Ez egy príma honlap, most várom a majdnem Fallkniven késem!
Printable View
Ez egy príma honlap, most várom a majdnem Fallkniven késem!
Sokszor rendeltél innen?
Ugyanolyan simán, gond nélkül megy mint a dx.com és ebay?
Hogy mik vannak itt :D
http://www.aliexpress.com/item/FREE-...86166.html?s=p
Csak ne felejtsd ott valahol :)
Hali! Kipróbáltam és hála az égnek és a kínai iparnak, nem lehet rá panaszom! Persze nem laminált acél, hanem valószínûleg 440-es (a haverral bemérjük a keménységét), de jól fenhetõ borotvaéles, és tartja is az élét! És persze nem 150 $, csak 16. Ezen felbuzdulva rögtön rendeltem egy Bear Grylls copyt, 2 önvédelmi tollat, egy Fallkniven A1 copyt és egy 9/11 fegyvertartós hátizsákot (Eberlestock copy). Most várom, sajnos 20-30 nap a posta.
Mi lett? Megérkezett a megrendelt kés?
Hogy a másik topicban beszélgetünk erről a boltról, gondoltam hogy rákeresek az értékelésekre.
2.9 pont a 10-ből.
http://www.trustpilot.com/review/www.aliexpress.com
2 csillag az 5-ből.
http://www.sitejabber.com/reviews/www.aliexpress.com
1.71 a 10-ből.
http://www.resellerratings.com/store/AliExpress
Ez nagyon rosszul néz ki.
Biztos, hogy a kések másolatok. Ezzel csak az a baj, hogy sokszor a noname kínai nemgyagyi cuccok jobbak, mint a hamisított márkásak. Például a Sanrenmu kések igazoltan jók. Ár-minõség arányban feltétlenül.
Az a baj, hogy a noname nemgagyi ránézésre nem mindig különböztethetõ meg a gagyitól. Elõbb valakinek tesztelnie kell.
SRM késbõl például Ázsia Centerben vettem 1500-ért olyant, amit Herbetz Puma néven felcímkézve 7-8 ezer között árultak...
Nem arra panaszkodnak hogy rossz a minőség, hanem hogy az aliexpress olyan mint az eBay és a Vatera, kivéve hogy semmi nem védi a vásárlót és így az eladók úgy csapják be őket ahogy akarják. Valaki rendel valamit, a pénzt elküldi, nem kap érte semmit. Vagy mást kap. Vagy töröttet, rosszat, hibásat kap és senki nem cseréli ki nekik. Ezeket láttam az értékelésekben.
Meg kell nézni az értékeléseket, mielõtt rendelsz, akkor már szûkíted a lopás lehetõségét.
Nekem is megjött néhány F1, persze, hogy nem laminált, de csak úgy empirikusan összeütöttem a HRC59-re edzett Sleipneremmel, azonosan sérültek és gyárilag borotválta a szõrt a kezemrõl, bár át kell éleznem konvexre. A formája nagyon jó, ezért megérte azt a 12 eurót.
Ez a két üzlet korrekten szállított nekem.
Meunio
Zhiming Mo
A harmadik is korrekt volt, de a Cold Steel Ti Lite másolatuk biliacélból van, elég rosszul élezve.
Lucky Star
Most már mögöttem van vagy 20 tranzakció, mindenféle típussal (több Extrema Ratio, Fallkniven A1,F1, Bear Grylls, Pirat, fegyvertartós hátizsák, órák, Victorinox bicskák, stb). Mind gond nélkül lezajlott, a minõség a fixpengések esetében kifejezetten jó (bár az E.R.knál át kellett éleznem a túl nagy élszög miatt), bicskák anyaga sem rossz, csak a szegecselés gyenge, így némi konzervbontás után kilötyögõsödött a penge, de 1800 Ft-ért ne várjunk Victorinox minõséget, jó lesz a kölyköknek gyakorolni.
Ez némiképp téves, ugyanis az Aliexpress az Alibaba "kisker" website-ja, az átutalt pénz náluk parkol, nem kapja meg az eladó, csak ha az áru megérkezése után visszaigazolod a tranzakciót. Le tudod követni a posta útját is a Chinapost oldalon. Az eladók nagyon vigyáznak, nehogy rossz értékelést kapjanak, mert a forgalmuk függ tõle, én sem rendelek, csak min. 90%-os értékelés fölöttiektõl!
Én is észrevettem néhány napja. Alibabára feliratkoztam 2 hónapja, erre most kaptam Aliexpressről spamot.
Nagyon egyszerü es biztonsagos. (szerintem es sokak szerint)
Regisztralnod kell, kell egy nev, ami meg fog jelenni vasarlasaid es a jellemzesed utan. Kell egy hitelkartya, mellyel tudsz fizetni internetes oldalakon.
Beteheted a dolgokat kivansaglistara es ott valogathatod kedved szerint.
A kivansag listat latjak az eladok is es ha vann több emberkenek is jelölve, eleg gyakran par napra leviszik meg az olcsot is olcsobba :D
Erröl kapsz ertesitest is automatikusan.
Mikor kosarba teszed, akkor meg nem kell fizetni. A kosarban szinten tarolgathatod, kitörölgetheted akar.
En sajnalom öket, igy a par dolcsis kinezet cucchoz, meg nezek az eladotol olyat ami kell es azt is kosarba teszem.
A kivansag listan sajnos nem rendszerezi eladok szerint, de a kosarba mar eladonkent teszi.
Ott latod mennyi a vegeredmeny, mennyi a szallitasi költseg, ha van.
Eladonkent is fizethetsz, de ha többet rendelsz több eladotol, akkor egyben is perkalhatsz. Celszerü igy tenni, mert a bankok neha levonnak minden atutalas utan egy kis morzsat.
Mikor fizetesre szanod el magad a rendszer bekeri a kartyaadataidat, majd azonnal le is vonja az összeget.
Az Alihoz megy be a penz. innen jelzik az eladonak, hogy fizettel, igy az elado 1-2 napon belül elinditja a csomagot, amit latsz a statuszon.
Alap 40-60 nap a szallitas, de atlagban sokkal hamarabb szokott jönni. Volt hogy 2 hetre kaptam meg, de 4 het az a gyakori.
Kerik az eladok, hogy legyel türelemmel, mert neha kesik az aru. Neha mar tettem par nappal az idöpont elött hosszabbitast a szallitasra.
Ha megerkezik az aru, akkor jelzed, hogy megjött es adsz ertekelest.
Ekkor kapja meg az arus a penzet az Alitol.
Volt olyan pl. hogy megtagadtak a kinai repteratvilagitaskor egy zombi baltat :D az elado elnezest kert erte. jeleztem az Alinak, hogy nem fog jönni az aru, ezt leigazolta az elado es 2 nap mulva fillerre visszaraktak a szamlamra a penz.
Eddig 5 rendeles nem erkezett meg, es mindig visszakaptam a penzt.
Nagyon meg vagyok velük elegedve.
Röviden ennyi...
jaaa allisd be a forditot magyarra es akkor eleg erthetöbb minden :D ha nem vagy angolos.
A beallitasoknal add meg az orszagodat es ugy mutatja ki a szallitas ingyenesseget, vagy a költseget.
Ha nem müködik a magyar forditas alatt nemely gomb, akkor vissza kell valtani angolra (eredetire) es akkor mükxik..
Röviden ennyi...
Köszönöm szépen a részletes leírást! Elvileg sikerült és pereg viszafelé a 24 óra. Kívàncsi leyzek mennyi idõ, illet e hogy lesz becsomagolva.
5014ft ment a számlámról, eldobom azagyvelõm és ide hozzák, ingyen.. be lehet x..ni!
azt szeretném kérdezni hogy vámot kell fizetni?? köszi
Attól függ mennyit rendeltél. 100 db az már kereskedelmi mennyiség. :D
Lekopogom, de nekem még nem volt gondom, igaz nem is nagy-értékes dolgokat vettem.. Szerintem átvilágítják, megszagoltatják kutyival, ha nem szárnyasgránát kinézete van és nem bolondúl be a jószág, akkor nem szoktak kekeckedni... (én nem tudok ilyenrõl)
értem rendben ok..csak arra gondoltam hogy kina még nem unios ország ! ? és meg vámolnak rendesen, de ezzek szerint tévedtem :D mondjuk egy Ak47 nem lenne rossz azért ;) köszi a választ Mizu :thumbup
Mizu, ha valami nem stimmel a "csomaggal" azt kinek jelzik a feladónak vagy a címzettnek?Én a feladóra voksolnék. Amúgy a MP hozza majd ki?! Ezt a csomag nyomon követést te próbáltad?Szerintem az enyém sinen van átvételre vár és ketyeg visszafelé a 60nap..
Az a bizonyos "zombibalta" kb. mekkora volt, hogy gáz volt vele?! Csak azért kérdezem, mert a napelemes töltõn kívül azóta rendeltem 2db F1-et is.:D Remélem nem lesz vele probléma..
a bõség zavara látom Enemy tégedet is elkapott.. :haha:
Adnak egy csomagszamot, ami alapjan tudsz "nezelödni", hogy hol tart a csomag. Kb. a feladas utan 2 hettel mar lehet latni merre tart.
Regebben neztem a dolgot, de mostmar nem kukkolom. :)
A feladonak a problemaja, ha nem er el hozzam.
Mint irtam, volt hogy ö jelzett, hogy visszajött a csamag a kinai vamosoktol, mert balta volt benne. Kerte elnezesem es visszakaptam a penzt fillerre.
http://www.aliexpress.com/item/CF-th...616816478.html
De pl. ezt kaptam üzenetben a napelemes töltö kapcsan:
Lin Yue
Mon May 12 08:33:17 PDT 2014
2014-05-11 11:38, Item information : Celorszagba elkuldve / Item sent abroad
Az idö lejarta elött (ha meg nem erkezett meg) 5 nappal celszerü kerni ra szallitasi idö hoszabbitast. En 2-3 hetet szoktam.
Ki lehetne velük cseszni, mert ha 1 nappal is tullepnek akkor vissza kell(ene) fizetni. De utana latjak hogy megkaptad (postai visszaigazolasbol). Hiaba jogos lenne, de inkorrektnek tartanam. Halasak minden dollarert (ahogy Tulelo is irta egyszer) es ha megkapom, akkor jol jarok amugy is mert olcson kapom.
Ezt nagyon szoktak ertekelni, es volt hogy ajandekot is küldtek egy köv. szallitmannyal.... egyem a kis szivüket..
Ha a hosszabbitas alatt sem jön meg, akkor lehet (celszerü mar) a lejarati idö elött inditani a vitarendezest. (de ez masik tema)
Kesek: Nos (regen) eszetlenül rendeltem par (sok) kest, eddig mindegyik megjött rendben.
Mostansag mar inkabb halgatok a hozzaertöbb manyusokhoz (pl. Wannabe) es az ajanlasuk alapjan rendelek mar csak. Piszokul be lehet durvulni rendelesileg, mert millionyi fajtaju kest arulnak (legtöbbet pisiert-kakiert)... :D
Azért az érem másik oldalát is érdemes megmutatni..
Nekem már maradt bent úgy 25 dolcsim, hogy soha nem érkezett vissza a számlámra.
Pedig elvileg a pénz nem jutott el az eladóhoz, mert rögtön beszélgetést nyitottam velük...Elkövettem azt a hibát, hogy a rendelés kifizetése elõtt nem kezdeményeztem beszélgetést az eladóval és nem kérdeztem meg, a mostmár alap kérdést. Do you have this product on stock? - van ez raktáron?
Ahogy kifizettem a kést, elindult a feldolgozási idõ..egyszercsak az eladó jelezte az ali felé, hogy a termék nincs neki raktáron és próbált velem bizniszelni, hogy kérjek másik terméket tõle abban az árban...Minden ronda volt és inkább a pénzem akartam visszakapni. Az eladó egyáltalán nem beszélt angolul, csak fordítóval vartyogott értelmetlen hülyeségeket. Akkor még az értékelésekre sem figyeltem annyira sajnos!
Mind1..megszakadt az adásvétel és az ali átállította a termékemet a visszatérítésre várva kategóriába...Vártam, vártam..az alira ugyebár nem lehet ráírni, hogy mi van már haver? Legalábbis én még nem találtam közvetlen mailcímet hozzájuk.
Ha Mizu tud, érdekelne.
Szóval a vége az lett, hogy pénz nem jött és a termék befejezett tranzakcióra lett áttéve az ali részérõl.
Már több mint 30 terméket rendeltem tõlük, eddig ezen kívül mindegyik rendben volt...de ezeket az alapszabályokat azóta mindig betartom.
azt szeretném még meg kérdezni Mizu hogy a magyar posta.. vagy gls szállitja ki a megrendeléseket ??? köszi
Nekem pl a potátbáti hozza
Hogy ki hozza ki az valtozo. Az elado feladja egy Kinai hivatalba az egyik szallitasi cegnek. Azok atszallitjak Europaba, es akivel szerzödesbe vannak, leszallitja.
Legtöbb esetben tenyleg a pottatbati, de volt, hogy egy futarszolgalatos hozta. Ha nem vagy otthon, akkor hagy ertesitöt es atveheted a postatokon, mert oda adja le minden futar.
Viszont volt olyan futarszolgalatos is, hogy a megadott tel szamot felhivta, hogy hova vigye a csomagot, ha nem vagy otthon...
Maig sem fogom fel esszel, hogy milyen szerzödes kereteben csinaljak ezt.. 2-3 dolcsis cuccal...
Brutális leértékelési akció a Sport termékekre.. :)
http://activities.aliexpress.com/big...825.9&jumpto=5
Pár új dolog:
Napelemes töltõ:
http://magyarprepperforum.org/showth...ll=1#post35140
Mindennel mûködõ fõzõ:
http://magyarprepperforum.org/showth...ll=1#post35116
Napelem, dinamós, lámpás rádió:
http://magyarprepperforum.org/showth...ll=1#post35171
Vásároltam aliexpressrõl
http://www.aliexpress.com/item/Free-...927618575.html
Hát ez valami gyönyörû volt!!
http://ecx.images-amazon.com/images/...TL._SY300_.jpg
Megérkezett a termék, de lyukas volt az egyik sarkán, ez nem gond, mert szilikonpasztával megragasztottam.
Megvártam a napos idõt, ma jött volna a tesztelés: felakasztottuk a fára.
Amikor töltöttük a kocka alak helyett csepp alakot vett inkább fel, így a kifolyó csap középre húzódott fel.
Amikor elkezdett tele lenni elpattant a mûanyag kampó amivel fel kell akasztani, az egész lezuhant a picsába és halkan, elegáns puffanással szétrobbant mint egy megfáradt vizibomba.
Van ötletetek mit lehet kezdeni egy ilyen szétszakadt fekete szarral? :D annyira darabokra tépõdött a 4 oldalán (szétnyílt), hogy megragasztani már nem lehetne.
Barátnõmmel arra tippelünk, hogy selejt széria, és a 100% elégedettség abból fakad, hogy mindenki visszakapta a pénzét, vagy csak mi voltunk olyan hülyék, hogy mondjuk kocsi teteje helyett tényleg felakasztottuk egy fára. Nem tudom.
Megragasztgatva vítálló tokot apró cuccoknak talán még lehet belõle csinálni .
Jö ötlet! Köszi! Én is gondoltam erre miután ez a szar szétszakadt. Viszont vajon mennyire kezdi ki az UV fény a fekete zsákot? Idõvel szétporlad. Szóval max egy nyár, nem? De igen, ez lesz! :)
Végül így lett megoldva:
Csatolmány 5673
pillanatnyilag nem volt nagyobb hordó, sajnos tesztelni csak holnap tudom, pár percig biztosan folyik belõle a víz.
Újabb aliexpress élmény.
Vásároltam egy androidos telefont, egy magas kategóriás telefon szintjét hozza alsó kategóriás áron.
Az eladó magasan értékelt, (high rated) mégis hibás készüléket küldött. Apróság, de nem mûködik benne az iránytû.
Gondolom ha problémáznék emiatt elvárná, hogy a vámeljárás után még saját pénzbõl postázzam is vissza kínába a vacakát.
Azért azt megpróbálhatod, hogy valamennyit térítsen vissza a hibás termék miatt.
http://activities.aliexpress.com/bac...08.15.3.lhWLea
Érdemes átnézni, most "hirdetik"
Aliexpressrõl még mindig nem rendeltem, viszont most lehet rendelek az Alibaba-ról, ami nagyjából ugyanaz, csak cégeknek. Elég idegesítõ, mert beleteszem a dolgokat a "kosárba", de nem marad benne? Ha meg ráklikkelek hogy "vásárlás" akkor meg csak az jelenik meg aminél épp odaklikkeltem, de amiket beletettem azok nincsenek benne. Pedig ugyanattól a cégtõl akarnék rendelni 2 adag terméket. Na majd meglátjuk hogy mi lesz. :hogymi:
Eddig oké. Letárgyaltuk a szállítmányozást, az adókat, az árat, kaptam egy számlát is. :cool:
Mit rendeltél, ha lehetek ilyen ormótlanul indiszkrét? :D
Majd megmutatom ha ideért. :D #tacticool
na addig tetszõleges számú lyukat fúrhat az oldalunkra a kíváncsiság, tekintettel a 20-30-több napos szállítási idõre :D