Ki játszik vele?
Én végigjátszottam az 1.-t, a 2.-t, a Tactics-ot és a 3.-at is. Illetve a New Vegasnak a legeslegvégén vagyok.
:D
http://fc01.deviantart.net/fs70/i/20...yofRohan87.jpg
Printable View
Ki játszik vele?
Én végigjátszottam az 1.-t, a 2.-t, a Tactics-ot és a 3.-at is. Illetve a New Vegasnak a legeslegvégén vagyok.
:D
http://fc01.deviantart.net/fs70/i/20...yofRohan87.jpg
Nem Falloutozik senki?
Én egy kicsit leálltam vele, mert idegesített, hogy nem tudtam 37 tömb aranyat kivinni az egyik küldetésbõl. A bunker mindig beomlott, idõ elõtt, a trükkökkel pedig szintén nem sikerült kijutni. Úgyhogy úgy gondoltam hogy fogok 8 tömböt és úgy elég gyorsan tudok futni hogy kijussak. 29 tömb aranyat meg betemetett maga alá a bunker. :hogymi:
Szeretem a játékban, hogy komoly döntéseket kell hozni. Pl. mikor az egyik megbízó (Mr.House) mindenfélét ígért és megkért hogy öljem meg a legnagyobb csoport vezetõjét "a jó ügy érdekében". Megtettem, de utána meg azt kérte, hogy több csoportot szó szerint irtsak ki, úgyhogy úgy döntöttem hogy inkább õt vonom ki a forgalomból.
http://www.mobygames.com/images/shot...l-dialogue.jpg
Hiába mondta hogy majd õ menti meg az emberiséget, az már így nem fog megtörténni. :rolleyes:
Tegnap egy másik megbízó szólt, hogy meg kellene keresnem valakit aki neki dolgozik de eltûnt. A segédemmel, Veronikával indultam útnak. Mikor megtaláltuk, keresztre volt feszítve a szerencsétlen fickó. Lesegítettem, de Veronika bekattant és ott azonnal megölte a férfit. Nem tudom miért, talán arra tudok tippelni, hogy Veronika a Cézár nevû diktátor hadseregének egyenruháját hordta, ezért a férfi rátámadt õ meg ezért megölte? Olyan gyorsan történt, hogy fel se fogtam. :confused:
Aztán visszamentünk a megbízóhoz és mondtam neki, hogy "a keresett személy sajnos elhalálozott". Hogy hogy halt meg, azt szerencsére nem kérdezte. :haha:
Ugyanaz a megbízó adott egy csomagot, hogy vigyem el egy másik banda vezetõjének. Mikor bementem a helyre, akkor már láttam hogy korábban én már elég nagy pusztítást rendeztem, magyarul kiirtottam az összes törvényen kívülit. A fõnökük még élt, de hiába mentem oda hozzá a csomaggal, nem tudtam neki átadni. Csak két dolgot mondhattam neki, azt hogy azért jöttem hogy megöljem, illetve azt hogy "elnézést a zavarásért, már itt sem vagyok".
Úgy gondoltam hogy ha már nem veszi át a csomagot, akkor kinyírom. Így is tettem. A két kutyájával meg Veronika végzett. :D
http://fallout.wikia.com/wiki/Veronica_Santangelo
Még mindig senki? :)
http://farm6.static.flickr.com/5225/...583afdab6f.jpg
Miután végigjátszottam a Fallout 3-at és az összes kiegészítõ küldetéscsomagot, aztán a Fallout New Vegas-t és a kiegészítõ csomagokat azt kell mondjam, hogy az alapjátékok jók, de a kiegészítõk általában elég vérszegények.
Operation: Anchorage
Se halálkarmok, se más falloutos dolgot vagy élõlények. Ráadásul ez szimulátor, tehát hiába lövöd a kínai kommunistákat hiszen ez csak játék a játékban.
The Pitt
Ez talán egész tûrhetõ volt, megvolt a stílusa, ijesztõ is volt, igaz némelyik része nem volt túl izgalmas.
Broken Steel
Erre nem is emlékszem...
Point Lookout
Ez az "amerikaiparasztos" stílus szerintem nagyon kilógott a sorból. Sérülést is alig okozó cowboy fegyverek és élesztõgyûjtés piafõzéshez.
Mothership Zeta
Ez is teljesen kívül állt a Fallout világából. Ufók.
És a New Vegas DLC-k
Dead Money
Sierra Madre kaszinó. Idegesítõ lila köd ami mérgezõ. Lelõhetetlen hologramok. Robbanó nyakörv, a pittyegés. Alig vártam hogy kijussak onnan.
Honest Hearts
Utah-i indiánok. Ez is elég idegesítõ volt. Az elején gondoltam hogy majd a kis csapattal megyek, meg volt egy kedvelhetõ karakter is, erre mi történt? Az elsõ pillanatban szitává lõttek mindenkit. Aztán meg kolbászolhattam mindenfelé, valami szerencsétlennek kerestem rádió alkatrészeket meg hasonlókat. Néha vad indiánokat kellett móresre tanítani, de nem volt túl érdekes az egész.
Old World Blues
Tudományos kísérleti hely. A játék elején jutottam oda, és nem volt egyszerû dolgom. Erõszakos elmebetegeket kellett baltával agyoncsapdosni. Meg láthatatlan kutyaszörnyeket. A fegyvereket el is lehet felejteni, mert elégé használhatatlanok. Legalábbis amiket odavittem, az mind túl gyenge volt. Viszont van ilyen plazmabárd, az az egy amivel érdemes menni. Aztán meg egy antennával kell csapkodni a szörnyetegeket. Van benne néhány monitorfejû robot. Borzasztó unalmas velük beszélni, de muszáj.
Még be se fejeztem azokat a küldetéseket, alig vártam hogy eltûnjek a DLC-bõl, úgyhogy mikor végeztem a fõ vonallal azonnal elhagytam a helyet.
Lonesome Road
Félõrült fickót kell benne megállítani, aki atomot akar küldeni New Vegas-ra. Ha a lassan beszélõ robotok idegesítettek akkor ezt utálni fogod. Annyira sokat beszél ez a szerencsétlen és olyan szörnyen lassan... :duhos:
Ezzel a kutyával meg mi lett? Rex a cyberkutya.
http://multiplayerblog.mtv.com/wp-co...companions.jpg
Veronica és Cass oké, de mi a helyzet vele? http://fallout.wikia.com/wiki/Raul_Tejada
Végig idegesített a nyavajgásával.
Én anno 1000 éve toltam az elsõ részt, bejött.
Stalker még ami hasonló FPS.
Szerintem a második a legjobb, igaz az nem FPS. Volt benne sok felnõtt humor, de még scientológus (hubologists) szektások is. :haha:
http://fallout.wikia.com/wiki/Hubologists
Azóta is a New Vegas-ban vagyok. Visszamentem az Old World Blues-ba maradék küldetéseket csinálni. Ellenség már alig maradt a pályán, csak néhol tűnik fel egy-egy magányos robot-skorpió.
http://img.bhs4.com/b4/b/b4bc8feb364...12e0_large.jpg
Teljesen kihalt a környezet. Alapjáték is eléggé megüresedett, minden halálkarom leölve, minden bandatag felaprítva.
De mivel már 120 órája játszok vele, így gondolom hogy megérte az árát. :haha:
Én toltam a fallout 3-at. Tetszett, nagyon is, kedvenc játékaim eggyike. Kicsit idõigényes azaz ha elkezdek vele játszani 2 hétig kempelek a szobában kb. :DDD
Azért jó game mert szabad vagy benne, persze vannak keretek, de eddig ebben a játékban lehettél a legszabadabb, te irányíthatod a sorsodat, fejlesztheted magad és a grafika se rossz.
Plusz posztapokaliptikus az egész játék aminek megvan a hangulata. Nekem nagyon tetszett.
Egy volt a baj az egyuik DLC nél bugos lett és mivel a bug a DLC végén volt nem maradt elõbbrõl mentésem, nem tudtam tovább menni se betölteni egy DLC elõtti részt. Újra kellett volna kezdenem az egészet ahhoz már nem volt kedvem így ennyi volt a fallout pályafutásom. A New Vegast majd kijátszom, csak a nyáron nem akarok kockulni...
Én megvettem a F3-at az 5 vagy hány DLC-vel együtt. Bugok nem voltak, a New Vegas-nál viszont előfordul hogy kilép, vagy lefagy. Persze nem olyan nagy ügy, ha épp automatikusan mentette az állást, de olyan is volt hogy leöltem vagy 10 halálkarmot és akkor lépett ki. Attól kicsit ideges lettem. :haha:
Nem csak a Nuka Cola második évada jön ki hamarosan, hanem egy másik Fallout project is.
http://www.youtube.com/watch?v=PRZfR1Wz4kg
:cool:
http://www.youtube.com/watch?v=np531fzqWAY
Kis elõjáték a Nuka Break S02-höz. Jó szórakozást!
Az elsõ két rész lett a legjobb a többi már nem hozza azt a hangulatot, sajnos... :(
A New Vegas kivételével minden pc-re megjelent részel játszottam és meg is vannak :thumbup
Egyetértek. Az 1. és a 2. volt A Fallout. A Tactics-ot végigvittem, de annak teljesen más volt az egész rendszere. Utána volt egy, ami PC-re ki se jött. Azt nem próbáltam, de azt mondják hogy az bûn rossz volt. A F3-at, New Vegas-t szeretem, viszont nem mondanám õket szerepjátéknak, vagy RPG-nek. Inkább egy post apokaliptikus FPS. Nem rosszak, tetszenek, csak az eredeti két Fallout játékhoz semmi közük sincs.
Újabb fallout rövidfilm.
http://www.youtube.com/watch?v=WCrM1_7wnDU
A másik jobban tetszett, de ez is jó volt. :cool:
Nem rosszak, bár vannak benne azért bakik.
Látszik rajtuk, hogy leginkább az újabb részek irányába húznak.
Kíváncsi lennék az eredeti 2 részt hányan szeretik/ismerik ezek a készítõ fanok közül.
Igaz. Bár NCR (North California Republic) volt a Fallout 2-ben is. Csak akkor még nem volt annyira militáns, csak egy nagyobb város. De voltak zöld egyenruhás õrei jó fegyverekkel. Tudom mert tömegével lehetett tõlük lopni a sörétes lõszert. :haha: A Fallout 2-nél alapkövetelmény hogy beállítsam a lopási értéket a lehetõ legmagasabbra. Nagyon jól jön és nem csak a játék elején. :D
Egy kis segítség kellene, a Fallout 3 Point Lookout dlc-t tolom épp(régen csak az alapot vittem végig) és a kinai kémes küldetésben elakadtam ott ahól bekéne jutom a bunkerbe a kuri mellet.
Azt írja használjam a szemüveget, amit meg is tettem így látom a jelölést a "vázákon" amiket a számsorba le is nyomogatok de nem történik semmi :-/
Én ha elakadtam, akkor mindig megnéztem Youtube-on. Van ott egy csomó végigjátszás, és mindent bemutatnak bennük. Fejből nem tudnék segíteni, mert a kínais kiegészítő nem tetszett túlzottan, mert nem volt elég "falloutos". Se halálkarmok, se mutánsok, se semmi, csak katonák, meg valami kardos nindzsák. :)
Majd utána nézek :-)
Valamilyen modot használt valaki?
Én csak házakat próbáltam.
Én nem, csak normálon játszottam végig az egészet. A F3-at meg vagy háromszor.
Néztem közben videókat, mindent jól csináltam valami bug miatt nem mûködhet... :-(
Bug. Abból annyi van a F2-ben, hogy egyszer azért nem sikerült végigjátszanom. Belefektettem vagy 80 órát, hetekig játszottam vele, bementem egy épületbe és akkor egy ajtó úgy gondolta, hogy örökre bezárul. Nem lehetett kinyitni, úgyhogy kezdhettem elölről az egészet.
A Fallout Tactics-ról mi a véleményed? Azt próbáltad? Én végigjátszottam azt is. Valahogy sokkal másabb mint a F2, a harci rendszere, meg nem lehet annyira szabadon járni-kelni a pályákon, és persze csapatot kell irányítani. A legvége a történetnek nagyon jó, úgyhogy engem az kárpótolt a zavaró dolgokért.
Érdekes volt, hogy összeállítottam egy csapatot, de a 2. küldetésre mindig le volt sérülve mindenki, pedig az első küldetés után még egészségesek voltak. A második pályára érve törött végtagjaik voltak és egyéb problémáik. Nem tudtam rájönni hogy mitől. Aztán egyszer észrevettem, hogy a ghoul-ok rádioaktívak és megsugárfertőzik az egész csapatot mikor egy kocsiban utazik a többiekkel. Ez lett volna az utolsó dolog amire gondoltam volna. :hogymi:
Igen, az F2 sajnos félkész lett... :-( Volt hogy én is szívtam hasonlókkal. Ott megtanultam, mindig legyen egy pár régebbi biztonsági mentésem is...
Igazából én azt is szerettem, tetszett, hogy ott még megvolt az eredeti karakterfejlõdés, meg irányíthattál más fajokat is az emberen kívül(mármint a csapatodban), viszont zárt a világa és a szerintem kevés a 20 küldetés.
Sok minden hiányzott belõle. Jó volt, de inkább csak olyan hiánypótló míg ki nem jön az újabb rész. Ami meg olyan lett amilyen...
Ghoulokkal én is így jártam mondjuk hamar észre vettem, úgy emlékszem ha azt a gázálarcos vegyvédelmis páncélt adtad rájuk nem sugároztak annyira.
Persze az össze részben megtartottam azt a rossz szokásom, hogy az össze karakter televolt pakolva és ha felvettem még pár apróságot már csak sétáltam :-D
Az az új Fallout játékokban is probléma. Felszedek egy csomó szakadt könyvet meg rozsdás konzervdobozt, aztán mozdulni se bírok. De sajnálom ott hagyni a sok szemetet, mert a játékban ha keveset is érnek, de azért adnak érte valamennyit. :haha:
Nekem fegyverekkel szokott tele lenni a "zsákom" mondván majd csak jó lesz valamire :-)
És hogy nyomjátok milyen taktikát használtok?
Az én taktikám a lopakodás, messzirõl leszedni az ellenfeleket úgy hogy lehetõleg ne vegyenek észre. Mondjuk már egy ideje nem toltam a Falloutot, most inkább a Skyrimet tolom, az ugyanúgy Bethesda, nagyon hasonló játék csak az kardozós korban van. De itt is a taktikám maxra lopakodás, kés, odalopakszom és leszúrom, meg van íjjam azzal is lopakodva messzirõl kapom le, már 40-es szintü vagyok de csak a játék elején kellett pár darab élettöltõt használnom, pedig azért voltak erõs ellenfelek.
A régi Falloutokban az alap volt, hogy a lopást speciális képességnek adtam meg. Azt hiszem hogy az "Endurance" (erőnlét) pedig a lépésszámot határozta meg. És persze mivel minden hülyeséget felszedtem, így az erőre is mindig adtam pontot. Ez utóbbi az új Falloutoknál is szükséges.
Fallout 3-NV-ban nem állítottam be a lopást, ott inkább a speech (beszéd) a fontos, meg a barter sem árt, hogy ha már összeszedem a sok konzervdobozt, akkor rendes pénzt kapjak értük.
Vicces ahogy a Fallout 3-ban a végén már 100.000 darab lőszer volt a zsákomban. A való életben az kb. 1,3 tonna! Nem biztos hogy elbírnám. :D
Mindig jó karaktert szoktam játszani, például elég nagy dilemma volt, mikor Mr.House megparancsolta hogy irtsam ki a Brotherhood of Steel bázist. Inkább őt irtottam ki. Előtte viszont lelőttem az NCR elnökét, amit később megbántam. Hallgathattam a sok szomorú NCR katonát, ahogy mondták hogy "mi lesz most velünk, meghalt az elnökünk".
New Vegas-ban nem tetszett a kutya, túl robotos volt. A mexikói szerelő meg csak idegesített az állandó nyavalygásával. Inkább Cass-al jártam a sivatagot.
http://www.mmo-game.eu/wp-content/up...ut_cass_ft.jpg
Harci technika? Nincs igazán. Rendőrségi fél-automata sörétes puska, meg az AK és szaggatom az szupermutánsokat. New Vegas-ban pedig az M4 volt a kedvencem.
Engem a pénz nem szokott érdekelni mindig a harci képességemet fejlesztem fel, úgy vagyok vele ami jó azt úgyse boltban szerzed meg. Tárolóhelynek is elég az alap, mert úgyis csak kell egy vagy két jó fegyver, azt csókolom végig megyek a pályán :D Persze azért élettöltõvel meg a fontos dolgokkal fel vagyok szerelve vészhelyzet esetére.
Én is jófiú vagyok, az olyan küldiket ahol másnak kell ártani azokat én se csinálom meg, viszont ha kell egy jó fegyver azt megszerzem bármi áron.
Indításnál a szerencse (Luck) az ami legkevésbé szokott érdekelni, úgyhogy annak általában csak 1 pontot adok. Az intelligencia se számít túlzottan, illetve az olyan dolog amit később is fel lehet majd pontozni.
Azt sose értettem, hogy a morálnak miért jó az, hogy ha a megvadult ghoulokat beengedem Tenpenny tornyába hogy ott mindenkit lemészároljanak, nőket, gyerekeket, időseket, mindenkit. Ez a játék készítői szerint jócselekedet. Miért?! :confused:
A Tenpenny torony lakói nem szeretik a ghoulokat, de mikor beengedtem a toronyba őket és mindenkit lemészároltak, akkor az azért elég jó bizonyíték arra, hogy nem véletlenül éreztek ellenszenvet irántuk az ott lakók.
http://www.youtube.com/watch?v=ajnJDofD5nM
Volt még egy amit nem tudtam előre. Az egyik férfi lakónak viszonya volt az egyik boltos nővel. Erről van egy levél valahol. Ha azt a levelet átadjuk a férfi feleségének, akkor a nő megőrül. Ha jól emlékszem megöli a férjét és a boltost, aztán egy szál hálóingben elrohan és eszét vesztve mászkál a sivatagban. Mikor ez történt, elég rosszul éreztem magam miatta. :haha:
Azért jár pozitív karma a ghoulok bejuttatásáért, mert békés megoldást találtál. Azt persze nem tudhattad, hogy aztán a ghoulok mit tesznek. Tehát te jót tettél, csak a ghoulok átvertek.
Egyébként azt sajnálom, hogy a Tenpenny tornyot nem lehet u. úgy leatomozni, mint Megaton-t. Pedig a Constantine erõdben van egy ki nem lõtt rakéta, csak az indítási protokollja krepált be.
Ami a szerencsét illeti, szerintem igenis fontos, hogy kritikus találatot érhess el, valamint NV-ban a szerencsejátékhoz is jól jön. Itt már Hardcore módban (persze azért így is túl könnyû) szerencsére van súlya a lõszernek. Én általában sniper/shotgun kombóval szoktam menni. ( vagy tisztán energiafegyverrel) ( Az anti-materiel rifle - a kedvencem - jól használható, ha a látótér túlsó végén akarsz leszedni valakit - csak kell hozzá az erõ, meg a súlyt felére csökkentõ perk. Meg a jó öreg Dinner Bell a másik :)
F3-ban meg sikerült összehoznom egy Tactics kaliberû csapatot, bár elég sokáig tart, de aztán annál jobb :)
/igaz egy valószínû bug miatt két állandó társ is velem volt, a mutáns és Cross star paladin. + Spangli, a csaj a múzeumból, meg Dogmeat.
Viszont MR. House-nál mintha úgy rémlene, valahogy el lehet kerülni a BOS bunker lerombolását (vagy valamelyik perk kell hozzá, vagy BOS tagnak kell lenned - sajnos pontosan nem emlékszem, az a történetvonal annyira nem jött be) - vagy az csak Yes Man-nél van...?
Én az Érzékelésre és az Ügyességre szoktam leginkább gyúrni. Fegyverbe a sima .32-es vadászpuska lézerpuska kombó-t használom :-)
Egy jó múlti hiányzik az új falloutokból, közösen végig tólni nagyobb élmény minden játékot...
Számomra egyértelmű volt hogy nem jó ötlet őket bejuttatni, úgyhogy legelőször inkább a Tenpenny-i biztonsági parancsnok (Gustavo a neve, úgy emlékszem) utasításait hajtottam végre. Persze az meg karmatéssel járt. Aztán gondoltam, hogy ha ez a rossz választás mert 3 életet követel, akkor kipróbálom a másik lehetőséget. Az horrorisztikus vérfürdővel járt és pozitív karma lett a jutalma.
Google-n már néztem egy párszor és ezen rengeteg fórumon vitatkoznak is, hogy mi a jó és a rossz a Tenpenny küldetésnél.
Tenpenny "vezérkara" egyértelműen a sötét oldalhoz tartozik, mert Megaton-t fel akarják robbantani. Viszont csak azért mert ő és a jobbkeze ezt tenné, az még nem azt jelenti hogy maga a csoport akik a vezérük tervéről semmit nem tudnak a rossz oldalon állnának. Azt kimondják hogy nem akarnak ghoulokat a lakhelyükön, mert erőszakosnak, félelmetesnek és bajkeverőknek tartják őket. Erre mondhatnánk hogy Tenpenny csapata emiatt gonosz, vagy rossz, viszont a küldetés után kiderül hogy igazuk volt és valóban veszélyes a ghoul sereg. Az idős ázsiai nő aki fánkot árul az egyik boltban, ő biztosan nem érdemli azt hogy a ghoulok széttépjék.
Úgyhogy nem tudom. A játék készítők nagyon naivnak gondolhatták a játékosokat, ha úgy vélték hogy majd mindenki bedől a ghouloknak. :haha:
A másik dolog pedig, hogy a Fehér háztól nem messze volt egy ghoul csoport, akikhez mehettek volna azok a ghoulok is, akik Tenpenny tornyába áhítoztak. Illetve nem mehettek volna oda se, mert a ghoul "városban" azt mondták, hogy a megvadultakat ők is agyonlövik, mert azok már olyanok mint az állatok. Ezek szerint a ghoul város ghouljai is gonoszok lennének? Hiszen ők is lenézik azokat a ghoulokat akik már nem tudnak gondolkodni és vadak.
Bonyolult egy téma ez. :)
A szerencse azért nem fontos -legalábbis nekem-, mert FPS-ben szerintem nincs hatással a lövésekre, VATS módot pedig nem szoktam használni. Szerencsejátékot se igazán próbáltam, mert van elég pénz, csak össze kell szedni mindent és el kell adni.
Ha már szerencsejáték. Tudja valaki hogy hogy kell karavánozni? Én próbáltam kártyázni a játékban, de nem tudtam hogy hogy kell, vagy hogy mik a kártyajáték szabályai. Csak klikkelgettem az egérrel a kártyákra.
http://imageshack.us/a/img197/636/ih...atimdoingd.jpg
A Karavánra én sem bírtam rájönni :( - a szabályokat egyébként Goodspringsben elmagyarázza a fickó, akit meg kell menteni a Puskaporosoktól, sõt paklit is ad. A szerencse pedig VATS-on kívül is hatással van a lövésekre. (gyakrabban sikerül a kritikus találat) És persze mindig "rejtve" kell lõni, mert az ugyebár további pluszt ad. Egy jó fegyverrel, szerencsével, meg a critical+stealth sebzéssel simán megvan a one shot/one kill arány, még a halálkarmoknál is, sõt, albínó radscorpionnal is nemegyszer összejött. + egy kis Pszicho/Zúzó esetleg :mad:
Azt nem tudom, én 1 szerencseponttal is ledarálom az összes ellenséget.
Na jó, ez így nem feltétlenül igaz, mert a halálkarmokat azokat nem. Főleg New Vegasban nem. Az építkezéses terület például 100x leizzasztott. Nem csak azért mert hármasával jöttek a halálkarmok, hanem mert az Alpha Male halálkarom, meg az anyahalálkarom is ott voltak. Csak csellel tudtam őket kilőni. Felmásztam magas helyekre és onnan soroztam őket vadászpuskával. A lángszóró, a gránát, a géppuska semmit nem ért ellenük.