A társasházi tárolási ötletek után jöjjön most egy családi házas.
-Jaaaa úgy könnyû, hördülhet fel a míves fórum közösség, és valóban könnyebb mint egy 1-2 szobás emeletes házi lakásban,
de azért itt is sakkoznom kell a lehetõségekkel, mert csak 300-350 m2 kert van.
Egy megoldás a vízóra-akna. Hûvös, de fagymentes, fénymentes, viszont a tároló edény zárását tökéletesen meg kell oldani
https://lh5.googleusercontent.com/-D...0/IMG_7642.JPG
Az akna másik felében is egy ugyanilyen 50 literes hordó van, és ezek tetején elfér még két darab.
Van még egy hordó a padláson, és egy elásva a kertben.
A hordókhoz egy ismerõsömtõl jutottam hozzá, és a meglévõ 4 darabban egyenlõre csak tartós élelmiszert tárolok.
A hordóba egy erõs mûanyag zsákot teszek, ebbe kerülnek az egyébként önállóan is becsomagolt élelmiszerek, majd a
zsák lezárása ( ragasztó szalag) után rákerül a hordó tetõ úgy, hogy a tetõ belsõ peremét sziloplaszttal kinyomom, majd
rá megy a záró fémpánt, és még némi duct tape ( mer' ugye az mindig van otthon egy valamire való preppernél.... :thumbup )
A tárolt ételek röviden( mert ez nem feltétlenül az a téma): rizs, szárazbab, lencse, tészta, só, cukor, tejpor, kakakaó, liszt
( elõször fagyasztva a zsizsik miatt) szárított élesztõ, konzervek ( hús, zöldség és hal, mert az valami durván sokáig eláll)
változó arányban, és kiegészülve néha egyéb tartós dologgal (pl.: aszalványok).
Amkor elkezdtem ezt a tárolás dolgot,még nem igazán volt megtervezve az egész, így utólag nagy hiba, hogy pl nem tudom
melyik hordó egészen pontosan mit is takar, de a készülõben lévõ hordóknál már kiküszöbölöm ezt a hibát....
Ebben a rendszerben tovább gondolva tervezem még egyéb már nem élelmiszer alapú hordók létrehozását ( e.ü cucc, wc papír stb)
salmo ( a duct tape huszár)