A meglevo 3.5 elsosegelycsomagomat rendezgettem, csinaltam beloluk 2-ot. Otthonra vettem egy szerszamosladat, medic doboznak, gyogyszerek, elsosegely, stb. Hordozhato, nagy. Illetve a BOB/ auto keszletet toltottem fel. Meg hianyzik jopar dolog.
Printable View
A meglevo 3.5 elsosegelycsomagomat rendezgettem, csinaltam beloluk 2-ot. Otthonra vettem egy szerszamosladat, medic doboznak, gyogyszerek, elsosegely, stb. Hordozhato, nagy. Illetve a BOB/ auto keszletet toltottem fel. Meg hianyzik jopar dolog.
Vettem két dolgot 90 dollárért. Az egyik teljesen prepperkedéshez való, a másik is fontos hozzá, de mindennapi használatra is jó. (Videók később.)
Ezenkivul elolvastam egy vilagvege konyvet, Outpost a cime, nem tetszett, cliche. Kerteszkedtem, epitesi tormeleknek valo zsakokba ultettem ezt+azt, vettem egy camo polot, s gyakoroltam elesben sebkotozest, amibol az a tanulsag, hogy hiaba van latex steril kesztyu a csomagban, ha kicsi a kezedre... Holnap veszek egy csomag nagymeretut...
Most hogy nyári szünet van nagyon sok idöm van prepperkedni. Naponta megyek löni számszeremmel plusz légpuskával. Azt sose elég gyakorolni! Csináltam egy 4 vesszös tárat. Ja meg 7 vesszöt.
Eltettem 15 liter vizet. Plussz ha nem lessz ilyen meleg nekiállok egy csigás ijnak.
Mar irtam a masik topcba, most ( vasarnap delutan) hivott a firearm officer, hogy jon home visitre...ezzel talan lezarom a hetet. Jo lenne, ha masok is megirnak, hogy mivel foglalatoskodnak...
Majd meséld el, hogy hogy zajlik az ilyesmi arrafelé. :)
én ma gyakorlatoztam. lerohadtam az autópályán ( beállt a motor ) gyerekkel, asszonnyal felcuccolva. 2 órát dekkoltunk mire megjött a sógorom aki elhúzott majd a másik rokon fél óra múlva aki tovább vitte a családot. mindez leállósávban a rendõrök 200 méterre trafipaxoztak de oda nem jöttek volna hogy - hello gond van ? befejezték a pénzgyûjtést és elmentek.
kaja - pia volt gyerekkel szöcskét gyûjtöttünk meg próbáltam a morált tartani bennük hogy nincs vészhelyzet csak apró malör és semmi pánik. ( nõnél aki utazik az anyjához haza - szerinted ? ) :D
gyerek jól viselte és meg elvoltam.
Hát a családba rajtam kivül mindenki üditöt iszik. Csak én vagyok csapviz párti... És a palackokat begyüjtöm kimosom feltöltöm vizzel csurig aztán jol rászoritom a kupakot és megy a többi viz közé. Kb 170 liter vizem van. Viszonylag sokáig elál. Volt már hogy a 3 éve eltett vizet megittam és nem volt olyan nagyon rossz. Bajom se lett töle. Majd ha hejzet lessz mindenkép jobb lessz a kicsit állot viz mintha nem lenne.
Nálunk elég büdös a csapvíz, meg az íze se a legjobb, főleg nyáron. Télen van hogy iszok belőle, de akkor már inkább a palackos víz. Hiányzik a finom friss magyar csapvíz.
Nálunk (hát most elárulom: Szolnok) óriási vihar volt az éjszaka.
Jégesõ, kisebb tornádó...
Éjszaka pakoltam, rakodtam, reggel meg takarítottam, fertõtlenítés, stb...
Tõlünk egy utcára lévõ, hatalmas magtisztító-mûemlék-toronyház-raktár tetõjének 2/3-át levitte. Olyan 160m2-ni palatetõt, komplett gerendázattal, faanyaggal.
Hála jó istennek mi olcsón megúsztuk...
Más már nem annyira, de személyi sérülés nem volt.
Több épület teteje beszakadt, kocsik rongálódtak meg, egész udvarokat beterített a törmelék pala és gerendázat.
Délelött jöttek a katasztrófavédõk nagy kosaras renault-val hogy majd csinálnak vmit a tetõvel, fél óra munka utána a daru úgy döntött, hogy fent maradt és letiltott. Több óra szenvedés, telefonálás, internetes segítség és hasonlók után annyit tudtak csinálni, hogy leeresztették a kosarat a gép elé, de a helyére nem tudták visszarakni. A talpalókat sem tudják behúzni. A gyártó szervízkocsiját hétfõn 10-11 körül igérik, svájcból...addig ott dekkol a darus, közvetlenül az épület elött, aminek a maradék teteje bármikor elindulhat, jah és megint villámlik...
Elszomorító, hogy ilyen technikával védenek-mentenek minket.
Csatolmány 223Csatolmány 224Csatolmány 225Csatolmány 226
Nem gondolkodtál vízszûrõn?
Mi megúsztuk tegnap. Érdekes hogy egy sávban tarolt, onnan északra és délre 15km-re még esõ sem volt.
http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/jegeso_szombathelyen
Érdemes lehet ilyet venni az ablakokra. Méretre vágni őket és valami akasztót rakni rájuk, hogy 5 perc alatt az összes ablak elé fel lehessen tenni.
http://4.bp.blogspot.com/_23wQqZKqK0...0+15-47-01.JPG
Esetleg az autó tetejére is? Végül is csak néhány négyzetméter lenne, rádobni a kocsi tetejére és az összes szélvédő megmenekül. Nem egy nagy összegű befektetés.
Vettem egy kötszer csomagot a Lidl-ben 2000-ért. Nem bontottam ki, mert szépen be van fóliázva, de jónak néz ki...
Így most van összesen három eü dobozom, egy a kocsiban (kötelezõ), egy olyan, amit már 15 éve gyártottak és ez.
Magyarországon a Katadyn-en kívül van elérhetõ vízszûrõ? Emlegettek valami kínait, ami még elég jó. Látott ilyet már valaki?
T72,
ez nagyon durva! Nálunk csak egy kis esõ volt. (nem vagyunk túl messze egymástól...;))
mit csináltam ?
kipróbáltam a LIDL-ben és ALDI-ban kapható grillgyújtót. szerencsére óvatosan jártam el.
kb . 30-40 cm lánggal ég a csajkában nem tudsz melegíteni mert az oldalain túlcsapnak a lángok. iszonyatosan kormól és szaga is van. csajka eldob gyorsforraló edényben felmelegített vizet tényleg ( forrást nem vártam meg) de az edény is annyira kormos volt hogy kb 10 percet sikáltam mire tiszta lett.
tudom tábori körülmények közt mindegy de NEM, mert semmit nem tudsz a közelébe tenni mert minden kormos lesz.
most valami más megoldást kell találni hogy csajkában is lehessen vizet forralni és kaját csinálni.
szerintem a zselés forraló jó lesz kipróbálom és megírom majd.
Ezt nem tom, hova berakni, szoval ide irom: nezek egy amcsi tv musort a dicovery-n, cime auction hunters. Mit talalnak az egyik aukcios raktarban? Y2k cuccok, survival gear, level 3 kevlar melleny, sisak, ballistic facemask....
Most kb 2 órája tûz volt a melóhelyemen..vagyis a mellettünk álló épület aljában lévõ kínai kajálda konyhájában volt elektromos tûz. Ömlött a fekete mérgezõ füst a körfolyosón keresztül az épületünkbe. Zártam a szintemen lévõ azon az oldalon nyíló ablakokat, a másik oldalt nyitva szellõztettem, többeket leküldtem már a figyelmeztetés elõtt, aztán jöttek a tûzoltók és mindenkit kiparancsoltak. Maró füst szállt a folyosón. Vizes konyharuha az arcom elõtt volt. Emlékeztem a másfél hónapja leadott tûzvédelmi oktatásra..kiürítési utak és a teljes terv is megvolt.
Mindenki megúszta, de volt kint 2 tûzoltóautó, meg csomó sün.
Porral oltó sajna(szerencsére) nem kellett, mert azzal is jó lett volna egy teszt..
Tegnap mezei katángot gyûjtöttem és megpróbáltam belõle kávét csinálni, ahogy a videóban láttam. Azonban besültem, mert nálam nem eresztett levet a feldarabolt gyökér, és elkezdett elszenesedni és izzani. Lehet nem gázon kellett volna melegíteni :haha:
Elolvastam ezt: http://www.amazon.co.uk/Bostons-Gun-...ston+gun+bible
Vadmálna szörpöt fõztem, elraktam nagykörûi cseresznye befõttet levendulával ízesítve :)
Vettem néhány konzervet.
Probalom kitalalni, hogyan kell karbantartani, tisztitani egy soretest, illetve mi is kell hozza. Tovabba tegnap volt a FEO, meg felszereltem a fegyverszekrenyt.
Tegnap este jócskán volt mit gyakorolni... Este 6kor megkapta a gyereket a kutya, méghozzá az arcán. Fertõtlenítés, vérzés csillapítás, sebtisztítás, kötözés, stb. Majd pedig hol találjuk azt az ügyeletet ahol foglalkoznak velünk játék eljátszása. Aztán 10-tõl 11ig Bethesda utána irány haza, ma reggel 7:30tól kontrol, stb. Jelenleg PRIO1 az elsõsegély szettbõl elhasznált eszközök pótlás.
Üdv.Hát én a héten megcsinálgattam a légpuskát,vettem egy doboz municiót,nyúlketrecet építettem a majdani nyulaknak,csirkéket vettem 20db vegyes hasznosításút,beszereztem egy Bacho márkájú kést és azt tesztelgettem(nem rossz ár érték arányban 2000huf),horgászni voltam(3db keszeg,1db kárász,2kg ponty).Páromnak sikerült átvészelni sátorban hálózsákban!Nagy vonalakban ennyi!!!:)
Ja és plusz a héten kipróbáltam hogy lehet galambot nyúzni!
pincében lévõ rendrakás alatt találtam 4 * 10 literes kannát ( bor volt bennük ) fertõtlenít majd vízzel feltöltve pihen a hûvös pincében.
tegnap nyertem a lotton :haha: ( egy haverom megadta tartozását 20 e Ft ) Lidl - baroni márkájú 5* chili bab, 3 * töltött káposzta, 2* sólet csípõs kolbásszal, 2 * 4 kg rizs ( akciós 719 ft / 4 kg ) 5* smack leves, 5 * barilla durum tészta ( tasco akció 379 ft,
most kicsit jobban néz ki a kajás részleg. még agyalok hogy mit vegyek még a maradék pénzbõl.
gyereknek egy Legot :D
Foleg fegyver kiegeszitoket vettem tisztitani, mentomellenyt a gyereknek, beszereztem tucat konzervet, 5kg rizst, megalkudtam egy Hatsan felautomatara, voltam loni es horgaszni.
Megint összegyûlt egy rakás újság, szórólap legyártottam pár papírbrikettet, most száradnak.
Elvoltam egy ilyenen: http://www.youtube.com/watch?v=rfdpxJQkjzI túléltem :) levontam a tanulságokat magammal kapcsolatban. :)
Hát gondolom valami hidroszkopos anyagot mondjuk szilikátgél vagy nátrium nitrát ammonium nitrát. Én ilyenröl még nem hallotam. A fegyveracél amiböl a fegyver van alapbol felületkezelt. Barnitva vagy kékitve van. Ez a réteg pont azért van rajta hogy megvédje a rozsdásodástol. Tehát nem sokat árt neki egy kis pára. A löszerek meg vizálóak. Tehát nem látom sok értelmét ennek a páraszivó anyagnak. A Tus fájának is van egy alap nedvességtartalma.
Kicsit talán ez is prepperkedõs, ha arra gondolok hogy "fizetõeszközt" is lehet készíteni vele :).
Ma elõször üzemeltem be az illóolaj lepárlásához vett pálinkafõzõt, de csak desztillált vizet csináltam most próbaképpen.
Csatolmány 279