 2 kozepso kepen meg csak ugy nyersen vannak, az alsok meg felso kepeken mar olajozas utan. Kicsit besargult, olyan arany szinure. Nem rosz de fenyobol sokkal szebbeket lehet csinalni. Az jobban szivja az olajat es szebb lesz a szine meg a fenyonek a mintazata is sokkal szebb.
De az a barna szin tetszik nagyon, kiprobalom a parafint en is.
Nem üt ki rajta a gyanta?
Csak emiatt nem próbáltam még a fenyõt.
Tuja lett volna épp de azzal nem tom hogy vagyok....
Én a favágók által otthagyott fákat használom fel. Van köztük ami pont méret így csak faragni kell, a méret adott.:cool:
De hoztam már el méter fát is.:gonoszrohog:
Csatolmány 7961 Csatolmány 7962
Csatolmány 7963
az elso ket kepen fenyobol keszult kaveskanalak vannak, meg olajozas elott.
a harmadik kepen a felso kanal megint fenyo az alatta levo pedig bukk fa, eddig abbol keszultek a legszebb mintazatu kanalaim.
a gyantaval eddig meg nem volt bajom a fenyobol keszult kanalakkal, nekem bejon a fenyo a szep mintaja miatt.