A fórum elindult.
Mivel magyar nyelv nem volt hozzá, így én fordítottam le mindent. Talán 90%-ban kész van a fordítás, de még vannak lefordítatlan szavak és kifejezések.
A beállításokon még dolgozom, de a fórum már használható és mûködik.
Printable View
A fórum elindult.
Mivel magyar nyelv nem volt hozzá, így én fordítottam le mindent. Talán 90%-ban kész van a fordítás, de még vannak lefordítatlan szavak és kifejezések.
A beállításokon még dolgozom, de a fórum már használható és mûködik.
Ha szeretnél hozzászólni, ahhoz be kell jelentkezned. Vendégként csak olvasni tudsz a fórumon.
25 smiley feltöltve.
A képfeltöltés 250 Kbyte-ig engedélyezve. Egy kicsit trükkös, meg még angolul van, de rá lehet jönni hogy hogy kell.
Csatolmány 36
Sok kifejezést fordítottam át magyarra.
A fórumon megjelent egy angolul írt topic/hozzászólás, valamiféle "hajóutazásos ételekrõl". Ez nem spam volt, hanem a fórumban van valamiféle beállítás ami a nevemben nyitott egy topicot. Majd megpróbálom kikeresni hogy hogy lehet ez az automata cikk-linkelõ témaindítás dolgot kikapcsolni.
"Tetszikelõs" rendszeren dolgozom. Úgy tûnik hogy sikerült feltelepíteni, de egyelõre még nem tudom mennyire válik be. A lényege annyi, hogy a hozzászólások alatt lehetne egy tetsziket(köszönömöt) nyomni külön megköszönés helyett. Mit szóltok hozzá? Jól lesz? Vagy rosszul néz ki?
Nem jött be az elõzõ, feltettem egy másikat. Most magyarítom.
Mûködik, de nem tudom hogy kéne lefordítani. A "tetszikelés" az nem magyaros. A "like" túl angol. A "lájkolás" túl laza. A "megköszönés/köszönet" meg félreérthetõ.
Melyik legyen?
Nyitottam egy kis angol részleget. :)
"Hasznos" "Informatív" "hézagpótló"
A "gyors hozzászólás írása" helyett a hozzászólás doboza alatt, amikor végeztél a komment írásával lehetne inkább azt, hogy "hozzászólás küldése"? Az magyarosabb, érthetõbb és jobban megfelel a submit-nek is (jelentése: elõterjeszt). A doboz tetején maradhat, csak alatta kicsit furán hangzik.
Ha egy videóban sok az angol szöveg, akkor szerintem oda való. Hacsak nem fordítod le hogy mi van a videóban. Vagy ha nem fontos a szöveg igazán, csak a látvány.
A Rocky-s videó az inkább az angol részbe való, mert angol a szöveg, nincs fordítás benne. :)
(Amúgy biztató, hogy még egy átlagos hétfõ reggel is tömegek vannak itt. Nem hittem volna hogy 16-an lesznek itt ma reggel.) :thumbup
Ja, láttam egy olyat, hogy "A következõk fórumozóknak..." A "következõ" szót ne tedd többes számba! ;)
Szerintem is a "tetszik" a legjobb. Néhány angol kifejezés kemény fejtörést okoz a fordításnál, de majd megoldom valahogy.
Ok, javítottam. Ha találsz még ilyen elírást, akkor szólj és javítom.Idézet:
Ja, láttam egy olyat, hogy "A következõk fórumozóknak..." A "következõ" szót ne tedd többes számba!
(Ilyen akkor szokott elõfordulni, mikor lefordítok valamit, aztán átfogalmazom, de elfelejtek visszatörölni egyik-másik szóból.) :haha:
3 spambot beregisztrált, töröltem õket.
Látom jött egy csomó spambot. Mindjárt letakarítom õket.
A képi ellenõrzõ kódot átállítottam ellenõrzõ kérdéssé.
Aki új, ne felejtse megadni számmal, vagy leírva, hogy mennyi háromszor három. Ennyire egyszerû. :thumbup
Remélem ez meggátolja a spambotokat, mert ma rengeteg jött belõlük.
A képfeltöltést átállítottam. Remélhetõleg most már jobban fog mûködni.
Szpaszíba!
Esetleg lehetne még finomítani azon, hogyha csak sima választ ír az ember, akkor a hozzászólásában látszódjon hogy kinek melyik hsz-ra reagált? Vagy ez most is van csak én nem látom?
Jól látod, szerintem a fórum nem mutatja. Egyelõre jobb ha odaírjuk, hogy kinek szánjuk a választ, illetve idézzük a rövid szöveget amire válaszolunk. Majd még javítgatom a fórumot és fejlesztgetem. Esetleg majd erre is kereshetek megoldást. :)
Mint ahogy jeleztem, kissé kezd elszabadulni a fórum. Nem biztos hogy hasznos ennyire sok topicot létrehozni, mert nagyon átláthatatlan lesz, és elaprózódik az információ, ami a késõbbiekben nem lesz szerencsés a visszaolvasás miatt. Nemtudom ismered-e a 9mm.hu fórumot, ott van egy állandó topicszám ami gyakorlatilag nem változik, abban folyik az összes társalgás.
Gondold át, de a feszes kinézet átlátható, informálóbb és kényelmesebb felhasználást tesz lehetõve az olvasók, és a te számodra is.
Ismerem, bár hiába regeltem be hozzájuk, soha nem tudtam belépni, aztán is feladtam, nem próbálkoztam tovább.
Én a survivalistboards.com -ot vettem alapul, az a fórum tetszett a legjobban, úgyhogy a fórummotor is ugyanaz és a felépítés is. Kivéve persze hogy itt magyarul beszélünk, ott meg minden angolul van. Õk már 275.000 topicnál tartanak. :haha: Itt még csak 109 van.
Volt olyan, hogy olvastam valamit a 9mm.hu-n. Késõbb gondoltam megkeresem, de hiába szántam rá órákat, nem lett meg. Nekem ez a vBulletin stílus jobban bejön. Több topic, kevesebb hozzászólással. Google keresõ is jobban szereti ezt a felépítést, úgyhogy onnan is könnyebben idetalálnak. :)
Ha rákeresel a magyarprepperforum kifejezésre Google-ban, akkor sorra dobja ki a topic címeket. Anélkül keresõn keresztül nem találna ide senki.
Azon esetleg lehet állítani, hogy a ne dobjon ki a rendszer olyan hamar? Ha hosszabb hozzászólást írok, akkor rendszeresen kitesz, mielõtt végeznék, és újra be kell jelentkeznem, hogy elküldje a hsz-t. Nem nagy gond, csak kényelmetlen.
Ennek utánanéztem, azt írják mindenütt, hogy cookie-probléma és a saját gépen kell átállítani. A fórum csak úgy nem dob ki én azóta vagyok bejelentkezve, hogy elkészült a fórum, még egyszer se léptetett ki.
Itt van hogy hogy kell beállítani, ha Google Chrome-od van. http://support.google.com/chrome/bin...u&answer=95647
Köszi, átnézem! :thumbup
A fórumban elhelyeztem egy harmadik reklámot. (Ennél több nem lesz.) A másik kettõ nem hozott semmit, és így sose hozná vissza a befektetés felét sem. Talán ez a 3. segít majd egy kicsit, fõleg ha megjelennek majd olyasmik is, ami keresõszavakat megadtam neki. (kések, vadászat, túrázás, airsoft)
(Vagy nem igazán használ, de elfér ott ahol van, nem zavaró.)
Egy hozzászólást moderáltam, mert kissé a szabályzatba ütközött.
A kiléptetés idejét átállítottam. Eddig 15 perc volt, ha valaki csak be volt jelentkezve, de nem csinált semmit. Ezt átállítottam néhány órára. Így talán mûködni fog.
Ha bármi gond van, írjátok meg hogy pontosan mi a gond, hogy mi a hibaüzenet -ha van-, aztán megpróbálom orvosolni a problémát
Én ugyan nem vagyok nagy fórumhasználó, de ebben a kérdésben csatlakozom az elõttem szólóhoz :) Esetleg annyit tennék még hozzá, hogy szerintem egyfajta 2in1, azaz köztes megoldás lenne a jó. Mindjárt ki is fejtem.
Szerintem a prepper fõfórumot és az önvédelem, vadászat témát össze lehetne vonni. Hiszen mindkettõ a konkrét preppingról szól, míg a többi (általános beszélgetés, piac, szabályok meg az angol részleg) maradhat úgy, ahogy van.
A fõfórumon belül lehetne két alfórum, az egyik az elmélettel (katasztrófatípusok, könyvek/filmek, felkészülés elméleti háttere, ilyenek), a másik a gyakorlati dolgokkal foglalkozna (túlélés a különbözõ körülmények között, felszerelés, gyakorlati útmutatók, stb.). Az egyes alfórumokban lehetne pár kiemelt téma, ami mindig a lap tetején jelenne meg, ebben lehetne általános ismertetõ az adott alfórumról, amolyan fórumtérkép, hogy mit hol talál az ember.
Az egyes topikokban pedig az indító hozzászólást mindig fixálni kellene, hogy az folyton a lap tetején jelenjen meg, függetlenül attól, hogy hány oldalon hány hozzászólás érkezett topikhoz. Ebben le lehet írni, hogy az adott topik elsõsorban mirõl szól, esetleg a felhasználók saját blogjainak, honlapjainak vonatkozó részét be lehetne linkelni.
Valamint az adott fõfórumokban lehetne egy úgynevezett felhasználói enciklopédia, ahová az összes témában egy rövid ismertetõ kerülhetne, címszavas linkekkel, ezt a tudásanyagot pedig folyton lehetne bõvíteni, így nem veszne el a sok bába között a gyerek :)
Szóval ennyi a személyes hozzáfûznivalóm. Természetesen csak ötletszinten. A fórum így is nagyon jó, és köszi, hogy ennyi energiát belefektetsz! De bennem mindig van egy kis jobbító szándék :)
Néha azt jelzi a fórummotor hozzászólás írása után, hogy elõmoderálást igényel a megjelenés. Errõl tudsz? Vagy lehet lemaradtam valamirõl?
Nagyon ritkán elõfordul, hogy a fórum megjelöl 1-1 hozzászólást, automatikusan. Talán a tartalma miatt, talán mert van benne egy link amit reklámnak hisz. Nem tudom, de amint észreveszem, engedélyezem a hozzászólást. Nem fórumhiba, csak valami automatikus szûrés. Még az is lehet hogy véletlenszerû.
Üdv!
Hogy lehet a csatolmányokat törölni, ha már nem szeretném használni? Nem törlõdik automatikusan!
Hm. Lehet hogy csak az admin törölheti. Nem tudom. Mondd melyiket, aztán megpróbálom törölni.
Nem tudom megmondani, csatoltam a képeket! Új képet szeretnék feltölteni, de mivel fenn vannak a régiek, nem engedi e rendszer (mert elértem a limitet!)
Van limit? :confused: Mindjárt utánanézek.