Star Wars 7. - Ébredõ Erõ , Star Wars 8, Star Wars 9
Star Wars 7. - Ébredõ Erõ (kritika)
Tegnap este megnéztem. Igazából a legelsõ Star Was film (illetve a legrébebbi) az úgy elment, bár az se igazán tetszett. A 3 új meg borzalom, de igazából mint a 6 elég komolytalan. Valami ilyesmire számítottam a 7. résznél is.
De tévedtem. Ez a 7. ez nekem is tetszett. Elõször is nincs tele hülyeségekkel meg gyerekes karakterekkel. Nincs kismackó, nincs bábjáték mint az elsõ háromban. Illetve a CGI jól néz ki, illetve nem érzõdik annyira mûnek az egész, mint a második 3 részben. A karakterek kedvelhetõk és igazából érdekesek is. Nincs telenyomva gyerekekkel, talán 1 gyerek se volt benne. Nincs idétlen zene, nincs túljátszás.
Harrison Ford elég öreges, de szerintem ez volt az utolsó szerepe Star Wars filmben. Semmi baj nem volt a színészi játékával, épp csak érzõdött rajta a kor. A fekete fickónál azt hittem hogy azért tették a filmbe hogy legyen benne "egy néger", de igazából egyáltalán nem errõl van szó. A fekete színész szerintem nagyon jól játszotta a szerepét, méghozzá meglepõen jól. :thumbup A nõ se rossz színész, de nem mondanám hogy õ tûnt volna fõszereplõnek. A fekete színész vitte az egészet, úgyhogy inkább azt mondanám hogy õ a fõszereplõ.
A film tele van akcióval, de nem erõltetett a dolog és nem is válik unalmassá. Nincs benne bonyolult szöveg, nincs se politika, se gazdaság. Egyszerûen van a jó és a rossz oldal, az elnyomók és a lázadók.
A robotozást sem vitték túlzásba. A sárga robot megjelenik vagy kétszer, és mind a kétszer idegesítõ, de szinte semmi szerepet nem kapott. A szomorú jelenetnél sajnos igen, úgyhogy mindenki komor, gyászol, erre a sárga robot benyög mindenféle idiótaságot. Kihagyhatták volna, mert elrontotta a jelenetet. Minek írták bele oda? :rolleyes: Van még 1-2 robot, a fõrobot mondhatni aranyos, nincs sok robotpittyegés, úgyhogy nem idegesítõ.
Chewbakka karakterével is volt bajom az elõzõ filmekben, de itt nem üvöltözik, nem idétlen, szóval teljesen elfogadható.
Érdemes megnézni, ezt én mondom, aki nem vagyok Star Wars-os. :)
http://www.imdb.com/title/tt2488496/